Кралски работи и клюки - февруари 2021

• 71 012
  • 1 627
  •   1
Отговори
# 75
Интересни развития от двете страни на Атлантическия океан.
Съсексови и Бъкингамският дворец нещо не могат да се разберат, кой е инициирал промяната в акта за раждане на Арчи Маунтбатън-Уиндзор...

https://www.thedailybeast.com/buckingham-palace-says-meghan-mark … birth-certificate

Скрит текст:
Бъкингамският дворец казва, че офисът на Меган Маркъл е променил името й в свидетелството за раждане на Арчи

Хартиена следа

Меган Маркъл обвини двореца, че й „диктува“ да промени името си в свидетелството за раждане на Арчи. Но източници от двореца казват на The Daily Beast, че нейният офис стои зад промяната.

Том Сайкс
Кралски  кореспондент
Актуализирано на 01 февруари 2021 г. 17:56 ET / Публикувано на 01 февруари 2021 г. 17:40 ET

Бъкингамският дворец е въвлечен  в необичаен спор  с Меган Маркъл, след като високопоставени източници от двореца казаха на The Daily Beast, че именно офисът на Меган е променил  името й в свидетелството за раждане на сина й.

Представителите на Меган настояваха, че Меган стои зад твърдението си, че не е участвала  в промяната на името и е била шокирана да го открие.

Екипът на Меган заяви в понеделник, че няма  какво да добави към драматичното изявление, публикувано в неделя, в което говорител на Меган заяви: „Промяната на името в публичните документи през 2019 г. е продиктувана от Двореца, както е потвърдено от документи от висши служители на Двореца. Това не е поискано от Меган, херцогинята на Съсекс, нито от херцога на Съсекс. "

Високопоставен източник от Бъкингамския дворец каза пред The Daily Beast: „Актът за раждане е променен от бившия офис на херцога и херцогинята, за да се осигури съгласуваност в името и титлата на херцогинята на Съсекс с други частни документи.“

Представителите на Меган се опитваха да поставят точка на сюрреалистичния спор, с известно раздразнение в лагера на Съсекс, че причудливият спор дали Меган е била направена „безименна“ от двореца засенчва онова, което би трябвало да бъде сладък ден за Хари и Меган , тъй като техните врагове, Mail on Sunday, бяха принудени да се признаят за победени  в една от продължаващите правни битки с двойката.

Принц Хари прие извинение и „значителни щети“ за две „неоснователни, фалшиви и клеветнически истории“ в заглавия на Mail, които твърдяха, че е „обърнал гръб“ на въоръжените сили на Великобритания.

Вместо това в дневния ред на кралските новини доминираше необикновеният отвор на Меган срещу двореца, в който тя твърди, че нейните собствени имена са премахнати от свидетелството за раждане на сина под диктата на кралската институция.

Описанието на Меган за случилото се, в съответствие с наратива, който изгражда и както това беше представено в съчувствената книга Намиране на свобода: Хари и Меган и създаването на модерно кралско семейство, е  за да бъде изключена от ключови решения за собствения си живот от  т.нар. „мъже в сиво ”.

На Daily Beast беше казано, че Меган е категорична, че промяната на нейното име в сертификатите е направена изключително от двореца, без съгласието на Хари и Меган и без те да подписват документи.

Законът на Великобритания ясно посочва, че само бащата или майката на дете могат да променят свидетелството за раждане, както би се очаквало. Daily Telegraph съобщи, че източници от Бъкингамския дворец твърдят, че „канцеларска грешка и нищо повече от това“ е виновна за промяната в сертификата на Арчи.

Изявлението на Меган беше направено в отговор на история в неделя във вестник Сън, която точно съобщава за объркващата промяна на името в официалната документация за раждане, но след това влиза в сферата на дивите и неточни спекулации, когато твърдят, че промяната е умишлено насочена към  Кейт Мидълтън.

The Sun някак си заключи, че Меган е тръгнала да обижда Кейт, защото първото име на Кейт е в свидетелствата за раждане на децата й, докато на Даяна не. Аргументът в най-добрия случай пренебрегва факта, че имената на родителите на кралицата са посочени в нейния акт за раждане.

Предположението, че този ход е изстрел срещу Кейт Мидълтън, е безпочвено и неубедително, както отбелязва Тим Тийман в седмичния кралски бюлетин на The Daily Beast в неделя, в който той пише: „Сън представя това като измама срещу Уилям и Кейт, защото Кейт има името си в свидетелствата за раждане на децата си. Възможността решението да е взето по лични причини, не се повдига. "

Лейди Колин Кембъл, дългогодишна кралска авторка,  която разказа историята за промяната на името на Слънцето, каза пред The Daily Beast, че вярва, че само монарх-регентът има право да остави първото си име от свидетелствата за раждане на децата им и каза, че ще разкрие загадките на аномалните кралски свидетелства за раждане в ново видео на нейния (натрапчиво гледаем) канал в YouTube във вторник.

Титулуваните хора обикновено показват големи различия в начините, по които записват имената на децата си в актовете за раждане, тъй като имената на много хора се променят, тъй като родителите им умират и се придвижват нагоре по стълбата.

Основната загадка обаче остава защо някой би искал да изтрие първото име на Меган от свидетелството за раждане на сина й (или защо Меган и Хари вярват, че е направено). Фактът, че първото име на Кейт е останало в удостоверенията за раждане на децата й, докато на  Даяна -  не, прави очевидното им убеждение, че те са обект на заговор, още по-объркващо.

Друг източник каза пред The Daily Beast, че вярва, че името е променено в акта за раждане по по-прозаична причина: така че то съвпада с името на Меган в новия й паспорт.

Офисът на Меган отказа да коментира дали тя ще търси едно много просто средство за защита за цялата ситуация: връщането на акта за раждане обратно.

# 76
Рожденичката Стефани има много хубави очи. Никога не ми е харесвала особено, но на тази снимка е супер, дори и с бръчките.

Аз съм направо обидена от това сравнение на грима на Летисия с този на Карол и Катрин... Joy
И аз..Joy На светлинни години е Летисия от тези двете. Не само като грим.

Черното около очите много ги смалява и това не е въпрос на лично виждане. Има си правила при гримирането, някои неща смаляват, други увеличават, игра с цветове, светлосенки.
Разбира се, че който си се харесва ще си ходи с черен молив отдолу, то се вижда, че много хора цял живот си имат един стил и си карат по него, без промяна. Grin

# 77
Едните твърдят, че не са подписвали документи, а другите твърдят, че са.
Показват документите, които Меган и Хари са подписали и спорът приключва.
Докато не покажат, че Меган и Хари са се подписали, аз приемам, че те наистина не са били инициатори на тази промяна, а това е било наложено по едни или други причини.
Аз поне не виждам някакъв проблем, освен че отново има опит Хари и Меган да бъдат изкарани едва ли не лъжци.

# 78
Разбира се че жена на 60+ ще има бръчки 😂 снимките на Каръл са съвсем нормални!
То е разбираемо да има бръчки, естествено, дори и много бръчки като Карол, но не е особено разбираемо толкоз да се срамува от вида си, та да държи снимките й да са толкоз замазани и фотошопнати, само и само да прилича на нещо, което не е.

# 79
  • Варна
Е, сега Меган ще пробва да осъди и тия "виновници" и готово.

# 80
От Двореца са казали, че това е "чиновническа грешка" и отказват друг коментар. Кой прави "грешки" върху акт за раждане...Измислените им доводи са достатъчно показателни за мен.
https://www.newschainonline.com/news/world-news/palace-made-chan … on-says-83113?amp
А изявлението на Съсекс е просто злато Joy

# 81
Още в неделя стана ясно, че това е ''чиновническа грешка''. И end of the drama🤣🤣
Опс, Тирамису ме е изпреварила.

# 82
Фотографите са прави,че максимум до 30 една жена излиза добре всякак.После е необходимо точното осветление и грим.
Колко часа се снимате за една снимка,дето да става за качване?
Не съм противник на черния молив.Не е модерно в момента.Било е и ще бъде.

Естествено,че дворецът е наредил на Мегън да подпише необходимото.Иначе тя защо да го прави?
Случаят обаче си има предистория,при тях нищо не се прави по импулс-събудила се Баба една сутрин и казала "бе я да унижа Мегън,че нямам планове за деня".
Това е част от сделката по наплащането на наследствения дял на Хари.Не случайно промяната става около напускането им,а не при раждането на детето.Съсекс си знаят причината,но ще си мълчат също като Бъкингам.
Чиновническа грешка е точно друг път.Изтекло е инфо,ще вземат мерки това да не се случи повече.

# 83
  • Някъде там
Daily Telegraph съобщи, че източници от Бъкингамския дворец твърдят, че „канцеларска грешка и нищо повече от това“ е виновна за промяната в сертификата на Арчи.
😀
Около напускането им ???
Съсекс не напуснаха ли 2020 април ?
Промяната е от юни  2019 месец след раждането. 🤐

# 84
  • Варна
Аз все още не разбирам на кого и защо е удобно тя да не фигурира там като име, а като титла. С титлата даже е по-кофти. Титла се отнема, или пък ти се отказваш от нея, или пък взимаш друга титла след време. Всеки път ли ще се сменя тоя акт?! Не е ли по-добре да е като име? Даяна все още не ми е ясно защо го е пожелала навремето. Ако го е пожелала.

# 85
От линка на the ant is

“Високопоставен източник от Бъкингамския дворец каза пред The Daily Beast: „Актът за раждане е променен от бившия офис на херцога и херцогинята, за да се осигури съгласуваност в името и титлата на херцогинята на Съсекс с други частни документи.“

Кой на кого да вярва сега ?

# 86
  • Варна
Не знам чии д-та са подпалени и за какво, но ако е така, то е явна демонстрация как кралския двор защитава своите. По същия начин, по който свалиха и оная публикация за Кейт преди време. Публично показват кой е достоен и на кого възлагат надежди, както и кой е изпаднал от борда окончателно.

# 87
Фотографите са прави,че максимум до 30 една жена излиза добре всякак.После е необходимо точното осветление и грим.
Колко часа се снимате за една снимка,дето да става за качване?
И много як фотошоп в случая. Тук не става въпрос за няколко кадъра, от които е избран един, а за тежката артилерия - замазване и фотошопиране. Защо ли баба Карол се срамува от естествения си облик, та държи официалната й снимка да е толкоз обработена? Камила изглежда по същия начин, но не бяга от това и не се прави на нещо, което не е. Затова я харесвам.

# 88
Аз имам спомен, че още като се роди Арчи коментирахме как в акта за раждане майка му е записана като Меган,  херцогинята на Съсекс, вместо Рейчъл Меган, херцогинята на Съсекс. Не ми стана ясно след това пак ли са се правили промени или?

# 89
  • Някъде там
От линка на the ant is

“Високопоставен източник от Бъкингамския дворец каза пред The Daily Beast: „Актът за раждане е променен от бившия офис на херцога и херцогинята, за да се осигури съгласуваност в името и титлата на херцогинята на Съсекс с други частни документи.“

Кой на кого да вярва сега ?
От същия линк е и това по надолу в статията...
Daily Telegraph съобщи, че източници от Бъкингамския дворец твърдят, че „канцеларска грешка и нищо повече от това“ е виновна за промяната в сертификата на Арчи.
Първо казват едно после казват друго...

Общи условия

Активация на акаунт