Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 315
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
За съжаление вируса е мутирал и вече не е като есенния. Твърди се , че новия  заразявал по-лесно.Thinking

# 196
  • European Union
Аз пък не мога да разбера какви са тези масови анкети в Школо? Толкова ли е трудно да се комуникира лично с родителите? В общия чат като напишат 15 човека НЕ, 16тия дали ще се престраши да напише да. Да не говорим, че се оставя място за безумни коментари, все едно е фейсбук, а не някакво по-официално място за комуникация.

# 197
  • София
В училището на дъщеря ми анкетата в Школо е пусната с линк в forms.office. Никой не вижда как са гласували останалите, а отговорите в общия чат са забранени от създателя на съобщението.

# 198
  • София
И в трите анкети, които попълних не се виждат отговори и коментари от другите.

# 199
Отворих школото и да, намерих анкетата, както казвате. 3 въпроса- кое е училището, кой клас и съгласни ли сте. В съобщението няма опция за отговори в чата, както е казала Санака преди мен е.

# 200
Нашата анкета също е с прикачен файл, всеки я попълва индивидуално.

# 201
  • София
Аз си признавам, че съм изненадана от реакциите около мен. Не бях подготвена за такова нещо. И от привърженици на ДО, и от тези на ПО.
Наслушах се днес на обяснения за това колко е вредно да се бърка в носа, как щели да правят незаконни изследвания на не знам какво, как се нарушавали правата на децата... не запомних всичко. Вероятно, някъде, сред всички доводи може и да има разумни такива, просто аз да не ги виждам, но чак нелепо звучи, че нарушават правата на детето ти, като му бъркат в носа, а не ги нарушават с това, че няма нормален достъп до образование. Smirk

# 202
  • Варна
Аз пък не мога да разбера какви са тези масови анкети в Школо? Толкова ли е трудно да се комуникира лично с родителите? В общия чат като напишат 15 човека НЕ, 16тия дали ще се престраши да напише да. Да не говорим, че се оставя място за безумни коментари, все едно е фейсбук, а не някакво по-официално място за комуникация.
Аз се чудя пък какви са тези чатове и защо отговорите трябва да са видими от всички. В нашето училище пуснаха линк към анкета. Гласуваш анонимно и толкоз! Нито аз знам как са гласували другите, нито те знаят как съм гласувала аз.

# 203
Aз мисля, че нещо са се объркали,  анкетата е линк, или прикачен файл, а отдолу отговарят родители, които не са разбрали, винаги има такива.

# 204
Анкетата беше в този вид (пропускам текст преди и след):
"Спешна анкета
...
моля да отговорите на следния въпрос:
Желаете ли детето Ви да бъде тествано с бърз антигенен тест? А/ Да       Б/ Не
..."
И никакъв друг вариант за отговор, освен коментар отдолу. Какво да направят хората, като е "спешна"? Започнаха да отговарят, някои само с "да" и "не", други - коментирайки по-подробно. По-късно някои участници, може би родители, около стотина коментара по-надолу, пуснаха линк към по-приличен вариант.

# 205
И нас ни питаха, но лично и тайно. Отговорих с да.

# 206
  • Ямбол
Защо ги коментирате изобщо тези анкети. Може би вече няма какво друго да се коментира и давай да плюем каквото може, в случая анкетираните.
Аз също пуснах питането си в общ чат, като дадох възможност да отговорят, където пожелаят - в общия или на лично. Масовите отговори са не, но имаше и положителни. За мен няма значение къде ще ги питам, за тях, ако решат да скрият отговора си, имаха възможност.
Няма да коментирам отговорите. Всеки има право да реши какво да избере и каква да е причината, която всъщност не трябва да е от значение за другите.
За мен няма смисъл от такива тестове, само още един ангажимент на класните. Днес ако са отрицателни, а утре положителни, какво променяме?

Аз за своето дете отговорих с не, точно защото не желая да се състои това масово изследване. Нас ни изследваха и - едно нищо, нямаше и 50% от учителите. Само направиха една крива статистика.

# 207
  • София
Вариант 1 - столично ОУ: Необходимо ли е да се тестват децата с бърз антигенен тест с пробовзимане от носоглътката?
Вариант 2 - столична ДГ: Желаете ли да се тества детето с бърз антигенен тест в ДГ?
Вариант 3 - СОУ: Съгласни ли сте детето да се тества в училище с бърз антигенен тест?

На тези три въпроса отговорих днес. Моят отговор и на трите е НЕ, съвсем обмислено, нищо че беше ЯКО  спешно и че трите въпроса питат различни неща.

# 208
Еми като е НЕ,  да не се чудим, че няма да има и ПО.

Аз лично и без това така предпочитам, ще гледаме да избутаме някак тая седмица и после я се върнат до лятото, я не.

# 209
Еми като е НЕ,  да не се чудим, че няма да има и ПО.
Присъственото обучение не зависи по никакъв начин от тази анкета. Както не зависи и от броя на желаещите да се тестват и ваксинират учители.

Общи условия

Активация на акаунт