Нова измама в OLX! Внимавайте!!!

• 54 250
  • 180
  •   2
Отговори
# 120
Кои данни си въвел/а?
Боже, как се връзвате бе, хора...въвел си бил данните...

# 121
Въведох номера на картата, датата и cvv. Неусетно стана всичко! 😕

# 122
  • София
Колко да е неусетно, когато това се прави, за да преведеш ти пари. За да получиш, даваш номер на сметката си и IBAN. Трудно се бъркат двете неща.

# 123
Ох, боже..нямам думи...

Блокирай картата.
Не всички сайтове искат статична и динамична пароли...алиекспрес например не ще

# 124
Блокирайте си плащанията по картата за всеки случай.

# 125
  • София
Отдавна НЕ публикувам телефона си, само ми пишат.
Вчера ми писаха, че не виждали снимките, да се свържа с тях в whatsapp, за да им ги изпратя там... От Олх обаче бързо ги бяха прихванали и елиминирали, пишеше че не мога да върна отговор, заради несъществуващ потребител...то понеже пък щях да им отговарям Stuck Out Tongue Winking Eye

# 126

Внимание нова измама. Пращат ми съобщение да копирам това после онова. А целта е да стигнат до картата ми. Внимавайте стават все по-изобретателни.

# 127
Здравейте! Да дам и аз своя принос, темата е много полезна и дано да предпази повече хора от такъв тип измами. В моя случай дори предоставиха фалшив линк към сайта на Еконт.
.

# 128
Здравейте! Днес и аз попаднах на измамата в OLX😀 Знаех за измамата и ми беше интересно до къде ще стигнат, но бързо приключиха.😀 Пиша да предупредя, че вече са включили и Спиди😀 Писаха ми във вайбър и след като поразпитаха малко за артикула решиха, че ще го взимат и пред Спиди ще си получа парите и т.н. След като ги попитах от кога Спиди предлага такава услуга съобщенията им се изтриха.😀 Прикачвам телефонния номер. +359 88 7384930 името е Божанка Петрушева и даже е без снимка.

# 129
Аз също попаднах на такава измама. Добре, че е тази група, та се усетих навреме..
Писа ми на вайбър, че е превела парите и аз да си въведа данните на картата за да получа парите. Добре, че картата ми е на дск и не става в този сайт. И плюс това искат да имаш 300лв баланс в картата, което най-вече ме усъмни! Прилагам снимка на измамницата от вайбър

# 130
И що си пишете във Вайбър?!?
В олх се  комуникира!

# 131
  • Пловдив
Здравейте!
Според вас това измама ли е?

# 132
Да.
Каква е логиката тя да пуска нещо ..като и ти може да пуснеш по еконт до адрес?? Не до офис...

# 133
Днес пуснах обява и ми писаха . Не бях чувала за olx доставка. Докато си пишехме реших да проверя тел номер в google и също за тази доставка и попаднах тук.Внимавайте и се пазете. Как мога да ги докладвам? Благодаря ви , за направената тема.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 07:15 от lucas333

# 134
Още един опит за измама.Като й казах само лично предаване повече не писа. Внимавайте!!

Общи условия

Активация на акаунт