Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 337
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • Ямбол
Не мога да се съглася.
Аз се ваксинирах, защото не искам да се страхувам и да помогна към бързото възстановяване на нормалния живот, работа. До есента могат да се случат много неща.

# 91
  • Бургас
Ако някой може да каже каква ще е ситуацията през септември, то тогава да се разпишат правила и мерки. Но не знам да има такъв.

А защо трябва да се чака винаги в последния момент да се види какво ще стане. Да, никой не може да каже с точност какво ще е, но могат да се разработят няколко варианта, нали. В случай, че стане така, ще се действа така. В случай, че стане иначе - по втори вариант и т.н. Не са много вариантите, които се предвиждат - два-три са. Да се разработи план за действие по тях.

# 92
Ами те сигурно разработват, в образователното министерство по принцип се скъсват да разработват разни работи, по проекти работят, на обучения ходят за какво ли не. Вероятно и по този повод ще разработят якакви варианти, въпросът е да видим приложими ли са, защото за септември това, дето го разработиха никаква работа не свърши. Вярно, че в случая човешкият фактор и нежеланието на родители и учители да се тестват, съобщават, карантинират и прочие прецака насоките, но все пак.

Иначе при нас отново никакви мерки, учителите не държат на маските, нямаме никаква информация кой тестван, кой ваксиниран, не са ни питали и дали искаме да се тестват децата, въобще повторение на септемврийската радост.

# 93
  • София
не са ни питали и дали искаме да се тестват децата
Като учител или като родител да ви попитат? Защото това е инвазивна процедура и само родител може да поиска/да позволи с подпис за информирано съгласие тест на детето му.

# 94
Като родител. Понеже чух министъра на здравето да казва, че правели проучване за тестване на учениците.

За мен не е особено инвазивна процедура, много пъти са ни вземали носен секрет, даже не разбрах защо я нарече така, смятах, че инвазивна процедура е амниоцентеза, коронарография, такива неща. Вземането на кръв сигурно е мини- операция, ако носния секрет е инвазивна процедура. Но няма да седна да споря с министъра...

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 13:35 от Iris04

# 95
Наричат я инванзивна, за да има отпор от родителите.
Иначе трябва да плътят твърде много тестове.
Ето така се настройват хората!

# 96
Четейки последните страници си мисля какви нарциси отглеждаме.Автоимунни,псориазиси,разстройства...Жалко за децата ни.
Наистина ми се ще да отглеждаме повече нужни хора.Времената явно дойдоха,когато много от нас ,особено от децата ни,ще са ненужни,и май трябва да ги учим да свикват с тези нови нормалности,и малко по-мъжки да се държат.Какво да правим,не  са времена за лигавене, кой какво му се иска или има нужда.
В случая не разсъждава даже за ПО или ДО,просто така ми дойде мисълта четейки ви.

извинете - адски тъпо изказване.Наличието на автоимунно заболяване не прави човекът ненужен. Освен това аз отглеждам момиче и не смятам, че трябва да се държи мъжки - каквото и за вас да означава това. Да сме адаптивни не значи да сме мъже. Освен това всеки има различна степен на адаптация. Офф, защо ли се хабя да коментирам такова мислене въобще не знам:rolling_eyes:

# 97
Четейки последните страници си мисля какви нарциси отглеждаме.Автоимунни,псориазиси,разстройства...Жалко за децата ни.
Наистина ми се ще да отглеждаме повече нужни хора.Времената явно дойдоха,когато много от нас ,особено от децата ни,ще са ненужни,и май трябва да ги учим да свикват с тези нови нормалности,и малко по-мъжки да се държат.Какво да правим,не  са времена за лигавене, кой какво му се иска или има нужда.
В случая не разсъждава даже за ПО или ДО,просто така ми дойде мисълта четейки ви.

извинете - адски тъпо изказване.Наличието на автоимунно заболяване не прави човекът ненужен. Освен това аз отглеждам момиче и не смятам, че трябва да се държи мъжки - каквото и за вас да означава това. Да сме адаптивни не значи да сме мъже. Освен това всеки има различна степен на адаптация. Офф, защо ли се хабя да коментирам такова мислене въобще не знам:rolling_eyes:
Аз мога да дам един чудесен пример за ненужни деца. Те сами се правят такива, разбира се не без подкрепата на своите родители, радетели на това как детето винаги трябва да бъде справедливо оценявано, да не бъде демотивирано с ниски оценки и всякакви емоционални изблици в тази посока.

Втори ден синът ми е ПО. Втори ден се връща раздразнен. Раздразнен от факта, че в час абсолютно всички говорят, никой не внимава и учителите са за фон.
Днес учителката им по английски език (изкючително толерантен и разбран преподавател) след като неколкократно ги е помолила да пазят тишина накрая им е казала, че се чувства като натрапник, който само им пречи на говоренето.
В същия ден, днес, преподавателят им по един от специалните предмети пак неколкократно ги е помолил да се концентрират и да внимават в час, а не да говорят, защото все пак иска да ги научи на нещо, нали за това са там... Само синът ми и неговия приятел са слушали (2-ма от 26).
Та тези деца, с тотална липса на знания и умения с какво и на кого ще бъдат нужни след като завършат?

Чудесно ПО се е получило, няма що! Поне като са ДО всички са със заглушени микрофони и можеш да чуеш какво ти обяснява преподавателя.

# 98
Наистина ми се ще да отглеждаме повече нужни хора.Времената явно дойдоха,когато много от нас ,особено от децата ни,ще са ненужни,и май трябва да ги учим да свикват с тези нови нормалности,и малко по-мъжки да се държат.Какво да правим,не  са времена за лигавене, кой какво му се иска или има нужда.

Аз мога да дам един чудесен пример за ненужни деца. Те сами се правят такива, разбира се не без подкрепата на своите родители, радетели на това как детето винаги трябва да бъде справедливо оценявано, да не бъде демотивирано с ниски оценки и всякакви емоционални изблици в тази посока.

Втори ден синът ми е ПО. Втори ден се връща раздразнен. Раздразнен от факта, че в час абсолютно всички говорят, никой не внимава и учителите са за фон.
Днес учителката им по английски език (изкючително толерантен и разбран преподавател) след като неколкократно ги е помолила да пазят тишина накрая им е казала, че се чувства като натрапник, който само им пречи на говоренето.
В същия ден, днес, преподавателят им по един от специалните предмети пак неколкократно ги е помолил да се концентрират и да внимават в час, а не да говорят, защото все пак иска да ги научи на нещо, нали за това са там... Само синът ми и неговия приятел са слушали (2-ма от 26).
Та тези деца, с тотална липса на знания и умения с какво и на кого ще бъдат нужни след като завършат?

Чудесно ПО се е получило, няма що! Поне като са ДО всички са със заглушени микрофони и можеш да чуеш какво ти обяснява преподавателя.

какво ви е твърдението, че не се разбира - присъственото е направило децата ненужни? Освен вашето, разбира се? Съвсем естествено е деца, които не са се виждали 3 месеца, да говорят два дни. Въобще не мисля, че ако преди престоя вкъщи са били адекватни, сега ще са тотално променени. Просто им трябва време за пренастройка. Неадекватна генерализация правите. Освен ако не е било така и преди, и тогава не разбирам вашето дете какво прави в такъв клас и училище - може би трябва да помислите за по-добро?

Днес дъщеря ми каза, учителят по история откакто са на ДО го мързи страшно. Даже някой до него вкъщи гледал тв и така целият клас си прослушал хороскопа. Ми да кажа ли, че масово учителите са ненужни тогава?

# 99
  • Варна
Шмърци, съчувствия. За съжаление май много хора разбират социализирането точно по този начин - нали основно за това се пънаха толкова много да върнат децата в училище. А на който му се учи, ще учи и все ще намери начин, въпреки останалите. И това е валидно както за ПО, така и за ДО.

# 100

какво ви е твърдението, че не се разбира - присъственото е направило децата ненужни? Освен вашето, разбира се? Съвсем естествено е деца, които не са се виждали 3 месеца, да говорят два дни. Въобще не мисля, че ако преди престоя вкъщи са били адекватни, сега ще са тотално променени. Просто им трябва време за пренастройка. Неадекватна генерализация правите. Освен ако не е било така и преди, и тогава не разбирам вашето дете какво прави в такъв клас и училище - може би трябва да помислите за по-добро?

Днес дъщеря ми каза, учителят по история откакто са на ДО го мързи страшно. Даже някой до него вкъщи гледал тв и така целият клас си прослушал хороскопа. Ми да кажа ли, че масово учителите са ненужни тогава?
От написаното от Вас виждам, че Вие генарализирате.
Иначе сама сте си отговорили на въпроса - да, въпросните учители са от тези хора, които преди са говорели в час (и в пряк и в преносен смисъл), въобще както искайте го разбирайте!
И не, все по-често срещано явление е в клас да не се внимава и все по-често срещано явление е родителите да търсят извинения за това защо децата им се държат така (не се били виждали и каквото там ви хрумне друго)

# 101
Наистина ми се ще да отглеждаме повече нужни хора.Времената явно дойдоха,когато много от нас ,особено от децата ни,ще са ненужни,и май трябва да ги учим да свикват с тези нови нормалности,и малко по-мъжки да се държат.Какво да правим,не  са времена за лигавене, кой какво му се иска или има нужда.

Дали изказването ми е тъпо,ваша преценка!
В четвърти клас се учи четене с разбиране,тоя урок сте го изпуснала явно!

# 102
Наричат я инванзивна, за да има отпор от родителите.
Иначе трябва да плътят твърде много тестове.
Ето така се настройват хората!

Ти знаеш ли, че най-вероятно си права Simple Smile

# 103
  • Deutschland/HE
На толкова места чета, как с вземането на натривка от носа ни събират ДНК и как ще го използват без наше знание... Не знам как очакват да има масово тестване на учениците.

# 104
  • Варна
Сериозно? Е тая простотия не съм я чела никъде. Някой чип не ни ли вкарват, докато ни вземат натривка от носа?

Общи условия

Активация на акаунт