Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

  • 59 024
  • 800
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 1 432
Десислава,добра е цената!

# 466
  • Мнения: 353
Десислава,добра е цената!
Много благодаря!

# 467
  • Мнения: 1 043
Здравейте,
   извинявам се ако сте коментирали марката и модела, но нямам време да изчета цялата тема.

Една марка грабна вниманието ми понеже освен кукър е и фрайър едновременно и запича.

Скъпичък е, затова моля за вашето мнение.

https://www.tehnomix.bg/multikukar-ninja-op300eu

# 468
  • Мнения: 1 432
Piole,не е само този.
Ако държиш на нинджа като марка и ако можеш да си позвололиш цената,виж този-тук нямаш допълнителен капак за запичане,имаш един,конто върши и тази функция.
https://www.tehnomix.bg/multikukar-ninja-foodi-14-in-1-smartlid- … ltikocher-ol750eu

Другият вариант,аз съм с тази марка, е https://instantpot.bg/produkt/duo-crisp-air-fryer/
Този е еквивалент на показания от теб.

# 469
  • Мнения: 890
Здравейте,
   извинявам се ако сте коментирали марката и модела, но нямам време да изчета цялата тема.

Една марка грабна вниманието ми понеже освен кукър е и фрайър едновременно и запича.

Скъпичък е, затова моля за вашето мнение.

https://www.tehnomix.bg/multikukar-ninja-op300eu
Аз имам тази Нинджа. С два капака е. Много съм доволна.

# 470
  • Враца
  • Мнения: 5 185
Някой да е правил сладко от вишни в мултикукър?

# 471
  • Paris, France
  • Мнения: 13 878
Някой да е правил сладко от вишни в мултикукър?

Аз, но не точно сладко, защото не обичам захар. Обезкостявам 1кг вишни, слагам ги в кукъра, поръсвам 3 супени лъжици захар, малко лимонов сок, избирам максимално налягане, което на моя кукър е 70кPa, 1 или 2 минути и налягането да падне само. Някои хора изпускат налягането след 10 или 15 минути. Вода не слагам, никаква, защото не слагам пектин, а самите плодове съдържат много вода, която няма как да се изпари. Като падне налягането, бъркам в купата с ръчен пасатор и внимателно, така че да не се надраска дъното, пасирам за да стане гладко като мармалад. Ако няма да пасирам, веднага слагам в прясно стерилизирани буркани. Оттам нататък измитите и стерилизирани буркани се стерилизират в стерилизатор или обикновена тенджера. Унгарците не варят пълните буркани, а направо ги затварят и обръщат с дъното нагоре и върху вълнени одеала. Покриват ги с юргани и като изстинат са готови. Задължително е да се стерилизират празни, преди наливане, обаче, при този метод.

Ако сместа е рядка след пасиране, може да се включи отново кукъра за да се поизпари водата, но трябва да е на ниска температура или да се бърка непрекъснато, но мене ме мързи.

Правих една рецепта с 3кг вишни и 1кг захар. Децата го харесаха, но на мене ми идва убийствено сладко. Става малко по-гъсто. Срещала съм и с 2 кила захар на 3кг вишни. Ужас.

# 472
  • Мнения: 29
Вече имам https://instantpot.bg/produkt/duo-evo-plus/ от промоцията. Преди това пробвах от тези с двата капака и ми хареса, че не мирише и става бързо. И с този е така. Хубавото са дръжките на тенджерата, много е удобно. Минус -заради дръжките има вдлъбнатина,в която влизат и от нея прокапват малко капки при готвене.
Готвих вече ризото, гювеч с батати, супа, варих езици. Доволна съм.

# 473
  • Мнения: 57
Здравейте,имам този кукър,но нямам какпак за запичане.Въпросът ми е,мога ли да си взема отделно такъв,може ли да е различма марка и ако да откъде да си поръчам,Благодаря!
Мултикукър Philips All in one HD2237/40

# 474
  • Мнения: 353
Привет!
Търся си рецепта за макарони със сирене в Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER.
Ако имате нещо изпитано, моля споделете!

# 475
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 651
Здравейте,
искам да си купя кукър. С бебе на почти 7 м съм и искам да си улесня ежедневието. В момента не готвя, защото не ми остава време за това, а много обичам да готвя и искам да се върна към това удоволствие. Държа да е херметик, но и с програма за бавно готвене. Проблемът не ми е колко дълго ще готви машината, а колко време ще се въртя покрай нея.
Спряла съм се на тези два уреда:
https://www.technopolis.bg/bg/Multicookers/MULTICOOKER-PHILIPS-HD2237-40/p/821248
Или добре познатият Tefal One pot, като за него виждам, че има негативни мнения.
Искам да готвя манджички за нас и бебка. Не държа на програма бебешка храна, защото имам уред за пюрета. По-скоро за по-нататък, когато я захраня напълно и започне да яде обща храна. Трябва ми нещо, с което въртенето покрай уреда да не е повече от 10-15 мин на ден. Да метна всичко и да изляза на разходка с малката. А за вечеря да имаме топло ядене.
Кой бихте ми препоръчали? Благодаря ви.

# 476
  • Мнения: 11 766
Времето за въртене около кукъра, зависи от начина по който готвиш. Ако сложиш всичко наведнъж, то времето ще е кратко. Ако задушаваш предварително например, ще се въртиш повече.
Аз има Tefal one pot и съм много доволна от уреда.

# 477
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 651
Благодаря, не съм фен на запържването, но някои ястия си искат леко задушаване. По принцип повечето неща ги готвя сурови и без запръжка. Примерно, боб варя с олио, лук и чушка и накрая добавям сол, червен пипер и домат. Така че нещо такова си представям. Повече сме фенове на манджи тип яхния. Но едно, че времето е кът и друго, че вечер в кухнята ми е адски горещо и когато има кой да гледа бебето, аз не мога да сготвя, защото не се търпи от жега, а ако пусна котлон или фурна мога да се опека жива.

# 478
  • Мнения: 11 766
Щом повечето неща ги готвиш сурови, според мен би ти свършил работа уреда за това, което искаш от него. Само в началото ще внимаваш с количеството вода, че не извира като при готвенето на котлон. Вече кой уред, ще си решиш.

# 479
  • Мнения: 2 485
За филипса нищо не мога да кажа, но имам Тефал от 3г и съм супер доволна.

Общи условия

Активация на акаунт