Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 334
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
От последните страници човек ще вземе да си помисли, че  училището не е място за преподаване и обучение, а безплатен дневен бар или клуб за развлечение. Нещо като пенсионерски, но за друга възрастова група.

Не мога да се съглася.
Аз се ваксинирах, защото не искам да се страхувам и да помогна към бързото възстановяване на нормалния живот, работа. До есента могат да се случат много неща.
Темата с ваксините е болна за много български граждани. Предлагам да не сипвате сол в тази рана.

# 106
На толкова места чета, как с вземането на натривка от носа ни събират ДНК и как ще го използват без наше знание... Не знам как очакват да има масово тестване на учениците.

Ми те сигурно и не очакват. Очакват да имат претекст да кажат - ето, ние искахме, обаче родителите не щат.

# 107
  • София
Наричат я инванзивна, за да има отпор от родителите.
Иначе трябва да плътят твърде много тестове.
Ето така се настройват хората!

Ти знаеш ли, че най-вероятно си права Simple Smile
Инвазивна или не, този тест би дал моментна снимка. Вчера всички колеги под строй изпълняваха почина на партията и на антигени тест -и всички са отрицателни... И какво... В понеделник като си върна на работа ще съм сигурна за здравето си ли? Ами не, няма. В целия този фарс имаше смисъл, ако се правеше тест за антитела, но все си мисля, че тогава много срещали се с вируса ще се осветлят, й това не е удобно точно сега... Още малко страх, после ще видим.
В началото говориха за осем неоткрити на 1 заразен... по пет да са, вече над милион имат реална среща с вируса, но това никой не го изследва.
Колективът ни е от 11 души. Двама са били болни, един имаше болен в къщи. Официално и неофициално никой от семействата им не и боледувал (освен тези три положителни теста). Преди Коледа си правихме експеримент - и в трите семейства всички имат антитела, още трима колеги имат...
Та да си върна на мисълта ми - все едно как се казва тестът, докато някой няма обективна медицинска необходимост от провеждането му няма да се съглася да се прилага  върху мен или децата ми.

# 108
От последните страници човек ще вземе да си помисли, че  училището не е място за преподаване и обучение, а безплатен дневен бар или клуб за развлечение. Нещо като пенсионерски, но за друга възрастова група.

Не мога да се съглася.
Аз се ваксинирах, защото не искам да се страхувам и да помогна към бързото възстановяване на нормалния живот, работа. До есента могат да се случат много неща.
Темата с ваксините е болна за много български граждани. Предлагам да не сипвате сол в тази рана.
И аз много искам да се ваксинирам. И се дразня, че ме няма в никоя фаза. Но мисля, че тя е постъпила изключително отговорно не само за нея, а и спрямо нашите деца. Така трябва да бъде. Властта е преценила, дала е възможност и учителят не бяга, както някои се чудят как да откажат ваксиниране. Де, този късмет и госпожата на моето дете да се ваксинира!

# 109
  • Варна
Защо да те няма в никоя фаза, нали се очаква в един момент да почне масова имунизация... ММ днес е говорил с нашата ЛЛ, тя е казала, че прави списък с желаещи и ни е записала. Когато - тогава, все някога ще дойдат и до нас.

# 110
Имах предвид, че държавата в националния план за ваксиниране е сложила 5 фази приоритетни групи от населението. И там за обикновения човек, по- млад, без хронични болести, немедицинско лице, неработещ в администрация, неживеещ в лоши битови условия, не е отделено място. Ясно е, че след тях. Така е преценила държавата, приемам, просто коментирах. А иначе накрая, някога, ще дойде и до нас ред, особено на фона на отказващите се от приоритетните групи.

# 111
Лиляна, с коя ваксина се ваксинира? Имаш ли някакви реакции?
Близка учителка ми сподели наскоро, че са им казали за ваксина един ден преди това. Щели да ги ваксинират с Пфайзер, а после се оказало Модерна. Беше в шок от липсата на информация, но се беше ваксинирала.

# 112
  • Ямбол
Comirnaty  ми сложиха, тя е на Пфайзер и Бионтех. Нямам никакви реакции досега, даже локална болка на мястото на поставяне нямам. Имам няколко вида алергии и автоимунно, но прецених, че рискът не е голям.

Ставаше дума за мерки към септември, затова споменах ваксинирането. Дотогава трябва да са минали приоритетните групи и да е започнала масовата ваксинация. Затова, ако няма натиск над болниците и не голяма заболеваемост, то присъственото обучение е задължително. ДО в много крайни случаи, които споменах преди това.

# 113
Честито, Лиляна! Heartpulse

# 114
Четейки последните страници си мисля какви нарциси отглеждаме.Автоимунни,псориазиси,разстройства...Жалко за децата ни.
Наистина ми се ще да отглеждаме повече нужни хора.Времената явно дойдоха,когато много от нас ,особено от децата ни,ще са ненужни,и май трябва да ги учим да свикват с тези нови нормалности,и малко по-мъжки да се държат.Какво да правим,не  са времена за лигавене, кой какво му се иска или има нужда.
В случая не разсъждава даже за ПО или ДО,просто така ми дойде мисълта четейки ви.

извинете - адски тъпо изказване.Наличието на автоимунно заболяване не прави човекът ненужен. Освен това аз отглеждам момиче и не смятам, че трябва да се държи мъжки - каквото и за вас да означава това. Да сме адаптивни не значи да сме мъже. Освен това всеки има различна степен на адаптация. Офф, защо ли се хабя да коментирам такова мислене въобще не знам:rolling_eyes:
Аз мога да дам един чудесен пример за ненужни деца. Те сами се правят такива, разбира се не без подкрепата на своите родители, радетели на това как детето винаги трябва да бъде справедливо оценявано, да не бъде демотивирано с ниски оценки и всякакви емоционални изблици в тази посока.

Втори ден синът ми е ПО. Втори ден се връща раздразнен. Раздразнен от факта, че в час абсолютно всички говорят, никой не внимава и учителите са за фон.
Днес учителката им по английски език (изкючително толерантен и разбран преподавател) след като неколкократно ги е помолила да пазят тишина накрая им е казала, че се чувства като натрапник, който само им пречи на говоренето.
В същия ден, днес, преподавателят им по един от специалните предмети пак неколкократно ги е помолил да се концентрират и да внимават в час, а не да говорят, защото все пак иска да ги научи на нещо, нали за това са там... Само синът ми и неговия приятел са слушали (2-ма от 26).
Та тези деца, с тотална липса на знания и умения с какво и на кого ще бъдат нужни след като завършат?

Чудесно ПО се е получило, няма що! Поне като са ДО всички са със заглушени микрофони и можеш да чуеш какво ти обяснява преподавателя.
А Вие си мислите, че училището дава много знания и умения ли?😂😂😂
Да определяте така тийнейджъри, които не са се виждали от месеци в училище...

# 115
  • София
А според теб как да прелети този учител от училище до вкъщи за 10минути? Трябва да пренася техниката си до училище всеки ден и обратно, а дали училищата имат качествен интернет, за да се включат 20учителя да си предадат урока?
Хубаво включват отделни класове присъствено, но не е помислено за другата организация.
Привет! Попаднах на темата за ДО и чета постовете ви от седмица.  Аз съм учител, преподавам на 9,10 и 11 клас и не виждам проблем да съвместявам ПО с ДО. Когато ми се налага,  всичките си часове ще провеждам от училище.  Имам необходимата техника, т.е. не виждам проблем.
Но във всяко училище и най-вече в различните населени места  ситуацията е специфична.
Колегите най-добре познават проблемите си.
Лично за мен този ротационен принцип на присъствено обучение на отделните випуски е безсмислен и е само измиване на ръце.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 19:20 от ganis

# 116
Стискайте ми палци скоро и мен да ваксинират - и при нас казаха, че ще разберем в последния момент, изобщо и не питам за коя ваксина.

Иначе се върнах присъствено и аз в клас, повечето деца са страшно въодушевени, носят си маските старателно, засега изглеждат много по-добре нещата при нас от септември.  За съжаление на наш ученик (начален курс) скооро е починал баща му, детето засега си е вкъщи, ужасен шок за малките.  
Дано се намерят средства и воля в национален мащаб да се пуснат добри психолози по класовете и да се направи нещо за психическото здраве на децата, защото със сигурност не е изолиран инцидент.  Някъде знаете ли да са предприемани стъпки в тази посока?

# 117
  • Бургас
Айде, чак пък ненужни деца. Не се изсилвайте така. Ако погледнете назад в историята всяко възрастно поколиние е считало, че следващото поколение деца и младежи са някакви разхайтени и разпуснати и не стават за нищо 😁 Спомнете си вие като бяхте млади. Аз съм от гръндж поколението на 90те и си спомням как говориха за нас. Сега пораснахме, имаме деца и на свой ред се възмущаваме, че днешната младеж е много зле. 😁

# 118
Нашата кака (8. клас) вече е присъствено на училище. Когата я попитахме спазват ли се мерките, тя ни се изсмя: "Какви мерки?!". Самите учители им казали: "Махнете ги тези маски!"... Не че съм очаквала нещо друго, но все пак...

# 119
"Локдаунът се отразява пагубно на децата ни
В пандемията все повече деца страдат от страхови неврози, депресия, трудности с концентрацията, проблеми със съня, наднормено тегло. Германските педиатри бият тревога. Ситуацията е драматична.
Аксел Гершлауер редовно разговаря със свои колеги. И при тях редовно идват деца с психически проблеми. Освен това зачестяват и случаите на поведенчески промени, на забавено езиково развитие, на напълняване. Все повече семейства се оплакват от значително по-голяма консумация на медийно съдържание при децата си, а и все по-често родители вече не водят децата си на контролни медицински прегледи. Всичко това се потвърждава и от актуално допитване до 347 психотерапевти в Германия."

Цялата статия е в DW.

Аз тук до момента, не виждам да се обръща внимание на това - за общият случай пиша.

Вече писах в тази тема, че в училищата където учат моите децата, вече се работи от учители, психолози и родители по тази тема. Но това е изключение.

Общи условия

Активация на акаунт