Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 685
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Ами щом най-наситени цвят сте имали на 25 и след това са избледнели, значи тогава е бил пикът. Понякога не може да се каже съвсем точно, преди да се види и следващият тест. А и и двете споделяте, че на денят след положителния тест сте имали симптоми на овулация, което е точно както трябва. Овулацията настъпва около 12-24 часа след положителен тест. Затова е хубаво опитите да се започнат няколко дни по-рано, за да не се изпусне момента. Ако имате редовен цикъл, то най-вероятно другия месец ще имате положителен тест на същия ден както този месец и овулация примерно на следващия ден. Ако цикълът ви е 28 дни, овулацията в повечето случаи ще е на 14 ден (при някои жени може да и на 15-16 ден), тоест ще имате положителен тест на 13 ден. Това разбира се е най-общо казано и при всяка жена може да има отклонения. Та ако овулацията ви се пада на 14 ден този месец, другия месец правете опити от 10-11 ден например, за да сте сигурни, че в деня на овулацията ще има смерматозоиди, които чакат.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 09:37 от Pistachio

# 76
Пистачио ,много благодаря за изчърпателната информация!  Heart
Ами щом най-наситени цвят сте имали на 25 и след това са избледнели, значи тогава е бил пикът. Понякога не може да се каже съвсем точно, преди да се види и следващият тест. А и и двете споделяте, че на денят след положителния тест сте имали симптоми на овулация, което е точно както трябва. Овулацията настъпва около 12-24 часа след положителен тест. Затова е хубаво опитите да се започнат няколко дни по-рано, за да не се изпусне моментът. Ако имате редовен цикъл, то най-вероятно другия месец ще имате положителен тест на същия ден както този месец и овулация примерно на следващия ден. Ако цикълът ви е 28 дни, овулацията в повечето случаи ще е на 14 ден (при някои жени може да и на 15-16 ден), тоест ще имате положителен тест на 13 ден. Това разбира се е най-общо казано и при всяка жена може да има отклонения. Та ако овулацията ви се пада на 14 ден този месец, другия месец правете опити от 10-11 ден например, за да сте сигурни, че в деня на овулацията ще има смерматозоиди, които чакат.

# 77
Момичета, един съвет от мен - ползвайте лентичките за овулация за ориентир, дори и втората черта да не е толкова плътна. При мен се получи така в месеца, в който забременях:

Вярно е, че този месец не го взех насериозно, защото ми беше първия цикъл след аборта, затова и си използвах всички изостанали тестове за овулация, които имах Grinning (това не се препоръчва иначе) Но на 5 02 както виждате има 2 теста, които вероятно никой не би сметнал за положителни (особено единия), но очевидно са такива, защото съм бременна.
Просто се ориентирайте по най-ясната чертичка, която получавате. Не е доказателство, че имате овулация, но е много, много добър ориентир ако имате, точно кога е. Като си направите тестовете един месец, виждате кога е била най-ясната чертичка и в следващите вече много по-лесно ще я познаете.

# 78
Само да допълня, че е възможно, ако правите тестовете следобед и са почти позитивни, на следващата сутрин например да е пикът, затова следобедът вече да започва да избледнява. Затова е важно опити да се правят поне три дни преди очакваната овулация, така ще имате най-големи шансове да не я изпуснете. Също е вярно, че положителен тест не гарантира, че ще се случи овулация, всяка жена има един-два цикъла в годината, в които не овулира. Не се отчайвайте, ако сте имали положителен тест за овулация, но не сте забременели. Шансът за забременяване на една здрава двойка е 20-25 процента всеки месец.
Аз използвах тестове за овулация само един месец, когато решихме да имаме бебе. Когато започнаха да потъмняват, започнах да правя тестове сутрин и следобед (това е защото бях купила 50 теста от Амазон за без пари и ми беше интересно да проследя какво се случва, иначе няма нужда чак от толкова тестове). В този месец не забременях. На следващият месец реших, че няма смисъл още от началото да се натоварвам и да следя, и в крайна сметка забременях покрай Свети Валентин и сега имам 4-месечно момче 😊. Успех, момичета, и да дойдете да се похвалите скоро!

# 79
Здравейте отново момичета. Този месец за първи път правя тестове за ОВ и съответно по тях и опити. Днес 7 ден след полов акт реших да направя и тест за бременност. Да зьнам че е мнооооого рано. Направих го от любопитство и че днес ми е 10 ден от дуфастона и от утре го спирам и съответно след 3-4 дни трябва да ми дойде. Според мен има мнооооого бледа черта. Вашето мнение? Благодаря

# 80
Здравейте отново момичета. Този месец за първи път правя тестове за ОВ и съответно по тях и опити. Днес 7 ден след полов акт реших да направя и тест за бременност. Да зьнам че е мнооооого рано. Направих го от любопитство и че днес ми е 10 ден от дуфастона и от утре го спирам и съответно след 3-4 дни трябва да ми дойде. Според мен има мнооооого бледа черта. Вашето мнение? Благодаря
Престо често показват изпарителни черти.Много подвеждат .

# 81
На този вдясно може би виждам нещо. Пробвайте след поне два дни с друга марка, че тези май дават много изпарителни черти.

Редактирам: Сега осъзнах, че тестът е правен на седми ден след полов акт, не е положителен. Изчакайте закъснение за най-достоверен резултат.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 17:19 от Pistachio

# 82
  • София
Скрит текст:
Ako предположим, че си уселила и си правила секс в деня на О ( а О е 1-2дни след положителен тест) и днес ти е 7ми ден, то защо се очака ЛФ да ти е 10-11 дена, не разбрах? Иначе на 7ми ден от О е пркалено рано за тест - имплантацията се случва между 7 и 10 дни след О и едва след това се повишава ЧХГ, за да го измери тест.

# 83
На този вдясно може би виждам нещо. Пробвайте след поне два дни с друга марка, че тези май дават много изпарителни черти.

Редактирам: Сега осъзнах, че тестът е правен на седми ден след полов акт, не е положителен. Изчакайте закъснение за най-достоверен резултат.
Да точно на този в дясно. Чертата бледа се появи на 6 минута. В упътване тк пише, че след 10 мин е невалиден. И аз прочетох за тези тестове. Благоидаря Ви

# 84
Pistachio, cheery_blossom.  Много ви благодаря, че ни давате съвети, че ни помагате и най вече ни давате надежда, страхотно е това, че при вас е станало щастието и продължавате да стойте тук и да ни давате съвети. Сигурна съм, че тук има много като мен, които са объркани, но благодарение на вашата помощ, всичко става доста по разбрано.  ❤️💐

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 23:08 от vir90

# 85
Здравейте мамита, искам и аз да се допитам до вашето мнение тъй като вече не съм много сигуррна как да разчета резултатите от лентичките.
LH-тестовете са с чувствителност 25 mIU/ml.
Та вие какво ще кажете за ден 10 (правен е вечерта около 21ч). За мен той е позитивен.... но не съм сигурна вече.
Благодаря предварително за отговорите!

Честита баба Марта и бъдете здрави.

# 86
Здравейте мамита, искам и аз да се допитам до вашето мнение тъй като вече не съм много сигуррна как да разчета резултатите от лентичките.
Та вие какво ще кажете за ден 10 (правен е вечерта около 21ч). За мен той е позитивен.... но не съм сигурна вече.

И на мен май той ми изглежда най-наситен, обаче с толкова много тестове е объркващо. Може би отделете само най-наситените от всеки ден и ги сложете един под друг и вижте така дали ще е по-ясно.

# 87
Честита Баба Марта на всички, бъдете румени, засмени и от ЛЮБОВ и ЗДРАВЕ озарени. Аз искам друго да ви попитам, 1 месец близо пих витамини pregnacare, живея в Испания и когато отидох в аптеката, аптекарката ми ги препоръча, но ги спрях, защото маи не ми действаха много добре и днес реших да си взема само фолиева киселина, но сега когато се прибрах видях, че на кутията пише 5mg, дали не е прекалено много, на pregnacare пишеше фолиева киселина 400μg. Извинявам се за глупавия въпрос, но да не взема да предозирам нещо. 🤔

# 88

И на мен май той ми изглежда най-наситен, обаче с толкова много тестове е объркващо. Може би отделете само най-наситените от всеки ден и ги сложете един под друг и вижте така дали ще е по-ясно.

Здравейте и благодаря за бързия отговор.
Когато извадя най-наситените от другите дни и ги сравня пак този от ден 10 е най-ярък. Всички тестове ги снимам с приложение което ги оценява в проценти и този от ден 10 е 200% което би трябвало да значи че е предстояла овулация, но приложението отчита останалите по 100-130 % и отменя овулацията за следващите дни. Та това ме обърка и поражда несигурност в мен.

# 89

Здравейте след прекаран коронавирус ноември месец нямах цикъл. По сетих АГ януари и каза, че имам киста 4 см. Изписа ми дуфастон. Започнах приема и още вечерта като направих тест за ОВ излезе положителен. Помислих, че аз нещо съм се объркала. Изчака да премине цикъла и започнах тестове ОВ. На 16 ден започнах дуфастон както ми е казано и вечерта отново сякаш наближаваше ОВ. Та възможно ли е дуфастон да предизвика ОВ, а не да я потисне както го дават. Прилагам тест за ОВ на 15 ден и 16 ден.

Аз бях онзи ден на преглед при моята гинеколожка. Изписа ми дуфастон по схема 16-25, 2х1.
Тъй като моят цикъл варира 29-33 дни, я попитах този дуфастон при започването му от 16я ден дали няма да потисне овулацията ми. (както се пише повече из форумите) На което тя ми отговори, че дуфастон в никакъв случай не я потиска, не е контрацептив, а помага и точно за това ми го изписва. Каза по-малко да чета подобни форуми, да си го пия както ми е казала и да си правя опитите с приятелят ми.

Общи условия

Активация на акаунт