Нова измама в OLX! Внимавайте!!!

• 51 636
  • 168
  •   1
Отговори
# 150
Не изпраща в този случай...как ще прати на измамник ..нали няма да вземат пратката и доставката в две посоки ще плати съфорумката??
Цъкаш хикса на такива и не се занимаваш !

# 151
Здравейте, днес за съжаление се вързах на този тип измама и въведох данните на картата си, но ми изписа,че трябва да имам минимум 300лв наличност и тогава се осъмних и прочетох тук.
Интересува ме след като нямам достатъчно наличност и ми отхвърли картата дали е стигнало информация за картата ми до тях?

# 152
  • София /Абсурдистан
Днес ми звъняха, че съм избрана за лечение на болни стави. Мъжки металически глас. Добре, че предупредихте, блокирах ги.

# 153
  • София
Костадинова, за всеки случай блокирай картата, защото може да се пробват по-натам да изтеглят, когато имаш наличност. Или да се откажеш с някакъв ежемесечен абонамент.

# 154
използвайте виртуални карти по възможност със заредена сума колкото е покупката и след това я блокирайте. хем няма да има пари, хем ще е блокирана

# 155
Чиста измама е хахах при мен дойдоха във вайбър за 15 минути, поглеждайте дали е гледана обявата аз така се усетих, беше ми с 0 гледания и някак 2-ма ми писаха, странно 😂😂😂

# 156
и аз идвам в темата, не знаех за тези измами но на мен писаха в олх настоятелно да им пиша аз във вайбър или Телеграм понеже нямам  въведен телефонен номер и те не могат да ми пишат и това много ме усъмни..... значи имаш време да пишеш съобщения в олх но имаш хиляда извинения защо не можеш и ми искаш комуникация с телефонен номер?!

# 157
Има ли някакви рискове да ме изпързалят дори когато пращам по еконт с наложен платеж?

За пръв път продавам и ми писаха чрез вайбър (трябваше да си махна номера). Продавачът пита дали мога да я пратя чрез еконт на адрес и се съгласихме ужким. Едно съобщение от тип "ще получа пратката когато дам парите и вие ще получите парите от куриер" малко ме осъмни, но може би просто изпадам в параноя? Няма линкове и подобни.

# 158
  • София за сега
Има ли някакви рискове да ме изпързалят дори когато пращам по еконт с наложен платеж?

За пръв път продавам и ми писаха чрез вайбър (трябваше да си махна номера). Продавачът пита дали мога да я пратя чрез еконт на адрес и се съгласихме ужким. Едно съобщение от тип "ще получа пратката когато дам парите и вие ще получите парите от куриер" малко ме осъмни, но може би просто изпадам в параноя? Няма линкове и подобни.
На мен една такава ми писа рускиня от Бяла, когато и проверих номера в Некоректен.ком ми излезе, че не си взимала пратките. Та проверете номера за всеки случай.

# 159
  • София /Абсурдистан
Ако е пуснато нещо с куриерите с наложен платеж, то е безопасно. Обаче има измамници, които се представят за куриери. Затова само в офис.

# 160

Ако го пуснеш от офис на Еконт единствената опасност е онзи да не си вземе стоката и да поемеш разходите.

# 161
Благодаря за отговорите! Изпратих пратката. Нямаше данни за номера в некоректен.ком.

# 162
Здравейте, явно все още е актуална тази измама с вайбър и олх ,та днес и на мен ми се случи.Не се вързах естесветно просто казах че нямам банкова карта и блокирах и докладвах на олх.Ще кача номера за да може да се предпази и някой друг.Добре ,че попаднах на тази тема иначе можеше и да се излъжа.

# 163
  • София, Младост
Благодаря за полезната тема и предупреждението.
И мен ме налазиха на вайбър минута след като публикувах обява. Настояваше да дам мейл и да плати през OLX   и да организира доставката с "OLX куриер". Светна ми лампата, че имаше такава тема тук и прочетох за какво става въпрос. Блокирах го.
потребител: Георги Чапкънов, Кърджали (така се представи).

# 164
Хайде и аз да добавя. Пращат съобщение в ОЛХ че не могат да отворят снимките, да им пратя на някакъв профил във Фейсбук. ОлХ прихванаха съобщението преди мен, блокираха го и ме уведомиха че това е измама.

Общи условия

Активация на акаунт