Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 011
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • Ямбол
През май така или иначе има много празници и матури и така или иначе няма как да не се почива.

# 691
През седмицата, обсъждана за майска ваканция, няма много учебни дни.

# 692
  • София
То вече има ли значение дали ще има ПО или не? Предлагам направо да ги разпускат от сега в лятна ваканция, тъкмо няма да има напрежение около спора ДО/ПО. Smirk

# 693
абсолютно издевателство е да висим и чакаме да разберем дали след месец децата ще имат ваканцията, която винаги са имали, или не. Подигравка е с плановете на хората, с очакванията на децата и всичко.

# 694
Подигравка е . Три месеца учат малките без почивка, сега и още един искат. После не се справят. А постоянното носене на маски? Пък нека малко починат!

# 695
И не се налага всички да са в един кюп. Наистина за малките трябва да се съобрази, че си учат нормално от началото януари, и за големите, че не го правят от октомври.
9 ти клас не са били истински на училище от края на октомври. Останалите гимназисти се радват на 10 дена отгоре.
Пак да кажа, че според мен не бива да се губи и ден възможно присъствено обучение, заради местене на ваканции. Това, че май месец така и така си има достатъчно почивки не е причина да се добавят още.

# 696
Знам, че цялата гилдия е черна на (част от) родителите и не е приоритетна, но и учителите имаме нужда от почивка. Отпуск в учебно време не може да се вземе, не малко колеги преподават в различни степени (и начален, и прогимназия, че и до гимназия).  Аз също имам ученици от (почти) всички класове, та се надявам да ни оставят все пак някаква ваканция.

# 697
На нас също ваканциите никак не са ни излишни, макар че освен двете седмици присъствено, децата са предимно на ДО. То също много изморява, не знам защо се счита, че е лежачка. Бих го сравнила с работата хоум офис - отстрани изглежда че си си у дома и нищо не правиш, а всъщност нямаш фиксирано работно време, нито почивни дни като хората. Не си спомням децата да са били толкова заети с домашни и непрекъснато някакви неща да им висят на врата. Мисля, че точно заради упоритото настояване на доста учители, че ДО не е като ПО гледат да натоварват със задания, които при нормално обучение не възлагат.

С други думи, и ние си искаме ваканцията и някой ден отгоре ще е добре дошъл  Simple Smile

# 698
Никой не казва да няма ваканция, нито да е по-кратка, нито че не са изморени учители и ученици.
Въпросът е да не почнат почивките, когато може да се навърти някой и друг присъствен ден в училище.

# 699
  • Варна
Ако на фона на отворените кръчми до 1 април не са затворили всички училища не знам кое точно би наложило затварянето им месец по-късно. Така или иначе ваканция ТРЯБВА да има. Та най-добре да си е когато е обявена първоначално, по средата на втория срок, а не в края му! Да не говорим, че малките СА присъствено от началото на годината и определено нямат нужда да "навъртят" още присъствени дни. Имат нужда от ваканция.

# 700
Месечинка, постът ти е опониращ, ама не разбрах на какво.
Никой не твърди, че не трябва да има ваканция, нито пък че иска да е по-къса.
Аз лично написах, че при евентуални промени във ваканциите малки и големи трябва да се разглеждат отделно, защото карат съвсем различни учебни години.
За жалост емоционалните прогнози, ако сега има заведения, после ще се затварят или не училища и въобще какво ще е април или май не могат да служат за вземане на решения.

# 701
Солничка, проблемът е, че учителите за малки и големи често са едни и същи и няма как да се разглеждат отделно за ваканции. Дали ще сме на работа ДО или ПО може да се върти  макар и да е страшно неудобно, но при ваканциите не е точно така.
За да се навърти някой и друг присъствен ден на големите (които също са страшно уморени и не смятам, че  ще са много съгласни да са на училище при положение, че са до края на юни) трябва и масово учителите да останат без никаква почивка, което не е никак добре

# 702
Да взема и аз да дам някое антипредложение за пролетната ваканция. Значи за начален етап пролетната ваканция да си остане от 05.04. до 09.04. (съботите и неделите не ги броим), за прогимназията - по време на майските празници, може и по някое друго време, но задължително да е различна по време от тази на малките, гимназистите пък - без ваканция.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 15:54 от poems

# 703
Вече спокойно цитирам Слънчевата:

То вече има ли значение дали ще има ПО или не? Предлагам направо да ги разпускат от сега в лятна ваканция, тъкмо няма да има напрежение около спора ДО/ПО. Smirk

# 704
Месечинка, постът ти е опониращ, ама не разбрах на какво.
Никой не твърди, че не трябва да има ваканция, нито пък че иска да е по-къса.
Аз лично написах, че при евентуални промени във ваканциите малки и големи трябва да се разглеждат отделно, защото карат съвсем различни учебни години.
За жалост емоционалните прогнози, ако сега има заведения, после ще се затварят или не училища и въобще какво ще е април или май не могат да служат за вземане на решения.

няма как да се разглеждат отделно - не само имат едни и същи учители, а и родители. Нали не си представяте как хората с по две и повече деца си взимат по няколко отпуски. Или може би нито една...

Общи условия

Активация на акаунт