Изпитани сайтове за парфюми - февруари 2021

• 117 328
  • 1 491
  •   1
Отговори
# 345
Ама, разбира се. Веднага ще ви посоча продуктът, че да не е така странно. Парфюмът е Montblanc - Legend. Черният. Абсолютно менте. А аз преди време си бях поръчвала Alien. Пак менте, което хвърлих някъде. Само че тогава сайтът още беше под наименованието enzo. След положителните мнения реших, че нотино е по-различно. Да, ама не! Не стига другото, ами този път парфюмът беше и за подарък. Човекът сам ми се оплака. 😂Без да знае, ме пита откъде съм го купувала!
Този път обаче възнамерявам да се свържа с тях. И никога повече няма да поръчам от тях със сигурност!  И вярвам, че темата е не само за положителни коментари. Аз от парфюми разбирам, имах възможността да го помирише, стопроцентово менте е, при това доста лошо менте. Нищо общо с оригинала! Ако някой има желание да си дава парите за ментета от нотино, нека го прави. 🙂

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 08:39 от kalina_pehlivanova

# 346
Дръж ни в течение на казуса.
А щом и нотино не те устройват, остава единствен вариант да летите до Париж и да пазарувате от Шанз-Елизе.

# 347
  • Sofia
Може ли да напишете кои са нещата, които ви доведоха до заключението, че е менте?

# 348
# 349
По принцип си купувам парфюми и козметика от Бютизон, Дъглас, Сефора и т.н. Там не съм имала проблеми. Няма нужда да летя до Париж. 😂
Със сайтовете имам много малко опит, предимно негативен. Много ми се искаше да бях доволна от нотино, но не съм! И съм ядосана, защото парфюмът беше за подарък и излезе, че пробутвам на човека ментета. Хайде, ако беше за мен, сигурно нямаше да ме е яд толкова!
И няма нужда да ме нападате. Споделям личен опит.
Казах няколко пъти кои са нещата, които ме доведоха до заключението, че е менте. Уханието няма нищо общо с оригинала. Познавам уханието на оригинала. Ами този няма нищо общо. Някакво бледо подобие, което след пет минути се изпарява и все едно не си се пръскал изобщо. Дори не е качествено менте, по-скоро доста евтино менте. Човекът, за когото беше подарък, е на същото мнение. Той е фен на оригинала и го е ползвал многократно, така че може да направи разлика.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 08:53 от kalina_pehlivanova

# 350
Може ли да напишете кои са нещата, които ви доведоха до заключението, че е менте?
Историята е стара и ако е същата - не бил траен върху господина

По принцип си купувам парфюми и козметика от Бютизон, Дъглас, Сефора и т.н. Няма нужда да летя до Париж. 😂
А магазина на Нотино не видя ли, на тази редица е?

# 351
Да, видяла съм го магазина им в “Парадайс”. И точно затова си мислех, че няма да имам проблеми. Но уви. Уточнявам, че парфюмът е поръчван през сайта, в магазина им не съм стъпвала и както изглежда, надали ще стъпя.
Иначе не знам за каква история говорите. За първи път пиша в тази тема, защото исках да се оплача. Просто парфюмът е менте със сигурност. Споделям мнение. Не съм спряла никого да си пазарува от сайта. Казах триста пъти, че човекът е ползвал и друг път въпросният парфюм и разлика има! Не само, че не е траен, просто ароматът е различен. Този си личи отвсякъде, че е менте.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 09:01 от kalina_pehlivanova

# 352
  • Sofia
Във фрагрантика доста хора споделят, че не е особено траен, това не е критерий. Остана това, че ароматът е различен. Спомените са субективни. Отидете с бутилката в магазин,  на който имате доверие и пръснете от двата , за да ги сравните.  После заповядайте да споделите резултата, ще ви се доверя.

# 353
Е ок, сигурно не всички са ментета. 😀 Аз само два пъти съм се излъгавала да поръчвам, и двата пъти са били ментета.
И как въпросният парфюм ще е нетраен върху господина, като го е ползвал и друг път?! И му е любим, и не е имал такива проблеми с нетрайност и т. н досега. И пак казвам, не е само до нетрайност..
Още преди години бях поръчала един Alien от enzo, който нямаше нищо общо с оригинала. Тогава просто го хвърлих и даже не ми се занимаваше да го връщам или да се оплаквам. После се е случвало отново да се изкушавам от ниските цени, но вземайки предвид негативния ми опит, съм се въздържала.
Сега мислех, че има някаква промяна, но съм грешала.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 09:11 от kalina_pehlivanova

# 354
Отидете с бутилката в магазин,  на който имате доверие и пръснете от двата , за да ги сравните.  После заповядайте да споделите резултата, ще ви се доверя.

най-разумният съвет
вместо да се ядосвате, изпълнете го Wink

# 355
Преди да реша, че даден парфюм е фалшив, обикновено първо проверявам дали не съм поръчала различен продукт, често хората бъркат парфюмна и тоалетна вода. А конкретно този видях, че има изключително много фланкъри. Второ, гледам коя година е издаден парфюма – обикновено през 2-3 години се реформулират. Този е 2011 година, ако говорим за парфюмната версия първообраза. И трето, нали не смятате, че Нотино ще тръгне да продава менте на парфюмен бранд, който е нискобюджетен.
По въпросът с Alien Mugler, той също е реформулиран. Вече не е чудовището, което беше първото издание.
Без значение дали е купен от Бюти зон или Нотино. Разбира се, винаги има вариант да се намери старо издание в някое по-тихо магазинче, парфюмерия.

# 356
На сайта на ramonmonegal има промо за Свети Валентин, валидно от днес. При поръчка на сет от мостри (7 x 2 мл., по избор) , получвата още един безплатно. После, сумата му ( от €30 ) се приспада автоматично, ако решите да си купите  парфюм от бранда. Трябва да сте регистрирани.

Качвам това, което дойде на имейл:

Скрит текст:

Поръчах си сет на Flamenco, много ми допадна.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 15:01 от Milen™

# 357
Е ок, сигурно не всички са ментета. 😀 Аз само два пъти съм се излъгавала да поръчвам, и двата пъти са били ментета.
И как въпросният парфюм ще е нетраен върху господина, като го е ползвал и друг път?! И му е любим, и не е имал такива проблеми с нетрайност и т. н досега. И пак казвам, не е само до нетрайност..

Има няколко възможности, но точно менте бих изключила. 1. Многократно е обсъждано тука, че парфюм трябва да "отлежи" няколко дена (проверено, работи Simple Smile), 2. Неподходящо време, 3.Реформулиран.
И какви са другите признаци, че е менте?

# 358
Благодаря за коментара. “Парфюмът” мирише основно на спирт и нещо, което не мога да определя. А и точно на Montblanc Legend си мисля, че има много ментета.
За Alien-a - щом го хвърлих, значи представете си, че за нищо не е ставал. Нито съм се оплаквала по форуми тогава, даже не ми се занимаваше да го връщам.
Един път да се оплаче човек и... 😀 Не мисля, че грешката е в мен. Все пък с нотино да ми се случват такива проблеми, малко странно...
И виждам, че се хванахте за израза, че “разбирам” от парфюми. Не съм чак такъв спец, просто има аромати, които познавам.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 09:52 от kalina_pehlivanova

# 359
Добре де, аз не съм разбирач, дори съм от провинцията , но въпреки това доматите не ги ядем с колчетата. Ако сте отдавна в групата би трябвало да знаете, че има няколко стъпки - описани по-горе от съфорумци, включтелно снимка, проверка на бач код, проучване на парфюма дали е реформулиран, да отидете до магазините до които вие имате лесен достъп (изброила сте ги, където често пазарувате) с парфюма и да сравните същия аромат.
Ако е менте, моля споделете и на нас как се е развил слуая.
Но предпочитам в неделя сутрин с пижама и чаша кафе да  чета тази тема в очакване на "находка" на която ще се отдам и после ще се заричам, че .... поне няколко часа няма да пглеждам към темата. Извинявам се за ОФФ-а, ама ми стана много офф.

Общи условия

Активация на акаунт