Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 693
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мамита, искам и аз да се допитам до вашето мнение тъй като вече не съм много сигуррна как да разчета резултатите от лентичките.
LH-тестовете са с чувствителност 25 mIU/ml.
Та вие какво ще кажете за ден 10 (правен е вечерта около 21ч). За мен той е позитивен.... но не съм сигурна вече.
Благодаря предварително за отговорите!

Честита баба Марта и бъдете здрави.

И на мен май той ми изглежда най-наситен, обаче с толкова много тестове е объркващо. Може би отделете само най-наситените от всеки ден и ги сложете един под друг и вижте така дали ще е по-ясно.

Здравейте и благодаря за бързия отговор.
Когато извадя най-наситените от другите дни и ги сравня пак този от ден 10 е най-ярък. Всички тестове ги снимам с приложение което ги оценява в проценти и този от ден 10 е 200% което би трябвало да значи че е предстояла овулация, но приложението отчита останалите по 100-130 % и отменя овулацията за следващите дни. Та това ме обърка и поражда несигурност в мен.

Когато не сте сигурни съвсем, най-добре просто да наблегнете на опитите и все ще уцелите. Наистина има няколко дни с доста наситени черти, та най-вероятно приложението и тях е отчело като положителни.

# 91
Имам малко глупав въпрос, но понеже съм съвсем нова с тестовете, ме извинете.
На 8-мия ден от цикъла си съм, т.е. овулацията ми уж трябва да предстои. Вчера вечерта правих първия си тест и се появи втора чертичка, която беше с 30-35% по-светла от контролната, т.е. тестът е отрицателен. Днес, преди около час, отново направих тест, от чисто любопитство (все още навлизам в материята), и изобщо не се появи втора чертичка, дори зачатък на такава. Това нормално ли е и какво трябва да означава? Не би ли следвало - с всеки един предприет тест - т.е. колкото повече се доближаваш до момента на овулацията, толкова по-наситени да стават чертичките, или изобщо не си го обяснявам правилно?

# 92
Имам малко глупав въпрос, но понеже съм съвсем нова с тестовете, ме извинете.
На 8-мия ден от цикъла си съм, т.е. овулацията ми уж трябва да предстои. Вчера вечерта правих първия си тест и се появи втора чертичка, която беше с 30-35% по-светла от контролната, т.е. тестът е отрицателен. Днес, преди около час, отново направих тест, от чисто любопитство (все още навлизам в материята), и изобщо не се появи втора чертичка, дори зачатък на такава. Това нормално ли е и какво трябва да означава? Не би ли следвало - с всеки един предприет тест - т.е. колкото повече се доближаваш до момента на овулацията, толкова по-наситени да стават чертичките, или изобщо не си го обяснявам правилно?

Мисля, че не е задължително, не го мислете това, важното е да хванете положителния 😉

# 93
Здравейте момичета! Blush
Отскоро съм в темата и бих искала да ви помоля за вашето мнение.
 Втори месец ползвам тестове за овулация, като първия не успях да я засека - почнах от 6 ден до 20ден. Ползвам приложението Premom и според него този месец трябва да почна от ден 14 което е утре ( МЦ ми е 30-32 дни), аз почнах от ден 12 за по-сигурно и резултатите силно ме изненадаха. Последно правихме Heart С приятеля ми на 28.2, на 1.3 беше нощна смяна и нямаше как.. та въпросът ми е дали има шанс да сме изпуснали овуто този месец? Прочетох от мненията преди че настъпва 12-48 часа след пик, но мерих БТ и нямам завишаване днес и се чудя дали предстои или съм я изпуснала?
Извинете за личния и може би глуповат въпрос, но вие всеки ден ли се обичате около дните на ову или през ден?
Много благодаря и извинете за дългия пост.

# 94
Здравейте момичета,

минаха 3 месеца след моята загуба в 36 г.с. и този месец реших да започна с тестовете. След раждането МЦ са ми на 36 ден, 35 ден и 31 ден.
До сега не сме хващали О.. забременях след фоликулометрия, но за съжаление, както писах, завърши с неуспех...
Според мен все още теста е -, но искам да чуя и вашето мнение.
Благодаря и здравичък и пухкав финал на всички 🍀❤️

# 95
Здравейте момичета,

минаха 3 месеца след моята загуба в 36 г.с. и този месец реших да започна с тестовете. След раждането МЦ са ми на 36 ден, 35 ден и 31 ден.
До сега не сме хващали О.. забременях след фоликулометрия, но за съжаление, както писах, завърши с неуспех...
Според мен все още теста е -, но искам да чуя и вашето мнение.
Благодаря и здравичък и пухкав финал на всички 🍀❤️

Да, още малко му трябва. Но вие може да започвате с опитите отсега 😉

# 96
Pistachio

Благодаря,

забравих да допълня, че тестовете са на Clear Ovu, а от вчера започна ЦС, днес придружена с болки ниско долу.
Надявам се да успеем. 😔🍀

# 97
Какво се случи ? Правилно ли беше отчел теста?

Здравейте отново момичета. Този месец за първи път правя тестове за ОВ и съответно по тях и опити. Днес 7 ден след полов акт реших да направя и тест за бременност. Да зьнам че е мнооооого рано. Направих го от любопитство и че днес ми е 10 ден от дуфастона и от утре го спирам и съответно след 3-4 дни трябва да ми дойде. Според мен има мнооооого бледа черта. Вашето мнение? Благодаря

# 98
Ами вчера направих шуър чек, но беше отрицателен😒. Все още нямам цикъл

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 12:30 от ilsan_89

# 99
Здравейте мамита, искам и аз да се допитам до вашето мнение тъй като вече не съм много сигуррна как да разчета резултатите от лентичките.
LH-тестовете са с чувствителност 25 mIU/ml.
Та вие какво ще кажете за ден 10 (правен е вечерта около 21ч). За мен той е позитивен.... но не съм сигурна вече.
Благодаря предварително за отговорите!

Честита баба Марта и бъдете здрави.

И на мен май той ми изглежда най-наситен, обаче с толкова много тестове е объркващо. Може би отделете само най-наситените от всеки ден и ги сложете един под друг и вижте така дали ще е по-ясно.

Здравейте и благодаря за бързия отговор.
Когато извадя най-наситените от другите дни и ги сравня пак този от ден 10 е най-ярък. Всички тестове ги снимам с приложение което ги оценява в проценти и този от ден 10 е 200% което би трябвало да значи че е предстояла овулация, но приложението отчита останалите по 100-130 % и отменя овулацията за следващите дни. Та това ме обърка и поражда несигурност в мен.

Когато не сте сигурни съвсем, най-добре просто да наблегнете на опитите и все ще уцелите. Наистина има няколко дни с доста наситени черти, та най-вероятно приложението и тях е отчело като положителни.

Пак съм аз, тъй като бях много неуверена в тези тестове с чертичките реших да си взема един дигитален и още вчера (02.03) на обяд ми излезна положителен резултат. ( опитите си текът постоянно) Но съм силно разколебана относно ову-то този месец. Вие какво ще кажете по въпроса :/

# 100
Аз много не мога да помогна, не съм използвала дигитални тестове. Обаче ако този е положителен също, ми се струва, че доста дълго време имате положителни тестове, което е необичайно. Случайно да имате СПКЯ? Чела съм, че тогава може да се получи така. Нека някой друг да се включи със съвет.

# 101
Аз много не мога да помогна, не съм използвала дигитални тестове. Обаче ако този е положителен също, ми се струва, че доста дълго време имате положителни тестове, което е необичайно. Случайно да имате СПКЯ? Чела съм, че тогава може да се получи така. Нека някой друг да се включи със съвет.

Ходя редовно на профилактични прегледи и никога до сега не е и ставало дума за проблем в репродуктивните органи ( нямам и поликистозни яйчници). Но ще направя пак дигитален тест, и ако пак е позитивен .... ще предприема мерки.
А вчера след теста може би след около 4-5 часа имах и леко зацапвате което никога до сега не съм имала! Та се по изплаших малко Neutral Face

# 102
Здравейте,отново аз се включвам,с двата отрицателни теста и 5 дни закъснение Simple Smile.... В крайна сметка днес ми дойде цикълът ,този месец беше 30,като никога не се е случвало това... Късна е била овулацията в случая,интересно ми е само как точно сега се случва това,след като правим опити,сякаш тялото усеща и се противопоставя... Сиг звуча смешно или глупаво,но така изглежда... Винаги ми е идвало на датата или + -1 ден ,не повече...

# 103
Понякога май точно така се случва, много жени споделят същото. Успех другия месец!

# 104
Здравейте, втори месец правя тестове. Миналия не ги пазих, за да ги сравнявам, така и не хванах овулация постоянно беше по бледа втората черта. Този месец реших да ги пазя, според вас дали имало овулация. Не мисля, че успявам да спазвам правилото без вода и пишкане,даи това може да окаже влияние на яркостта

Общи условия

Активация на акаунт