Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 305
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
  • гр. София
В чужбина всичко е "по-" Simple Smile
Съжалявам, че не покривам критериите за шесторъка Шива. Дори нямам амбиции в тази насока.
От началото на пандемията съм майка, съпруга, работник, логопед, учител и все има нещо недовършено. А личност? Сега и  лаборант? Приемам, че има много по - оправни от мен; но нека и те да приемат, че има и не толкова оправни. Нали това е социализация, култура и белег за развитие на обществото?

# 241
  • Варна
Кой говори за шесторък Шива, щом има такива тестове по аптеките не е нужно да си лаборант за да ги направиш. Голяма философия да си бръкнеш с клечка в носа, хайде моля... Всички в Германия, Австрия и т.н. са шесторъки Шиви или са завършили една бърза специализация за лаборанти сигурно. Ами това е положението, живеем в пандемия. Никой е го е очаквал, никой не го е искал, ама и да мрънкаме как си искаме стария живот файда няма. Не става да не искаш тестове, да не искаш маски, да не искаш дистанция, да не искаш ДО, нищо да не искаш, ама да с иискаш стария живот. Свърши тоя филм, проумейте го. И да, сори, ама с дисциплина се преборват подобни неща, не с мрънкане и отказване на всичко, което не ти е по хатъра. Всъщност нищо лошо няма да си помрънка човек, така преборва стреса, но след като помрънка е редно да се вземе в ръце.

# 242
  • гр. София
Не мрънкам, а ясно заявявам какво правя, какво съм направила и какво е по силите ми да направя.
Дисциплината, която имам ми показва, че щом нещо за мен е нежелателно, то ще се съобразявам с околната среда. Т.е. не възразявам ДО. Какво не ти е ясно?
Къде съм писала, че ми липсва живота преди пандемията? Къде съм се възпротивила за носенето на маски?
Успокой топката!
Аз няма да се правя на лаборант и ще си бъда заедно с децата у дома. Както от март 2020 г. насам.

# 243
Проучване показва, че гърленият секрет е също толкова показателен при изследване като назофарингиалния https://www.webmd.com/lung/news/20201211/saliva-equals-nasal-swa … f7ybcJX8jkIhP254c

Някъде мернах споменаване на синусите при антигенния тест. До там никой не бърка. До синусите се стига с пункция.  Пробива се хръщяла с игла.

# 244
  • София
Значи, имаме си безсимптомни разпространители при дишане и говорене, обаче за проба трябва да ти бръкнат в мозъка! Еха!

# 245
  • гр. София
Дъждец, аз бях. Благодаря! Очевидно, в мен е проблемът, но така и не свикнах с тази процедура. Всеки път усещането е неприятно. Съвсем си затвърждавам мнението, че не ставам за медицински служител.
А към Андариел - не знаех, че в синусите се намира мозъка.

# 246
  • Варна
Аз няма да се правя на лаборант и ще си бъда заедно с децата у дома. Както от март 2020 г. насам.
Ми ОК. Чудесно решение. Много ми се ще да поставят въпроса точно така - или регулярно тестване или у дома. За съжаление няма да се случи.

# 247
Дъждец, аз бях. Благодаря! Очевидно, в мен е проблемът, но така и не свикнах с тази процедура. Всеки път усещането е неприятно. Съвсем си затвърждавам мнението, че не ставам за медицински служител.
А към Андариел - не знаех, че в синусите се намира мозъка.

Какъв медицински служител? Тестовете се продават в аптеките и се правят в домашни условия.

Не разбирам защо хората  се чувстват длъжни да измислят оправдания и все по-странни причини, вместо просто да кажат не ща и толкова.

# 248
Струва ми се, че има светлина в тунела. На пръв прочит разработката изглежда отлично решение на проблема за вентилацията и обеззаразяване в класните стаи: https://trud.bg/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82 … 0%B0%D1%80%D0%B8/

Дано тези, от които зависят ефективните решения го имат предвид.

# 249
  • София
В нашето училище (София) миналата седмица са монтирали във всички стаи пречистватели, това е май по инициатива на общината. някой знае ли какви са тези пречистватели?

# 250
  • shumen
Аз писах ДА,но то не се знае дали ще ги тестват въобще децата.

# 251
Децата, чиито родители са отговорили с ДА, ще бъдат тествани, разбира се. То бройката желаещи е толкова малка, че няма да има никакъв проблем с организацията Simple Smile
Аз отказах за моите деца. Не бих им го причинила доброволно. Тестът е гаден и ще го избягвам винаги, когато мога.
Иначе смятам, че ни очаква трети пик края на март. Да ни изпозатворят началото на април. Но тогава е пролет, времето е хубаво, денят дълъг, децата имат пролетна ваканция (дано да си остане, а не да се занимават с глупости като през миналогодишната) и ще се понесе някак си по- леко.

# 252
  • София
Ако затварянето, което предвиждаш, е пълен локдаун, ще си първата, която ще недоволства как при хубавото време и ваканцията децата нямат възможност да излизат.
Макар че не мисля, че ще има затваряне преди изборите. Освен ако целта е  да се отложат, но от тези неща не разбирам Confused

# 253
  • Варна
Децата, чиито родители са отговорили с ДА, ще бъдат тествани, разбира се.
Няма да бъдат тествани, разбира се, щото както вече казах ако от класа само аз съм отговорила с Да е просто безсмислено. И ако ще тестват само моето дете при това условие и аз ще оттегля съгласието си. Идеята изобщо не е да ползвам безплатния тест на МОН, понеже е на аванта. Съвсем друга е и тя се губи при тестване на единици.
Продължавам да недоумявам какъв е проблемът и какво толкова причинявате на децата си с един кирлив носен секрет. Ако отидат в болница по-добре ли ще е? Или ако ви довлекат короната от училище и стане нещо фатално? Това нещо не се замисляте обаче, че може да им причините и че може да се избегне с елементарно регулярно тестване. И да, миналата пролет имаше забрана да се ползват площадки, паркове и градини. Явно и на това сте съгласни, само и само да не бръкнат в носовете на драгоценните ви Tired

# 254
Децата, чиито родители са отговорили с ДА, ще бъдат тествани, разбира се.
Няма да бъдат тествани, разбира се, щото както вече казах ако от класа само аз съм отговорила с Да е просто безсмислено. И ако ще тестват само моето дете при това условие и аз ще оттегля съгласието си. Идеята изобщо не е да ползвам безплатния тест на МОН, понеже е на аванта. Съвсем друга е и тя се губи при тестване на единици.
Продължавам да недоумявам какъв е проблемът и какво толкова причинявате на децата си с един кирлив носен секрет. Ако отидат в болница по-добре ли ще е? Или ако ви довлекат короната от училище и стане нещо фатално? Това нещо не се замисляте обаче, че може да им причините и че може да се избегне с елементарно регулярно тестване. И да, миналата пролет имаше забрана да се ползват площадки, паркове и градини. Явно и на това сте съгласни, само и само да не бръкнат в носовете на драгоценните ви Tired
Само да намина и да кажа, (10 клас съм), че капилярите ми са слаби, малко да се пипне носа, тече кръв по 1 час, обгарянето на капилярите помогна само за около година.
Инкубационният период е от 5 до 7 дена.
Сега си представете, че в понеделник ми правят тест, но съм бил контактен на някой болен в сряда. Другият понеделник ми правят тест - няма да покаже нищо. От следващата сряда започвам да ръся бацили.

Общи условия

Активация на акаунт