Искам да кажа ... (179) през февруари 2021

• 52 449
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 885
  • на Мелмак
Добро утро!

Честито на мама и бебче Simple Smile

Аз свърших една десета от моята работа с документите, мислех, че повече време ще ми отнеме.

Едната колежка реши да направи фирмено парти в тях, ще се събираме Simple Smile

# 886
Добро утро!

Съни, живи и здрави да са мама и бебче, скоро да са си в къщи!

За осмомартенско празнуване и ние се гласим, но ще видим дали ще ни огрее. Миналата година го преместихме от осми за следващта събота поради здравословни проблеми на едната дружка и... ни прасна карантината. Дано тази година си спазим традицията.

Вчера голяма драма с гражданската отговорност на колата. Получих писмо, че колата ми няма валидна такава от повече от месец... А тя има, надлежно сключена, платена, всичко ток. И аз си карам. Разследване, лек скандал... Оказа се, че анексът с номера на колата след като е регистрирана не е отразен от застрахователната компания и полицата ми е прекъсната. За което никой не е разбрал. В крайна сметка служителката, която е правила полицата ми направи нова за нейна сметка, защото аз категорично отказах да плащам два пъти за едно и също нещо. Та така - освен, че трябва да си проверявам винетката след като я направя очевидно същото важи и за гражданската.
За късмет нито са ме спирали, нито са ме снимали без застраховка. Поне за момента нямам излезли актове де. Но ще си пазя старата полица ако се наложи да обжалвам нещо. Бе...филм, ами поне свърши положително за мен.

Спорен ден, банда!

# 887
  • гр.София
Минах през ВМА, вече съм ваксинирана! Сега тръпна в очакване за някои неприятни симптоми за който се споменава Grin
Много е топло навън, пролетта си наближава Flowers Blossom
Али, добре, че си се разминала без последствия, заради некадърността на някои! И аз пазя бележки дълго време, особено от разни институции.
Мери, добре сте направили, и ние изнасяхме събота, свекър ми беше поръчал подавки в кутии, те вид нямат, камо ли вкус!
Фонсе, нищо не казваш, дано всичко е наред при теб Hug

# 888
  • София
Деси, да не се стряскаш само, има си нощ+ден втрисане, изпотяване, температурка и т.н. И при мен и при всичките ми близки с ваксина се случи, но след ден минава и край. Пий си температуропонижаващи и си почивай Simple Smile

# 889
Али, добре, че си се разминала и не са те спирали. Мен наскоро след прибиране от нашите в село ме засече една патрулка и решиха да ми направят бърза проверка. Толкова не им се занимаваше, че си говорихме през свалени прозорци без да слизаме. Даже документи на колата не поискаха, само моето ЕГН. Уведомиха ме, че имам 100лв. глоба за скорост и да ида да ми я връчат, като реша 😃.

Деси, дано нямаш странични ефекти. Одеве братовчедка ми ми каза, че баба се ваксинирала вчера по самоинициатива. На 80г. е и засега всичко е наред.

Направих аз днес обиколка на мола. Исках да видя дали има органайзери за скрина в Икеа. Естествено в нашия смотан център за поръчки няма нищо. В крайна сметка пак само бебка намаза 2 блузи и 1 тениска 😃.

# 890
Минахме с детето втора консултация при един от ортодонтите, които Веси препоръча.  Единственото общо е, че и двамата ортодонти казаха, че нямаме време за губене.  Обаче много се разминават в лечението. Сдобихме се с още една снимка и час за консултация с хирург.  Другият петък имаме час за още една консултация с ортодонт и се надявам поне на двама мненията да съвпадат.
Деси, дано няма странични ефекти.

# 891
  • София
Момичета, и аз съм в отбора на ваксинираните! Пробвах в Първа градска и в Иван Рилски, но нямаше и накрая успях в Пирогов. Сега трябва и един зъболекар да отметна и отпускарския ден го броя за успешен!
Али, опасна мацка си, браво, че си се справила!

# 892
  • Бургас
Деси, Мери, да минете без реакции или поне да са кратки и търпими.

Да разбирам, че ако искам да ме ваксинират сега, ползвам зелените коридори и ми слагат каквато ваксина има? А ако се запиша при лл, си чакам, понеже не съм в приоритетните фази и евентуално мога да избирам ваксина, тъй като едва ли ще ме викне скоро?

Съни, много е объркващо така наистина. Дано третото мнение наклони везните в правилната посока.

# 893
  • sofia
Оф, Съни, как те разбирам. Ние още не сме се "метнали", но днес говорихме с мъжа ми и май решихме как ще действаме. При младежа схемата на лечение съвпада, но сме изкушени да пробваме с алайнери (май ще има и част с брекети, заради местенето на кучешкия зъб), най-вече заради възможността да се махат при хранене и за по-лесна хигиена.
Като чета в темата за брекетите какви мъки са, а дребното и без това е щека и претенциозно на храна, просто си го представям как спира да яде изобщо.

Свърших работа, отивам да си дорежа лозето Smiley
Пролетта идва!

# 894
  • Mediterraneo
Веси, нищо подобно. Моята я бяха наплашили, че 2 години няма да може месо да яде, че ще я кара едва ли не само на супи. Наистина нищо подобно. Дъвки, ядки, ябълки, пържоли, ребра, нищо не й се опира. Разбира се, крайно внимателно, свикват с всичко. Само първите няколко дни от болка и от страх я кара на супи, но постепенно нещата се оправиха.
За хигиената трябва също да свикне, че няма мърдане там. Моята я хвали ортодонтката постоянно, но и тя след всяко ядене мие, рови с клечките, поддържа наистина всичко на ниво.

# 895
  • София
Селесте, кородорите за ваксини, които разбрах са следните: в първа градска от 8 до 17. В Пирогов е след 13 часа, не зная до кога, а в Иван Рилски са денонощно. Всичко това при условие, че има ваксина. Астра зенека е и няма избор, но аз исках точно нея.
Засега нямам оплаквания, дано така  остане. Дори не личи къде са ме боцнали.

# 896
При сина ми е наложително да е стриктен, а аз му нямам много доверие в това отношение. До 2-3 седмици трябва да решим така или иначе.

# 897
  • Germany
Нашият големият беше доста небрежен към зъбите си, докато не сложи брекети. Много бързо свикна да подържа перфектна хигиена и непрекъснато го хвалеха. Остана си му навик и продължава да си подържа зъбите много добре. Болки при хранене е имал само в деня на натягане, демек на 6 седмици веднъж и аз в тези дни готвех нещо меко - пюре, крем супа и т.н. През останалото време си ядеше всичко.

# 898
  • гр.София
Добро утро 🍀
Жива съм, никаква реакция нямах, само леко ме боли ръката 😁 сега пък се притеснявам дали всичко е наред!
Аз, пък онзи ден разглеждах някаква реклама в ФБ за брекети на  клиника давинчи и съм се абонирала да ми се обадят, та вчера ми се обадиха, преглед безплатен, брекети за една челюст 1380 лв.
Хубав ден от мен 🤗

# 899
Добро утро.
Деси, мъжът ми нямаше абсолютно никаква реакция, така че явно е нормално.
Откакто търсих ортодонти, фейсът ми е пълен с ортодонтски клиники.
Чудесен да е денят ви, времето ще е прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт