Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 281
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
Аз също имам въпрос към по-запознатите! За пръв път правя проследяване с тестове и се озадачих. В началото чертичката ми беше доста бледа, постепенно се насити, но от 3 дни стои доста наситена (аз я отчитам като положителна). Нормално ли е да е положителна в продължение на 3 дни 🤔
П. С. Откакто започнахме опитите цикъла ми стана нередовен. Всеки месец се удалжаваше с по 5-10 дни достигайки до дължина от 57 дни... Правим опити от година. Ходили сме при специалист според, който всичко е наред и при двама ни... Прикачам снимка. Леко избледняха, но при отчитане по времето описано в листовката си бяха много ярки всички
( 4, 5 и 6)
Здравейте, какви изследвания сте правили?

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 12:43 от AnMary

# 346
Ние направо се насочихме към репродуктивен..
Годеника ми - спермограма - всичко е точно при него.
При мен - полови хормони, изсл. за хламидия, вагинален ехограф. Поради страха ми от цветна снимка се разбрах с доктора ако изследването за хламидия е отрицателно да си дадем още 5 месеца в опити и вече ако нама резултат да се направи цветната. Та отрицателен е резултата и сега сме в тия 5 месеца. По време на ехографския преглед каза, че съм абсолютно плодородна и съм напълно здрава. Не ми обясни нищо за тези закъснения с цикъла..

# 347
При мен - полови хормони, изсл. за хламидия, вагинален ехограф. Поради страха ми от цветна снимка се разбрах с доктора ако изследването за хламидия е отрицателно да си дадем още 5 месеца в опити и вече ако нама резултат да се направи цветната. Та отрицателен е резултата и сега сме в тия 5 месеца. По време на ехографския преглед каза, че съм абсолютно плодородна и съм напълно здрава. Не ми обясни нищо за тези закъснения с цикъла..
И ние след аборт, вече година и половина правим опито, другата седмица съм на ЦС (голям страх, направо не съм на себе си) Спермограма - като по учебник. Успех, дано да стане в близките месеци Simple Smile Heart

# 348
И ние след аборт, вече година и половина правим опито, другата седмица съм на ЦС (голям страх, направо не съм на себе си) Спермограма - като по учебник. Успех, дано да стане в близките месеци Simple Smile Heart
Не се притеснявайте,аз също бях много наплашена от прочетеното за ЦС,но противно на очакванията ми почти не я усетих.Дори не бих го нарекла и болка,а по-скоро леко неразположение.Успех ви желая!🤗

# 349
Не се притеснявайте,аз също бях много наплашена от прочетеното за ЦС,но противно на очакванията ми почти не я усетих.Дори не бих го нарекла и болка,а по-скоро леко неразположение.Успех ви желая!🤗

Здравейте,при мен мина цветната снимка и не е страшна, напълно безболезнена беше.
Знаете ли какво следва след цялата тази процедура, ЦС е ок, спермограмата е ок, хормоните при мен също са наред. И съм леко объркана как се процедират репродуктивните специалисти в такива случаи... Уж всичко е наред а вече две години не се получава.

# 350
Благодаря Ви, мен от болката не ме е страх.. от резултата ме е страх.. Дано всичко е наред, направо съм се побъркала година и половина и многл се притеснявам дали няма нещо аборт възпаление след него ..

# 351
  • София
Здравейте на всички 🌹 Нова съм в темата и мисля ,че трябва да се представя Simple Smile Аз съм мама на две принцеси (4,10г и 2,9г) С мъжът ми искаме още едно ангелче в семейството Simple Smile Честно казано никога не сме се пазили,но правим опити от около 1г! Досега неуспешни но и напълно нормално заради хормоналните ми проблеми и липсата на цикъл до преди 4 месеца Simple Smile От 4 месеца след лечение нещата се нормализираха и МЦ идва навреме Simple Smile Този месец за първи път през живота си правя ОВ тестове ...Може ли да ми дадете някакви съвети за тези два теста от днес (4часа разлика между двата ?Прилагам и снимки на месечния ми календар от февруари месец за да е по-ясно всичко ! Благодаря на всички 🌹 Дано скоро видим така желаните 2 чертички ❤

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 12:03 от AnMary

# 352
Ние сега правихме един опит само за жалост.. на 03.04 в 19ч засякох положителен тест за овулация, но правихме опит на следващия ден сутринта. Нямам големи надежди.. от вчера започнах да пия омега-3 и цинк+селен+вит.Д. Според вас има ли проблем да ги пия тези витамини? Отделно си пия фолиева киселина. Blush Purple Heart

# 353
Скрит текст:
Здравейте на всички 🌹 Нова съм в темата и мисля ,че трябва да се представя Simple Smile Аз съм мама на две принцеси (4,10г и 2,9г) С мъжът ми искаме още едно ангелче в семейството Simple Smile Честно казано никога не сме се пазили,но правим опити от около 1г! Досега неуспешни но и напълно нормално заради хормоналните ми проблеми и липсата на цикъл до преди 4 месеца Simple Smile От 4 месеца след лечение нещата се нормализираха и МЦ идва навреме Simple Smile Този месец за първи път през живота си правя ОВ тестове ...Може ли да ми дадете някакви съвети за тези два теста от днес (4часа разлика между двата ?Прилагам и снимки на месечния ми календар от февруари месец за да е по-ясно всичко ! Благодаря на всички 🌹 Дано скоро видим така желаните 2 чертички ❤[/img][/img][/img]
Изглежда, че тепърва ще получавате положителен тест в следващите дни най-вероятно. Продължете с тестовете, когато двете черти са еднакво наситени, овулацията ще настъпи 24-36ч след това.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 12:02 от AnMary

# 354
  • София
Скрит текст:
Здравейте на всички 🌹 Нова съм в темата и мисля ,че трябва да се представя Simple Smile Аз съм мама на две принцеси (4,10г и 2,9г) С мъжът ми искаме още едно ангелче в семейството Simple Smile Честно казано никога не сме се пазили,но правим опити от около 1г! Досега неуспешни но и напълно нормално заради хормоналните ми проблеми и липсата на цикъл до преди 4 месеца Simple Smile От 4 месеца след лечение нещата се нормализираха и МЦ идва навреме Simple Smile Този месец за първи път през живота си правя ОВ тестове ...Може ли да ми дадете някакви съвети за тези два теста от днес (4часа разлика между двата ?Прилагам и снимки на месечния ми календар от февруари месец за да е по-ясно всичко ! Благодаря на всички 🌹 Дано скоро видим така желаните 2 чертички ❤[/img][/img][/img]
Изглежда, че тепърва ще получавате положителен тест в следващите дни най-вероятно. Продължете с тестовете, когато двете черти са еднакво наситени, овулацията ще настъпи 24-36ч след това.
Да и така мисля Simple Smile Двете ми бремености преносих по 7дни и от там мисля ,че имам късна овулация ! Но ако имам късна овулация то и цикълът ми би трябвало да е по-дълъг или греша ? Благодаря ❤

# 355
Вашият цикъл е попринцип 28 дни ли?
Не е задължително при късна овулация, цикълът да е по-дълъг. Възможно е лутеалната ви фаза да е 12 дни примерно, а не 14.
Иначе при нередовен цикъл колкото по-късно е овулацията, толкова по-дълъг ще е цикълът.

# 356
  • София
Вашият цикъл е попринцип 28 дни ли?
Не е задължително при късна овулация, цикълът да е по-дълъг. Възможно е лутеалната ви фаза да е 12 дни примерно, а не 14.
Иначе при нередовен цикъл колкото по-късно е овулацията, толкова по-дълъг ще е цикълът.
Не,попринцип преди да имам хормоналните проблеми беше на 30 дни Simple Smile сега имам цикъл от 3 месеца и още немога точно да разбера ... Но ако съдим по последния месечен цикъл то е 28 дни ! Прикачвам снимка на теста който направих токущо . Благодаря 🌹

# 357
И на този още малко му трябва, утре вече може да е положителен. Щом ви е нередовен цикълът, значи колкото по-късно е овулацията, по-дълъг ще е.

# 358
  • София
И на този още малко му трябва, утре вече може да е положителен. Щом ви е нередовен цикълът, значи колкото по-късно е овулацията, по-дълъг ще е.
Точно това си мислех и аз Simple Smile Незнам след лечението все още дали всичко се е нормализирало и колко точен ми е цикълът .. От 3 месеца немога да кажа със сигурност Simple Smile Благодаря Ви 🌹

# 359
Здравейте, момичета! Аз влизам с малко по-различен въпрос. Понеже това вече ми е трети месец с тестовете за овулация и пробвах различни марки, тозе месец реших да пробвам различните марки едновременно. Правя ги следобяд към 4 часа и то на 3 различни марки, но ми показват крайно различни резултати. Случвало ли ви се е и дали се дължи на различната чувствителност?

Общи условия

Активация на акаунт