Пазаруване от Amazon - тема №94

• 60 711
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Gift card ти е в amazon.co.uk или в de? Пишеш, че е в €, т.е. не би трябвало да е в английската версия. Ако поръчваш от Германия или друга държава в ЕС няма такси. Ако е от UK ще има (при покупки над 30 лв.), като ако продавач е амазон ще бъдат начислени авансово.
Освен това контактите в Англия са различни и може да се наложи да купуваш преходник, за да ползваш тук.
Няма значение с какво плащаш.

Amazon.co.UK. Просто  съм си нагласила валутата в €

# 196
  • София
Момичета, моля за мнение - от часове ровя из amazon.de и се опитвам да проумея ситуацията, само че още повече се обърквам.

Искам да поръчам 2 учебника (на английски език) на обща стойност 85 евро. Като продавач ми излиза "bookDepository DE". Подведох се, че са в Германия, но като кликна на детайлите ми изписва адрес и телефон на продавача в UK.

Някой има ли опит с подобни поръчки на стоки през amazon.de, които обаче биват изпратени от извън ЕС? Отиват ли на митница?

# 197
  • Sofia
Отиват. Поне моят опит е такъв.
Защо не попиташ продавача откъде ще бъдат изпратени учебниците?

# 198
Е,нали напред беше писано,че стоки до около 23 лири се получават безпроблемно от презвовача в Германия.
Чоколина беше писала,поръчва често.

# 199
  • Бургас
ако получа дефектна стока от амазон (немския), как да си върна парите, не става дума за връщане на стоката (няма голям смисъл, предвид цената и)  а само за парите или част от тях

и евентуално ако се върне през системата на амазон ли става

# 200
Трябва да пишеш на Амазон и те преценяват какво да се направи.

# 201
  • София
Моля за потвърждение.
Трябва да се връщат едни обувки получени чрез превозвач. Пратили са грешен номер.
През БГ пощи се връща нали?
Трябва да се иска от Амазон етикет от България, нали?
Ще възстановят куриерските, нали?

Преди време почти стигнах до връщане, но не предложих опит.

# 202
Моля за потвърждение.
Трябва да се връщат едни обувки получени чрез превозвач. Пратили са грешен номер.
През БГ пощи се връща нали?
Трябва да се иска от Амазон етикет от България, нали?
Ще възстановят куриерските, нали?

Преди време почти стигнах до връщане, но не предложих опит.
И при теб важи това:

# 203
  • София
ЧревоУгодник, предполагам преценката е само за въпроса с покриването на пощенските.
Друга опция завръщане няма.
В случай грешката е в Амазон.

Скрит текст:
При мен преди време имаше проблем с един микроскоп - правили ми върнат, вместо нов. В крайна сметка преглътнах опаковката (всичко си бе налично в куфара) срещу компенсация и не стигнах до връщане.
(Пак беше през превозвач. Чак когато детето си разопакова Коледния подарък и попита защо е такава опаковката, видях, че има залепен куриерски стикер, а аз го получих в кашон стикер. Бързината да го опакован не го бях огледала/отваряла, все пак купувах ново, не от склад.)
Имам едни обувки Fly за които върнаха парите  и казаха да ги подаря на някой (имаха малък дефект, който ползвах за оправдание за връщане), те обаче бяха с доставка България.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 09:46 от Desem

# 204
ЧревоУгодник, предполагам преценката е само за въпроса с покриването на пощенските.
Друга опция завръщане няма.
В случай грешката е в Амазон.

Скрит текст:
При мен преди време имаше проблем с един микроскоп - правили ми върнат, вместо нов. В крайна сметка преглътнах опаковката (всичко си бе налично в куфара) срещу компенсация и не стигнах до връщане.
(Пак беше през превозвач. Чак когато детето си разопакова Коледния подарък и попита защо е такава опаковката, видях, че има залепен куриерски стикер, а аз го получих в кашон стикер. Бързината да го опакован не го бях огледала/отваряла, все пак купувах ново, не от склад.)
Имам едни обувки Fly за които върнаха парите  и казаха да ги подаря на някой (имаха малък дефект, който ползвах за оправдание за връщане), те обаче бяха с доставка България.
Кажи им, че вече си в България и искаш да ги върнеш от тук. Може да не ги искат.
С БГ Пощи е най-евтино.

# 205
  • София
Дори да цъкна фрии дел-и... пак ми взима за доставка?!
Скрит текст:
Само две вани за крака с диг. темп, намерих до 50Е:
https://www.amazon.de/gp/product/B087G9WRCK/ref=ox_sc_act_title_ … B7PTK30&psc=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07WRY4Z7K/ref=ox_sc_act_t … GWEYPXJ&psc=1

Едит: Да, мерси - недоглеждане...

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:50 от Starrydream

# 206
Нали отдолу ги вади тия 3,99
Точно два реда по-надолу.
Фри си е

# 207
# 208
  • Бургас
а има ли меил. че в чат не е добре, зле съм с езика и ми помага гугъл преводача

# 209

Общи условия

Активация на акаунт