Индукционни котлони, тема N2

• 44 112
  • 873
  •   1
Отговори
# 660
Много минимално, но си прав, тенджерата ще задържи температурата и няма да се усети. По-скоро имах предвид, че няма как вторият котлон да си работи докато чака.

# 661
  • София
Ако имаш PowerMove, предната зона ти е на една степен, а задната също работи, но на по-ниска степен. Тогава, ако имаш нужда от намаляване, просто преместваш малко назад и продължаваш да бъркаш, без да оставяш тигана и бъркалката и без да пипаш копчетата.

Това не ми е ясно - по дефиниция индукционните котлони не работят, ако отгоре няма съд. Тоест как така бъркаш на единия, а другият работи и чака? Може би се включва когато усети преместения съд? Но тогава пак ще има закъснение което обезсмисля идеята...

„Работи“ в смисъл, че е включен, не знам как да се изразя на технически език. Вероятно става така, както ти го описваш - когато детекторът засече съда, зоната се активира, а пък другата, опразнената се деактивира. Измислили са го хората, независимо че аз не го обяснявам добре.

# 662
Здравейте! Обръщах се към вас и в други теми за уреди. Да попитам, котлон със 17 степени на загряване е по-добре от котлон с 9 степени, заради половинките ли на този със 17?

# 663
Здравейте! Обръщах се към вас и в други теми за уреди. Да попитам, котлон със 17 степени на загряване е по-добре от котлон с 9 степени, заради половинките ли на този със 17?
И при 9 има половинки, но 17 с половинки е още по-прецизна регулация. Гледай и другите параметри и ако те устройват, при равни други условия може да си добавиш и тази екстра.

# 664
  • София

Степента си е степен, независимо дали е означена с цифра или с чертичка. Традиционно плотовете бяха с 9 степени още от времето на стъклокерамичните. Индукцията обаче позволява по-прецизно регулиране и затова двата основни производителя - Bosch и E.G.O. започнаха да слагат междинни степени. Така, най-високата степен пак е 9, но под нея имаш 8,5, 8, 7,5 и т.н.

Винаги е по-добре да имаш повече степени, защото ако 8 ти е силно, а 7 - недостатъчно, може да сложиш на 7,5. Така че не гледайте дали последната цифра е 9, а вижте в описанието или в упътването колко степени има плотът. Има плотове с 9, 17 или 18 степени, а максималната все е 9.

Третият голям европейски производител - френската Brandt, прави котлоните със степени от 1 до 14, без „половинки“. С тази техника са почти всички модели АЕГ и Електролукс, както и други марки.

# 665

Степента си е степен, независимо дали е означена с цифра или с чертичка. Традиционно плотовете бяха с 9 степени още от времето на стъклокерамичните. Индукцията обаче позволява по-прецизно регулиране и затова двата основни производителя - Bosch и E.G.O. започнаха да слагат междинни степени. Така, най-високата степен пак е 9, но под нея имаш 8,5, 8, 7,5 и т.н.

Винаги е по-добре да имаш повече степени, защото ако 8 ти е силно, а 7 - недостатъчно, може да сложиш на 7,5. Така че не гледайте дали последната цифра е 9, а вижте в описанието или в упътването колко степени има плотът. Има плотове с 9, 17 или 18 степени, а максималната все е 9.

Третият голям европейски производител - френската Brandt, прави котлоните със степени от 1 до 14, без „половинки“. С тази техника са почти всички модели АЕГ и Електролукс, както и други марки.
Боже, ами те и моите били 17, с половинките. А аз мислех, че има по-нови модели със 17-та максимална степен вместо 9-та, и пак с половинки. Не съм се заглеждала скоро в моделите, ще взема да си опресня информацията.

# 666

Благодаря!
По принцип се бях спряла на котлон Тека, но като ги разгледах всички са с 9 степени. Хареса ми, че е тройка котлони със сдвояваща се зона. Затова попитах за степените, 17 са девет цели степени и 8 половинки. Гледах и Бош, със 17 степени са, но тройка котлони със сдвояваща зона са скъпи.

# 667
  • София
По принцип се бях спряла на котлон Тека, но като ги разгледах всички са с 9 степени. Хареса ми, че е тройка котлони със сдвояваща се зона. Затова попитах за степените, 17 са девет цели степени и 8 половинки. Гледах и Бош, със 17 степени са, но тройка котлони със сдвояваща зона са скъпи.

Тогава разгледайте четворките - при тях изборът е много по-голям. Сдвояването така или иначе ви дава възможност да ползвате големи съдове, така че голяма трета зона не ви е необходима. Още повече, че четворките обикновено имат зона, работеща и с по-малки съдове от типа на джезве или кафеварка, което е допълнително предимство.

Ето този плот е с добра, немска индукционна техника, от същия производител като тази при Тека, но от по-ново поколение - с 18 степени, 4 предварително зададени функции и 2 двойки сдвояващи се зони:

https://techmart.bg/Плот за вграждане Whirlpool WL S8560 Al

Има независимо управление за всяка зона (мултислайдер), което е друго предимство пред тройната Тека. По принцип струва над 800, дори близо 900 лв, но в Техмарт в момента е 779.

Друга възможност е този плот - тройка, със сдвояване и френска индукционна техника с 14 степени и мултислайдер:

https://techmart.bg/Плот за вграждане AEG IKE63441FB

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 23:02 от Vilemina

# 668
  • София
Подобен плот на АЕГ имам, с по 14 степени + Бууст.
Но да се има предвид, че не може да поддържа 14-та степен и на трите зони едновременно.

# 669
То май никой плот не може..

# 670
На моя например му дават максимална мощност седем киловата и това отговаря на сбора от максималните мощности на котлоните, та по презумпция си мислех, че трябва да може. Но никога не ми се е налагало даже и два (от четири) да пускам на макс, та въпросът не ми е идвал наум. Но теоретично ми е интересно.

# 671
Моят не го знам на теория, но е тестван и изключи в  един момент, даде някаква грешка.

# 672
Моят е вече доста стар модел. Може по-новите да ги правят така за икономия. То наистина да могат всички да работят на макс си е ненужно преоразмеряване (тоест оскъпяване).

# 673
  • София
Понякога е ограничение от ел.  инсталацията .

# 674
Плота няма как да познае каква е инсталацията и да се изключва, ако е слаба.
Ако дойде много ще падне предпазителя или пък ще се запали някой кабел някъде.

Общи условия

Активация на акаунт