Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 290
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
  • Ямбол
Да, благодаря.

# 286
А какво ще се случи с ученици, които са на 500 км от училището им например, а трябва утре да са присъствено? Някой може ли да разясни? Давам само пример, това е поредната простотия... Да го бяха обявили в петък...

# 287
  • Бургас
А какво ще се случи с ученици, които са на 500 км от училището им например, а трябва утре да са присъствено? Някой може ли да разясни? Давам само пример, това е поредната простотия... Да го бяха обявили в петък...

Пише, че за понеделник няма да пишат отсъствия, ако дете отсъства по обективни причини. Пътуването, предполагам също е такава причина.

# 288
  • Ямбол
Във вашата гимназия само една паралелка ли имате? Или питаш по принцип? Има бележки по семейни причини, за един два дни предполагам, че никой няма да ти пише отсъствия, ако предупредиш.

# 289
Но каква е разликата не разбирам.
Опитвам да мисля логично. Количеството паралелки ли е проблем? Като кажат само 7,8,12клас с това ограничават броя присъствени класове ли? Не че напирам за присъствено но искрено не виждам в какво се заключава логиката.

# 290
Ами логиката е, че например в спортното училище в нашия град учат общо около 100 ученици 5-12 клас. Само по една паралелка е на випуск и то са маломерни. По около 15 ученици, поне в шести и осми клас, където имам познати деца. Ширят се в триетажна сграда. Какво им пречи да ходят присъствено.
За сравнение в нашето училище само 1-4 клас са около 400 деца и са единици тези, които са в електронна форма на обучение.

# 291
  • Ямбол
Два випуска в една гимназия са примерно 8 паралелки. Ако е само по една паралелка на випуск ще бъдат 5 паралелки на училище от 8 до 12 клас, а иначе са само две. Така или иначе другите са по 8 затова са решили да пуснат малките училища. Сега стана ли ясно?

# 292
ами не знам дали е станало ясно, понеже в селските училища -- паралелките са малко, но и сградите са малки.
Те, на практика, няма да са особено "разредени"

# 293
Не мисля, че сградите са малки. Там, където все още са се запазили селските училища, са в сгради, където преди 30-40 години е имало поне три пъти повече като брой ученици спрямо наши дни. И поне аз дадох пример със спортното училище в нашия град, та то се шири в триетажна сграда за общо седем паралелки.

# 294
Права е ston. Аз малки училищни сгради по селата не съм виждала. Всички са правени в едни други времена, в които са били пълни с деца. Сега в повечето едва си покриват бройките за пълна паралелка - масово се разрешават маломерни паралелки. При това положение да учат по график и да се редуват е съвсем безсмислено. Да не говорим, че може да имат и липсващи випуски.

# 295
Какво е  тълкуванивто на"единствена паралелка в съответния клас" ? Каква е разликата дали паралелката е една или са или са десет. Нещо ми убягва логиката.
Е как убягва логиката? Едно и също ли е да съберем 30 деца от една паралелка или 300 от десет? Къде рискът от заразяване е по- голям?
В кой случай разпространението на вируса е по- голямо?
Да не говорим, че никакви ученици не трябва да учат ПО. При тези високорискови и заразни щамове, училището се превръща в инкубатор, заразяващ всички по веригата.
Не е некакъв зор сега, светът се затваря.
Ще се затворим и ние, ама след като умрат нечии родители, баби и дядовци, близки.

# 296
  • Ямбол
Скоро не бяхте броили починалите.
В кое училище в момента има бум на зараза?
От началото на януари малките са на училище.

# 297
Какво е  тълкуванивто на"единствена паралелка в съответния клас" ? Каква е разликата дали паралелката е една или са или са десет. Нещо ми убягва логиката.
Е как убягва логиката? Едно и също ли е да съберем 30 деца от една паралелка или 300 от десет? Къде рискът от заразяване е по- голям?
В кой случай разпространението на вируса е по- голямо?
Да не говорим, че никакви ученици не трябва да учат ПО. При тези високорискови и заразни щамове, училището се превръща в инкубатор, заразяващ всички по веригата.
Не е некакъв зор сега, светът се затваря.
Ще се затворим и ние, ама след като умрат нечии родители, баби и дядовци, близки.

Лоске, четете ли, гледате ли - какъв свят се затваря? В Европа децата учат

# 298
Първо, между нашето училище и европейското няма нищо общо. В Европа правилата се спазват, тук не. Второ там класовете се делят на групи.Трето, проветрява се много и стоят с якета, тук не се отваря почти, все на някой му духа. Четвърто, тук маски почти не се носят от големите ученици или се носят неправилно. И последно в момента в Холандия и Германия училищата са затворени.

# 299
Цитат на: _re_ge link=topic=13r00286.msg42322617#msg42322617 date=1613314431
Помислете малко и сама ще се сетите. Ако имаме по една паралелка от клас, то значи от 5 до 7 клас имаме 3 паралелки само и около 60 деца. Ако са по 10 от клас, то вече паралелките стават 30, а учениците- 600. Още ли не виждате разликата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт