Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 248
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Затова е форум, не Министерски съвет или Народно събрание. Всеки да си каже гледната точка.
Като ориентир за мен е общата смъртност в публикациите на НСИ за седмица. За тази година до 7 февруари, след коледните и новогодишните празници смъртността е около до под средната за периода от 2015 до сега. Някой тук средата на декември месец ,беше готов да се обзаложи в обратен азвой за голяма сума пари . Иначе у дома лично си предпочитаме дистанционното, та не е като да гледам от моя камбанария.

# 376
  • Бургас
Явно гледаме различни статистики. Аз до сега каквито статистики съм гледала, смъртността 2020 година по месеци е по-висока значително. Да, януари и февруари 2021 смъртността е по-ниска, ама тогава имаше по 100 болни. Я вижте 2020 октомври-ноември (като бяха многото болни) в някои седмици е два ПЪТИ повече от предходните години.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:09 от Irene Adler

# 377
Т.е. да си работят дискотеки и фитнеси, а децата да са онлайн, ако се качат заразените?
Защото е по-лесно да затвориш деца, отколкото големи хора, да се спрат за малко.
Покрай мен е пълно с "болни" хора. Тестове от аптеката и от 2 до 4ри дена вкъщи, след после живота си тече. Не искали да се затварят за 14 дена и то от деня на теста, след като 4-ри дена вече са стояли вкъщи.
Събота бяхме в малко, популярно бг градче. Нямаше свободен хотел или къща. За мерки и спазване няма да говоря.
И най-доброто решение е децата да са си вкъщи.
Не мисля.
И в двете училища на децата, учителите смятат, че най-доброто е присъственото и онлайн обучението става, но само за кратко.
След връщането в училище и двете деца споделиха разликите, които са в ползва на присъственото.
А големият даже каза, че учителите са супер мотивирани и много им помагат да наваксват и да се работи с учениците, които са изостанали по време на ДО.
За момента няма болни деца или учители. Вече втори месец, но и всички си носят маските и не се смъкват по време на час, че се начетох на мнения, как тийнове не можело да се накара да стоят с маска в час.
При нас децата си обожават учителите и са наясно, че тази болест може да е смъртоносна за тях. Няма нужда от убеждаване, че маската спасява животи и е задължителна.

# 378
  • Ямбол
Съгласна съм. Децата затворени, а родителите им ходят на работа, по магазините, на фитнес, на танци, по почивки. Така е лесно, на мен също ми е лесно, обаче не ми е приоритет лесното.

# 379
Фрау Клау, абсолютно съм съгласна. Просто нашето убеждение няма значение при липса на адекватни ценности у хората и у държавата.

# 380
  • София
Ирене Адлер, някак уж между другото намирате място в поста си и за намека, че трети не изтрайвали децата си у дома и затова искали ПО.. Гарантирано има такива, да, но е време да разберат някои хора едно простичко положение - много хора искат ПО, не защото децата вкъщи им пречат по какъвто и да е начин на рахата.. Има  редица други причини. Пресен случай от вчера в елитно столично СУ, разказан ми от приятелка с дете там, с желание за избор на матаматика като профил по-нататък. Преди класът имал страхотна и взискателна госпожа, която обаче се пенсионирала. С новия преподавател в ДО часовете минавали в четене на урока (да, правилно прочетохте, четене). Как се решават задачи с едното четене.. Оттук дотам  текста го четял първи номер, после втори и т.н.. За един час не решили нито една задача, но урокът се водел за взет, извинете  - за прочетен. Със същата успеваемост  ученикът може да си го чете и сам, нали?Нормално е да иска родителят (работещ навън Wink) ПО вместо подобна проформа.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:02 от пенсионирана русалка

# 381
Този същият, който чете онлайн, сигурно и присъствено чете, сигурно ли е, че не?

# 382
  • София
Вчера някой беше писал, че родителите се спряли на едно място, защото децата са на ДО. Нищо подобно, сега никой не чака ваканцията на детето, за да отиде на ски, на спа, или където и да е! Детето с лаптопа на гръб, и където им видят очите.
Освен това, ДО излиза в пъти по-евтино, отколкото ПО. Няма джобни, няма храна навън, няма ежедневни харчове, пътни..
Аз ходя присъствено на работа и времето, за което се виждам с детето си не се определя от това дали е ПО или ДО...
И все пак, искам детето ми да ходи на училище, защото това е нормалното му обкръжение. Не е нормално тийнейджъри да общуват интензивно само с родителите си, месеци наред!

# 383
  • София
Децата ми, които ходят на училище, са във възраст, в която могат и сами да седят вкъщи, така че причината да искам ПО въобще не е, че не мога да ги изтрайвам вкъщи. Да не говорим, че и аз като Слънчевата работя присъствено.
Мотивацията на деца ми да слушат концентрирано и да се обучават докато са ДО драстично намаля. Това просто трябва вече да свърши ако не желаем да му берем плодовете след години.

# 384
Този същият, който чете онлайн, сигурно и присъствено чете, сигурно ли е, че не?

пак ще чете, да. Който не може, не може...

# 385
  • София

Ей, ама с всичко сте наясно..Не знаете кой е учителят, кое е училището, какви са обстоятелствата, но знаете, че в ПО ще е същото.. Ами явно не, щом родител и дете недоволстват. Ученикът е съвестен, отличник..

# 386

Ей, ама с всичко сте наясно..Не знаете кой е учителят, кое е училището, какви са обстоятелствата, но знаете, че в ПО ще е същото.. Ами явно не, щом родител и дете недоволстват. Ученикът е съвестен, отличник..

ама кой казва нещо за ученика? Казвам, че ако учител не се справя с дистанционно обучение, няма да се справя и с присъствено.

# 387
  • София
Подчертах аз, че е съвестен и отличник, за да не почнат свободни съчинения по темата как негодува някой принципно безхаберен ученик, че и майка му в добавка, каквито назад в темата е имало нееднократно. За мен лично са лишени от всякаква логика такива изводи, понеже един  принципно немотивиран и мързелив ученик винаги би предпочел ДО, където може да се скатава, да преписва, да шмекерува на воля..И дори не би си правил труда да припише искането си за ДО на страх от заразяване.

И не, за жалост, въобще не е гаранция, че справянето на учител в ДО и ПО е еднакво добро/лошо. Примери из форумните теми за образование по набори има доста.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:54 от пенсионирана русалка

# 388
  • София
Сещам се за един известен учител по география в НПМГ, за който обратната връзка за ПО и ДО беше на 180 градуса.

# 389
  • София
Сещам се за един известен учител по география в НПМГ, за който обратната връзка за ПО и ДО беше на 180 градуса.
Факт! Авторитет, който по принцип е доказан, харесван и обичан от учениците си.

Общи условия

Активация на акаунт