Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 216
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Последно по темата, защото взе да става твърде еднообразно и отегчително, неводещо до никакво конкретно решение за нищо.
В квартално училище в София, в сравнително приличен квартал, с добре изградена интернет мрежа, училището до нашия блок също праща учителите си да обикалят с преснимани материали своите ученици...
Тук идваме пак до положението, че нещата не бива да се гледат "по принцип", а конкретно...

# 466
....Хубавият интернет не е оправдание за избора на ДО.
За пореден път какъв избор ?! Това е нареждане на здравния министър  заради извънредната ситуация на пандемия и в предвид актуалната обстановка в страната.
Не е концерт по желание. Налага се!

# 467
  • Бургас
Каквото ще да си говорим, като чета в някои чужбини какво е положението май ще се окаже, че нашето ДО е доста ефективно. В някои напреднали страни, които често даваме за пример, въобще не могат да си организират ДО. Изпращат им някакви задачи веднъж седмично и толкоз. Дали пък не е и това една от причините да са присъствено?

# 468
  • София
А може да не искат да го превръщат в норма? Хората имат електронни правителства, електронни рецепти, всичко им е дигитализирано, мислите ли, че ние сме по-по-най, единствени организирали добро ДО?

# 469
  • Бургас
А защо да го превръщат в норма? Нали е ИЗВЪНРЕДНО положение, а не нормално.

# 470
  • София
Ще се радвам да си права и да си остане в извънредното положение!
Както се видя обаче, има хора, които вярват, че това ще си остане новата реалност.

# 471
  • Бургас
Това ще стане новата реалност в случаи на грипни епидемии и грипни ваканции. Нима е лошо?

# 472
  • София
Дали от страх или от мързел, на никой не му влиза в работата!

Дали защото децата му пречат у дома или по друга причина  човек иска ДО - на никого също не му влиза в работата Wink Дали стана така по-ясно?

За какво има да се извинявам? Нима Вие ми се извинихте за това, че ме обвинихте в нещо , което не съм казала никъде.. А именно, че всички предпочитащи ДО са безхаберни и мързеливи ученици, които искат лесно изкарани оценки, или са респективно родители на такива деца. С вашите камъни, по вашата градина... Дали бихте цитирали къде съм казала това?

И какво, jam? Ако се налага, още години ли ще се учи така? В коя държава по свeта до момента е натрупана такава продължителност на ДО сред учениците? И стига сте давали за пример  държави като Германия или Франция, в които, видите ли, пращали само материали... Вероятно на места е баш така, ама за месец или два, а не трайно в две поредни учебни години.  Дълго се задържа ДО при студентите по света и у нас, да. И макар че и там негативите са големи, особено в някои специалности, не може да става дума за сравнение с ученици. Студентът е достатъчно зрял да се дообучава и сам над полученото онлайн... Учениците полагат  сега фундамента, над който ще надгражат един ден след гимназия. Те къде нещата с нашата образователна система принципно не са цъфнали и вързали, сега съвсем ще загрубеят и плодовете от продължителното ДО ще ги берем след време..

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 16:47 от пенсионирана русалка

# 473
Това са им единствените излизания на повечето деца от къщите и бяха много ентусиазирани да се върнат в у-ще, да видят приятелите си и да учат в клас.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 16:17 от Анонимен

# 474
Русалка, всеки има право на мнение. Уважих и не коментирах вашето , как ''предпочитащите'' ДО  деца  са мързеливи . Добре така да бъде. Нека да бъдат мързеливи, но нали накрая матурите са присъствени? Значи няма да има ощетени.
Скрит текст:
Сигурна съм , че всеки от списващите в темата потребители, чиито деца са на ДО поне няколко пъти е обяснявал , че това съвсем не е избор.  Когато ти се налага ''да избираш'' от всички злини най-малката е принуда. Дали от страх или от мързел, на никой не му влиза в работата!
Мамамари, дали бихте обяснили тогава двойния аршин тук... Нямало в край на краищата значение, така казвате в скрития текст...Предпочита,  Close  значи, човек ДО и съответно никой не следва да се интересува.....
Дали от страх или от мързел, на никой не му влиза в работата!

Дали защото децата му пречат у дома или по друга причина  човек иска ДО - на никого също не му влиза в работата Wink Дали стана така по-ясно?

За какво има да се извинявам? Нима Вие ми се извинихте за това, че ме обвинихте в нещо , което не съм казала никъде.. А именно, че всички предпочитащи ДО Thinkingса безхаберни и мързеливи ученици, които искат лесно изкарани оценки, или са респективно родители на такива деца. С вашите камъни, по вашата градина... Дали бихте цитирали къде съм казала това?

Очевидно не е станало ясно.
ДО не е избор, а принуда!
Принуденият човек не може да има предпочитания, защото   волята му е подвластна  на друг външен, но много по-силен фактор, който надделява. Затова се нарича принуда , а не предпочитания или избор.

Както казах и го мисля с....  другото нямам проблем.

# 475
  • Бургас
Не зная за другите държави, но в Канада ( в някои провинции, като в най-многочислената бяха ДО за няколко месеца) децата са присъствено с маски от септември.

Това са им единствените излизания на повечето деца от къщите и бяха много ентусиазирани да се върнат в у-ще, да видят приятелите си и да учат в клас.

Това е чудесно. Но като съобщавате такива неща съобщавайте и другите - затворени ли са ресторанти/кафета/молове, какво друго е затворено/отворено, колко са болните на 100хил. души, има ли препълнени болници, каква е смъртността, има ли адекватни помощи за оставащите в къщи. Такива неща. Щото то иначе не е пълна картинката.

# 476
  • София
Принуда е в началото, Мамамари, факт.. Но след толкова продължително ДО остава принуда,  само ако не се заявява нищо от обществото в посока искане на ПО. Докато позволяваме /одобряваме даже в тази криза децата ни да са най-голямата изкупителна жертва на некадърните ни политици, видимо несъумяващи да овладеят неспазващите мерките възрастни, да подпомогнат издъхващите финансово хора (както е в белите държави) и да организират като хората процеса на ваксинация, и докато сляпо цитираме из разни платформи, блогове  и форуми петициите на шепа учители за безопасно образование като представителна извадка за нагласите на цяла една гилдия (имаща най-добър поглед какво са овладели учениците в последните месеци), принудата ще си стои непокътната още дълго време.. А другаде, нищо че ковид също върлува,  децата няма до безкрай да учат от вкъщи.

Вчера във фейсбук имах възможността да проследя дискусията между  няколко учители (абонати са ми част от тях) на гимназисти. Жалко, че няма как да споделя...Нямате представа какъв ентузиазъм лъхаше от постовете им заради възможността най-накрая на живо да поработят с децата. И на тях им е адски дотежало, щом откровено предпочитат натоварването от занятия и присъствено, и онлайн в един ден пред единствено и само ДО на компа с неизвестен край във времето..

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 17:33 от пенсионирана русалка

# 477
Всичко е отворено, но някои бизнеси са с намален капацитет на работа и определен брой посетители в бизнеса им. На 2ро място в страната сме с най-много случаи.
Друго?

Оказва се, че тук е нямало и няма грипни епидемии и затваряне на у-щата за дървени ваканции, снежни дни, непроходими пътища и грипни епидемии.

# 478
От днешните изказвания на политически лица, засега нови мерки няма да се налагат. Въпреки броя болни.
Така че казусите - за  и против ДО, скоро няма да имат смисъл. Всички ще са офлайн.
Освен за букналите по-рано Занзибар и Малдивите, които са се надявали на ново ДО. Но и за там има решение.

# 479
  • София
От днешните изказвания на политически лица, засега нови мерки няма да се налагат. Въпреки броя болни.
Така че казусите - за  и против ДО, скоро няма да имат смисъл. Всички ще са офлайн.
Освен за букналите по-рано Занзибар и Малдивите, които са се надявали на ново ДО. Но и за там има решение.
Какво значи всички ще са офлайн? Детето ми /5 клас/ е онлайн от средата на ноември 2020. Ще е офлайн за 9 ДЕВЕТ учебни дни от днес до 02.03.21 г  След това пак се връща онлайн.Въртят го заедно с гимназистите. На 11 години е.

Общи условия

Активация на акаунт