Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 872
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Да попитам нещо - какво ще се случи, ако се направи тестът с първата урина, рано сутрин? Пише, че не е препоръчително, но защо, каква е точната причина? Възможно е да се отчете фалшиво положителна или фалшиво негативна овулация?

Първата урина е най-концентрирана и може да покаже фалшиво
положителен резултат.

А към 20-21ч може ли?

Ами аз до колкото знам най-доброто и предпочитаното време за тестовете е между 10 и 14ч. Аз лично за да имам точни резултати правя сутрин (10ч) и вечер (21ч) когато забележа че чертичката става по-ярка. Когато е достигнал пикът правя на 4 часа за да отбележа кога е била овулацията ( за съжаление този месец не се получи по план) и да прекратя тестването. Отделно винаги имайте пауза от поне 3 часа уриниране и не приемайте високо количество течности за да не е разредена урината и да покаже фалшиво негативен резултат.

# 121
Момичета, а по колко време имате обилна ЦС?
При мен тече вече 5ти ден и това почва да ме притеснява. Не мисля, че е нормално. Отделно имам и леко ПМС. Не ползвам ленти, защото ме натоварват и заради много нередовен цикъл. Ориентирам се точно по ЦС. 🙁
При мен ЦС е 2 дни преди овулацията и на самата дата, когато ми е овулацията, като тогава е най-гъста.. На следващия ден след овулацията нямам ЦС.

# 122
Привет и благодаря за полезната информация в темата, както и на всички които се включват!
Понеже това ми е първият тест, на мен ми се струва, че е отрицателен, но не боли да поискам второ мнение, вие какво мислите?

# 123
Привет и благодаря за полезната информация в темата, както и на всички които се включват!
Понеже това ми е първият тест, на мен ми се струва, че е отрицателен, но не боли да поискам второ мнение, вие какво мислите?

Здравейте аз също мисля че е отрицателен.

# 124
И според мен може още да се насити, но аз и на такъв исках да пробваме с мъжа ми. Два такива и трети наситен положителен ни бяха опитите.

# 125
Отрицателен е, но изглежда, че скоро ще е положителен. Може да започнете с опитите, ако още не сте.

# 126
Здравейте! Наскоро ми откриха поликистозни яйчници и тази седмица трябва да направя отново изследване на Прогестерон и Е2, но не знам кой ден... тъй като на тест лентичките за овулация имах две силно изразени чертички на 28.02., в следващите дни втората започна да избледнява, а гинеколога ми каза да направя изследването на 12.03., тогава ли се пада 7-ми ден след овулацията?! (като последният ми МЦ започна на 17.02.)

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 15:38 от Darling*

# 127

Според вас дали днес е положителен или трябва още по-наситена да стане чертата? Правих ги около 10-10:30ч

# 128

Според вас дали днес е положителен или трябва още по-наситена да стане чертата? Правих ги около 10-10:30ч

Аз бих казала, че е положителен.

# 129
Здравейте, момичета! Имам един въпрос, след като следя тестовете с приложението вчера ми даде че чертички те са почти еднакви, но може би днес ще бъдат още по-наситени. По принип ги правя след работа към 16:30, но днес нямах възможност и ходих до тоалетна, дали ако изчакам няколко часа и ги направя по-късно вечерта ще ми покаже верен резултат или съм изпуснал момента?

# 130
Здравейте, момичета! Имам един въпрос, след като следя тестовете с приложението вчера ми даде че чертички те са почти еднакви, но може би днес ще бъдат още по-наситени. По принип ги правя след работа към 16:30, но днес нямах възможност и ходих до тоалетна, дали ако изчакам няколко часа и ги направя по-късно вечерта ще ми покаже верен резултат или съм изпуснал момента?

Аз мисля, че няма да има проблем. Но щом имате вече почти положителен, може направо да започвате с опитите, ако още не сте.

# 131
Кое е това приложение

# 132
Приложението се казва Premom, иконата му е лилава и има едно бебнце на нея. А от снимката може да видиш като снимаш тестовете данните които ти дава.

# 133
Здравейте, днес бях на преглед и лекарят видя два фоликула с размер 14 мм в левия яйчник. Предполага, че до два дну щр настъпи овулация. Според нея до сега не сме я улучвали...
Начало на МЦ 04.03 и продължителност 28-30 дни.
Кога според вас трябва да са опитите за бебе?

# 134
Аз бих казала между 12 и 16 да се наблегне на опитите при цикъл 28-30 дни. Но си слушайте лекаря, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт