Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 295
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Ами представям си. Теб няма да те "хване", но ще хване други. Колкото и заразоносители да се отсеят и да се карантинират контактните им все ще е от полза. Няма смисъл да наливаме от пусто в празно и да си измисляме аргументи, щом по света се прави и никой не мрънка, значи е и възможно, и от полза. Силно ме съмнява в Австрия, Франция, Германия и т.н. да се чудят къде да излеят едни пари без полза, а ние тук да сме единствените умници, дето ги вдяват нещата. Някак не звучи реалистично, нали?

# 256
Според мен рано или късно хората ще узреят за идеята за регулярното тестване, а най-вероятно и ще дойдат от другите тестове, които са с натривка от гърлото. Само пари да има да ги купят, защото само с едно тестване ефектът ще е минимален.

# 257
Децата, чиито родители са отговорили с ДА, ще бъдат тествани, разбира се.
Няма да бъдат тествани, разбира се, щото както вече казах ако от класа само аз съм отговорила с Да е просто безсмислено. И ако ще тестват само моето дете при това условие и аз ще оттегля съгласието си. Идеята изобщо не е да ползвам безплатния тест на МОН, понеже е на аванта. Съвсем друга е и тя се губи при тестване на единици.
Продължавам да недоумявам какъв е проблемът и какво толкова причинявате на децата си с един кирлив носен секрет. Ако отидат в болница по-добре ли ще е? Или ако ви довлекат короната от училище и стане нещо фатално? Това нещо не се замисляте обаче, че може да им причините и че може да се избегне с елементарно регулярно тестване. И да, миналата пролет имаше забрана да се ползват площадки, паркове и градини. Явно и на това сте съгласни, само и само да не бръкнат в носовете на драгоценните ви Tired

значи на мен като ми правиха, имах чувството, че ще ми извадят окото до съответната ноздра. Питах защо толкова дълбоко - казаха за да не пропуснем нещо. Ок, това го приемам като резонно. Обаче после имах болка 2 дни в окото и ноздрата и ми сълзяха. При детето ми беше същото без разбира се да знам точно колко я е боляло, това е индивидуално. По същата причина аз сама не бих си правила тест, защото може да не бръкна достатъчно дълбоко и тогава кел файда, както се казва. Та, предвид всичко това аз не бих дала ей така някой си в училище да рови в носа на детето, като знам на всичкото отгоре колко често й тече кръв от носа. Ако измислят нещо по-малко бъркащо, бих се съгласила.

# 258
  • Варна
Мисля си, че се презастраховат с това дълбоко бъркане. Както писах аз дори не усетих, толкова нежно и внимателно бръкна лаборантката, че бях убедена, че още не е започнала, когато ми каза, че е готова. Излезе си каквото трябваше. Когато има вирус не знам как ще се пропусне, той не седи окопан в най-дълбоката част на носоглътката, ако беше така как се разпространява с кихане и говорене, че дори и дишане? А ако наистина искат да обмислят и приложат идеята може да се прави и домашно тестване, защото така или иначе не виждам как регулярно ще се тестват 700 000 човека по лаборатории. Но действително няма мисъл в управляващите, пускат някакви идейки там и ни гледат сеира...

# 259
Лаборантката е била касапин. Както има такива, които не могат да взимат кръв.
Не е нормално да боли изобщо след свършване на процедурата.

# 260
Масовото тестване има смисъл, ако се ползва за вземане на конкретни решения, а не за броене само. На мен това тестване ми прозвуча като наистина да използваме едни тестове.
Никой не е задал как ще се интерпретират резулатите и може ли да се ползват така, че максимално много деца да продължат да учат.
7, 8 и 12 дори няма да си изкарат другата седмица докрая. Ако тестване сега, показващо отрицателни резултати, щеше да позволи, да продължат децата да учат щях да съм за.

# 261
В нашето училище (София) миналата седмица са монтирали във всички стаи пречистватели, това е май по инициатива на общината. някой знае ли какви са тези пречистватели?

Ами Вие кажете! Има различни пречистватели: озонатори, йонизатори, прахоуловители, UV...

# 262
В нашето училище (София) миналата седмица са монтирали във всички стаи пречистватели, това е май по инициатива на общината. някой знае ли какви са тези пречистватели?

Ами Вие кажете! Има различни пречистватели: озонатори, йонизатори, прахоуловители, UV...

И в университетите има, както и метални рамки, които мерят температурата и женски глас казва "Моля, преминете".
Явно е някаква централна поръчка за София.

# 263
  • София
Ами представям си. Теб няма да те "хване", но ще хване други. Колкото и заразоносители да се отсеят и да се карантинират контактните им все ще е от полза. Няма смисъл да наливаме от пусто в празно и да си измисляме аргументи, щом по света се прави и никой не мрънка, значи е и възможно, и от полза. Силно ме съмнява в Австрия, Франция, Германия и т.н. да се чудят къде да излеят едни пари без полза, а ние тук да сме единствените умници, дето ги вдяват нещата. Някак не звучи реалистично, нали?
В цялото намерение не видях МОН да питат "Желаете ли децата да се тестват всеки понеделник и да продължат ПО?"
Има просто някакво тестване, е и? Миналата сряда и четвъртък тестваха всичкия персонал в нашия университет (нямаме студенти и след тестовете нямаме, но нали сме примерни, 100 теста, 100 негативни). Днес отново е сряда, но вече никой не говори за тестове... Междувременно имаме две колежки с положителни PCR (от онези 100) от понеделник...
Та все още не разбирам кой и с каква цел провежда тестове нахалост.

# 264
  • София
Доколкото разбрах ако има тестване на деца, то пробата ще се взима от гърлото!

# 265
  • Ямбол
В писмото на МОН пише носоглътката. Ти откъде разбра, че ще е от гърлото? На учителите беше от носа и предполагам тестовете, с които разполагат, са същите

# 266
  • Бургас
За взимането на пробата е достатъчно да се пъхне тампона 1-1,5см в носа. Това, че някои бъркат до мозъка не означава, че по принцип така се взима.

# 267
За взимането на пробата е достатъчно да се пъхне тампона 1-1,5см в носа. Това, че някои бъркат до мозъка не означава, че по принцип така се взима.

така де, но понеже няма как да знаем коя и как ще им бърка, аз ще откажа, ако случайно ме питат. Имайки предвид как доброволно сме се тествали няколко пъти в лаборатория и имам доброто желание да съдействаме, точно заради очакваното отношение на една жена към едни десетки деца на деца не бих го допуснала.

# 268

Не мога да се съглася.   По принцип такъв секрет (с който се правят PCR и антигенни тестове) по учебник се взима много надълбоко в носа, наистина нищо общо няма с техниката на взимане на носен секрет (един и същи човек ми е правил по много и от двата, съвсем различно е,  да не кажете, че "проблемът" е във вземащия).

Може би има други видове тестове (доколкото четох - тези в Австрия), които са по-щадящи, но в момента наличните в България са  от тези, които са много навътре, за да са точни.

# 269
  • European Union
Никъде не се говори за регулярно тестване, дори не се говори за еднократно тестване, а за проучване на нагласите сред родителите. Ако се знаеше кой, кога, как, колко често и т.н резултатите щяха да бъдат съвсем различни.

Не е по темата ДО, но ми е много интересно как хора, които твърдяха, че "учителите не искат тестове, защото са мързеливи и искат ДО", сега са твърдо против тестовете на техните деца.

Общи условия

Активация на акаунт