Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 309
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Винаги обаче могат да го обвържат ПО с тестването.

# 211
  • София
Как точно?

# 212
Ами както е в Австрия мисля. Тестваш се и си отрицателен - ПО, не се тестваш - ДО. Примерно.
Не казвам, че съм съгласна. Аз лично вече не знам какво искам.

# 213
Мхм. Само че, за да го направят, трябва да могат да осигурят една прилична бройка тестове. При около 700 000 ученици ще е забавно. Казвала съм го и преди.

# 214
  • София
Ако има смисъл, може и да размисля, но упражнение за лудо... Няма нужда.

# 215
Ясно ми е, че нищо няма да направят. Пари няма, иначе да бяха осигурили ДО за всички желаещи. Пък и така организация при нас - няма шанс. Но нали гледат все запада, може и от там да им е дошла идеята.

# 216
Това е МОН. Можеха да разделят класовете на малки групи, с дистанция и редуване, да преструктурират материала (дори да позачистят спама от него), да включат изнесени на открито часове, когато времето позволява, всичко това комбинирано с някои от предимствата на ДО дори. Пък накрая можеше да се окаже, че и повече и по-стабилни знания можеше да има. И децата щяха да са доволни и заедно.

# 217
Информационната кампания за тестването клони към нула, анкетата е недобре измислена и още по-зле поднесена, но нейде на дъното на цялата тази история мъждука позитивно намерение. От нас като общност зависи дали ще го удавим в ретроградно мрънкане или ще го подкрепим, въпреки недостатъците му. Надявам се, че никой вече не живее с илюзията, че присъственото обучение ще продължи особено дълго просто така, без да полагаме неестествени за нормалното ни битие усилия.
Поне се поориентирах какво е нивото и веригата на разсъждения по въпроса на някаква прилична извадка родители.

# 218
Има една група ученици, които би трябвало самостоятелно да отговорят на въпроса за тестовете. Видях няколко анкети. Няма опция пълнолетните ученици да посочат отговор. Всички бяха адресирани до родителите.
Имам чувството, че някакво количество тестове са останали неизползвани от тестването на учителите и се търси начин да бъдат употребени. Така и така са платени.

# 219
И едни фалшиви, за които са сигнализирали от ВМА и Плевенската болница. Няма да ги хвърлят я!

# 220
Няма да ги хвърлят я!
Това ми беше на клавиатурата. Едва се сдържах да го напиша. Simple Smile

# 221
  • Ямбол
Всъщност анкета няма. Има писмо от МОН, в което се казва, че
Скрит текст:

# 222
И после дойде анкетата.

# 223
  • Ямбол
И после дойде анкетата.
Откъде дойде? От МОН ли?
Защото всеки след писмото решава как да направи проучването - някои питахме, други - анкети са правили, трети - друго и накрая като развален телефон, ама карай, то се е видяло, че няма да се постигне първоначалната идея, която аз подкрепям, но само ако се тестват всички или почти всички, а не както при учителите. Затова и се отказах и не съм и мотивирала родителите. Не желая да изпълнявам да организирам тестване, което няма да доведе до никъде, щом няма необходимата масовост.

# 224
  • shumen
При нас анкетата се появи във фейсбук,но отговорите са видими само за мен.

Общи условия

Активация на акаунт