Отделяне от вкъщи?

• 7 101
  • 270
  •   1
Отговори
# 195
Проблемът са непоправимите грешки, да се захванеш с някой непознат, а после години наред да се занимаваш с паник атаки, депресии и кой знае какви бъгове, развити от съжителството. А такива кривундели най напират за бързо съжителство, ама айде... Всеки с късмета си. Периодът на опознаване, по-дълъг от 2 месеца, може да ограничи някои вреди в тази насока. Мен като родител това би ме притеснявало, а не горното иронично вметване, че секс щяло да прави детенцето, уджас... Родителите знаят, че прави секс, явно си имат своите съображения да са против, дали бързината, дали момчето, дали си познават дъщерята, дали нещо друго. Авторката като е решила, да не пуска сто теми, ами да си действа, какво значение има какво мисли някакъв форум. Никога не би ми хрумнало да пусна тема "какво да правя" на 20 години.

# 196
На повечето родители им е трудно да възприемат идеята, че децата им вече са големи, емоционално не са готови да ги ,,пуснат,, да поемат по своя път.
Ако на теб не ти е приоритет сега да спестяваш за почивки, забавления и глезотии, а ти е приоритет да живееш сама и да плащаш наеми, значи им го обесни и на тях.
Може и да имат притеснения, че сте заедно съвсем от скоро и все още не сте съвсем наясно, дали връзката ви ще я бъде.
Ако си го решила твърдо, няма как да те спрат, може да има напрежение известно време, но това ще е периода на свикване с идеята, че се изнасяш. Искат или не, ще го приемат.
Сръдните и доводът,че си прекалено малка е вид манипулация и ще го ползват и в други твои решения, което не е добре, за тях и на 22 и на 23 и на 26, ще си прекалено малка.
Емоционалното откъсване винаги е трудно, особено ако си едно детенце на мама и тати, ако виждаш че за тях е стрес, може да се случат нещата и по-плавно.
Ако обстоятелствата ви го позволяват, може да прекарваш повече време у тях, да преспиваш и така ще свикнат да те няма, после ще си се изнесете, тъкмо и повече врече да се опознаете.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 12:42 от pipinka98

# 197
Десинка, не слушай глупостите на една не малка част от потребителите тук. Изнесете се с приятеля ти като сте решили, няма кой знае какво да сгрешиш. Дори и да не се получи, ще ти бъде добър опит. Естествено че някои неща в живота се учат с опита или иначе казано по метода на проба и грешка, нали знаеш ако само с гледане нещата ставаха, кучето щеше да е най-големия касапин.

При съвместното съжителство лъсва всичко, докато ако си карате като гаджета много неща остават скрити. Това е опита на другите, вкл. и моя такъв. Също така се разбира дали този е твоя човек или не. Сама си прецени дали не избързваш след като сте заедно от 2 месеца, вече си достатъчно голям човек.

# 198
  • София
Един тематичен поздрав:

https://youtu.be/aZ8YdCJLPYw
Скрит текст:
Mother, do you think they'll drop the bomb?
Mother, do you think they'll like the song?
Mother, do you think they'll try to break my balls?
Ooh
Mother, should I build the wall?
Mother, should I run for president?
Mother, should I trust the government?
Mother, will they put me in the firing line?
Ooh
Is it just a waste of time?
Hush now baby, baby, don't you cry
Mama's gonna make all of your nightmares come true
Mama's gonna put all of her fears into you
Mama's gonna keep you right here under her wing
She won't let you fly but she might let you sing
Mama's gonna keep baby cosy and warm
Ooh baby
Ooh baby
Ooh baby, of course mama's gonna help build the wall
Mother do you think she's good enough?
For me?
Mother do you think she's dangerous
To me?
Mother will she tear your little boy apart?
Ooh, ah
Mother will she break my heart?
Mama's gonna check out all your girlfriends for you
Mama won't let anyone dirty get through
Mama's gonna wait up until you get in
Mama will always find out where you've been
Mama's gonna keep baby healthy and clean
Ooh baby, ooh baby
Ooh baby, you'll always be baby to me
Mother, did it need to be so high?

# 199
То хубаво, Деси, стига да искаш да станеш самостоятелна.
Но ми се струва, че разчиташ на младежа, на него се опираш, надяваш се, че той няма да те изостави. Ето, за такова нещо е недостатъчно два месеца.
Другото е о.к., някои от пишещите тук сме излезли от къщи и по-рано от 20, но с идеята да се отглеждаме сами, не с разчитане на полунепознат 20-годишен човек, у когото сме открили нещо, той да се погрижи за нас. Един вид, да му се връчим за отглеждане.

Не знам дали ме разбираш: ти разчиташ на родителите си, нормално е. И сега това опекунство искаш да го прехвърлиш на младежа, когото не познаваш достатъчно. За това става въпрос.

П.П. Ти пишеш - той няма да ме изостави в безизходица. Не пишеш - ние можем и ще се справим. Разбираш ли?
Защото ако можете и ще се справите, за какво става дума в темата?

# 200
То хубаво, Деси, стига да искаш да станеш самостоятелна.
Но ми се струва, че разчиташ на младежа, на него се опираш, надяваш се, че той няма да те изостави. Ето, за такова нещо е недостатъчно два месеца.
Другото е о.к., някои от пишещите тук сме излезли от къщи и по-рано от 20, но с идеята да се отглеждаме сами, не с разчитане на полунепознат 20-годишен човек, у когото сме открили нещо, той да се погрижи за нас. Един вид, да му се връчим за отглеждане.

Не знам дали ме разбираш: ти разчиташ на родителите си, нормално е. И сега това опекунство искаш да го прехвърлиш на младежа, когото не познаваш достатъчно. За това става въпрос.

П.П. Ти пишеш - той няма да ме изостави в безизходица. Не пишеш - ние можем и ще се справим. Разбираш ли?
Защото ако можете и ще се справите, за какво става дума в темата?

Не разчитам на него, по принцип имах нагласата сама да се изнеса, без никой, но така се стекоха обстоятелствата,че не стана точно така и сега какво да се изнеса на квартира, и той също е на квартира и какво? Да си ходим на гости от време на време? Не е ли по-добре да сме заедо в една квартира и да се напасваме и свикваме един с друг?
Не се “троскам”, както си мислят повечето.

# 201
Uncommon, подкрепям напълно! Съветвам авторката да прочете внимателно последния ти пост.

# 202
Не е ли по-добре да сме заедо в една квартира и да се напасваме и свикваме един с друг?
Не е. Първо свикни със себе си, като самостоятелна личност.

Поздрав в допълнение на долния:
"If I can start my life all over again..."

Един тематичен поздрав:

https://youtu.be/aZ8YdCJLPYw
Скрит текст:
Mother, do you think they'll drop the bomb?
Mother, do you think they'll like the song?
Mother, do you think they'll try to break my balls?
Ooh
Mother, should I build the wall?
Mother, should I run for president?
Mother, should I trust the government?
Mother, will they put me in the firing line?
Ooh
Is it just a waste of time?
Mama's gonna make all of your nightmares come true
Mama's gonna put all of her fears into you
Mama's gonna keep you right here under her wing
She won't let you fly but she might let you sing
Mama's gonna keep baby cosy and warm
Ooh baby
Ooh baby
Ooh baby, of course mama's gonna help build the wall
Mother do you think she's good enough?
For me?
Mother do you think she's dangerous
To me?
Mother will she tear your little boy apart?
Ooh, ah
Mother will she break my heart?
Mama's gonna check out all your girlfriends for you
Mama won't let anyone dirty get through
Mama's gonna wait up until you get in
Mama will always find out where you've been
Mama's gonna keep baby healthy and clean
Ooh baby, ooh baby
Ooh baby, you'll always be baby to me
Mother, did it need to be so high?

# 203
  • София
Един тематичен поздрав:
Еее, мерси, бях забравила тази песен на Флойд, а е толкова по темата

# 204
Да се научиш да живееш с някой понякога е много по-трудно от това да живееш сам. Другото е излишно превъзнасяне на някои хора.

# 205
Да се научиш да живееш с някой понякога е много по-трудно от това да живееш сам. Другото е излишно превъзнасяне на някои хора.

Да, така е, със сигурност е трудно, но какво от това? Какво като ми се случи сега? На 30 години по ли ще е добре да се случи? Това са просто цифри,всеки човек сам надгражда себе си, да на 21 съм и какво? Защо да ми е рано за опити за съжителство с някой? Ще мия 2 чинии и 2 чаши и ще ми паднат ръцете ли? Или какво като пускам и неговото пране? Нали пускам и моето? Това не мисля, че ме прави слугиня.
Предпочитам да ми се случат тези неща и да видя толкова ли е “гадно” както го описахте повечето, отколото да нямам никакъв опит и едва ли не след 5/10 години да се уча тепърва как се живее с някой.

# 206
Виж не се впрягай, тук всеки си тика неговите си виждания като най-най-най- единствени и най-добри. Не слушай дословно всичко видяно, защото няма да стигнеш до никъде. След като си решила така, действай, има голям шанс да не се получи, но пък ако чакаш до 30 може и хич да не стане.

# 207
  • София
Нищо не разбра, моме.
Всички ти казаха след 5-10 месеца, ама ти рупаш сега и веднага.

# 208
Ще мия 2 чинии и 2 чаши и ще ми паднат ръцете ли? Или какво като пускам и неговото пране? Нали пускам и моето? Това не мисля, че ме прави слугиня.
Не, това не те прави слугиня. Слугиня може да те направи неговото отношение към теб (ако го позволиш), както и начинът, по който ти сама се възприемаш. Научи се да отстояваш себе си и изисквай уважение от партньора (като, разбира се, даваш същото в замяна).

# 209
Нищо не разбра, моме.
Всички ти казаха след 5-10 месеца, ама ти рупаш сега и веднага.

За мен пък няма логика да чакаме, като можем да си го позволим от сега. Приятелят ми не е някакъв звяр, няма да ме бие, ругае, използва и т.н.. просто ще опитаме да заживеем заедно и двамата го искаме, нито ще се женим, нито ще правим бебета..

Общи условия

Активация на акаунт