Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 75 001
  • 800
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,  имам мултикукър Тефал One Pot , правих мляко с ориз под налягане,  изпуснах налягането, но капака остава заключен. При опит да се пусне на ново изписва Е2. Може ли да споделите опит с този проблем?
Благодаря Ви предварително!

# 691
  • Paris, France
След готвена на каши и бобови налягането не бива да се изпуска през клапата, а се чака да падне само, защото частици храна могат да запушат клапата и да попречат на работата на сенсорите.

Е2 означава, че капакът не е в правилното положение за конкретната програма.

"Why does the error code E2 appear when I use the browning function?
The error code E2 means that the lid is not in the right position for the function you are using. To resolve this issue, make sure the lid is in the closed position by turning the lid towards you (to the left). Make sure it is in this position for the whole of the browning process"

Може би е останало налягане в кукъра и затова защитата не позволява отваряне. Налягането не излиза заради запушване. Съветът ми е да изключите уреда от щепсела, да изчакате поне половин час и тогава да отворите. След отваряне разглобете клапата и щателно почистете клапа и целия капак.

Трик за да не се случва повече - задавате по-малко време и чакате налягането да падне само. От набраната топлина ще се сготви, защото докато има налягане, температурата в съда е над 100° и затвореният корпус я държи дълго. Мляко с ориз готвя на средно налягане и за 5 минути + още 30 мин не отварям.

Стискам палци да се отвори.

# 692
Благодаря за отговора,  но след цяла нощ чакане пак не се отваря

# 693
  • в сърцата на децата <3
Опита ли да завъртиш леко посока ЗАКЛЮЧВАНЕ и после обратно за отваряне? Има около сантиметър-два свободно движение, така съм успявала да го отворя

# 694
Благодаря за съдействието на всички,  най- накрая го отворих. Отново бръкнах в малката дупчица от дясно, но този път вместо с клечка за зъби с кламер и се отпуши  и отключи капака.
Ще имам в предвид вече да не изпускам налягането,  а ще го изчаквам да спадне само

# 695
Аз си мислех, че имам такъв проблем с Филипс. Споделям, ако се случи на друг - кукъра изпуска налягането автоматично и после включва функция за подгряване. Възможно е в някои случаи веднага след като изпусне парата да не се отваря - просто трябва да се остави включен още няколко минути. След това се завърта на отключване и се отваря без проблем.
Друго - ако отворя веднага и после реша да затворя, пак ми блокира капака и създава някакво налягане от остатъчната пара вътре. В такъв случаи включвам отново, то си продължава с функция за подгряване и след няколко минути е изпуснало излишната пара и се отваря.

Моят има функция за ориз - 15 минути, не помня налягането. Така правя и млякото с ориз.

# 696
Здравейте, има ли актуален промо код за PRO CRISP сега? Смятам да поръчам и като получа такъв код ще ви го предоставя.

# 697
  • София
Няма кодове. Не съм чула скоро да се очаква промоция, сигурно за Великден, ама знае ли човек.

# 698
Здравейте и от мен. Да се включа с нова придобивка - Cosori 5.5L. От 2 седмици сме с него и се използва почти през ден! Влюбена съм в него.

# 699
  • Paris, France
Честито. Със здраве да си го ползвате и дълго да ви служи! Има ли налягане? Не съм виждала мултикукър на Cosori тук.

# 700
  • Paris, France
Някой ползва ли новата Olla GM H deluxe fry? На промоция е и се замислям да си я купя. Капакът за печене може ли да работи заедно с долния реотан, защото, все пак е само 1000 вата? Или той има отделен шнур?

https://www.amazon.fr/Cecotec-programmable-multifonction-couverc … 80934664531&psc=1

Пържените картофи стават ли добре на еърфрай?

# 701
  • Бургас
На моя еърфрайър-фурна стават много вкусни картофи, от сурови картофи, но не са като пържени точно-нещо средно между пържени и печени, но много вкусни според нас.
С бланширани, каквато е идеята всъщност никога не съм пробвала.

# 702
  • Paris, France
Притеснява ме това, че уредът е само 1000W за 6 литра и те захранват и долен, но и реотана за airfry. На майка ми airfrier-а е 850W за 1.5 литра. Повечето обособени airfry 6 литра в амазон бяха поне 1500W. Видях в YouTube, че когато работи на airfry не може да се ползва долен реотан. Предишната версия има отделен шнур. Тя също е намалена:

https://www.amazon.fr/c03002-T%C3%AAte-cuisini%C3%A8re-anneau-ad … =pla-530198395373

Новата тенджера стърчи отзад с поне 10 см повече заради мястото, на което се закача капакът.

Старият ми кукър сдаде багажа и понеже искам налягане, но и да пече, си казах, че може и fry да има за още една функция, но май не може да се сравнява с обособен airfry. Ватовете, сами по себе си, нищо не значат, но все пак. . 

Сега и се чудим.

# 703
сори грешна тема Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 15:03 от bella-ciao

# 704
  • Враца
Мисля, че няма комбиниран кукър, който да използва и горен и долен реотан едновременно. Само фрайърите също, с изключение на един модел Косори, имат само горен реотан и въртят въздуха.
Защо не погледнеш Инстант Пот, мисля, че са с повече ватове?

Общи условия

Активация на акаунт