Ради мерси за страхотната новина която си ни донесла за началото на 2 сезон на "Пустота" през май месец
.Нямам търпение за новото начало ,въпреки че първия епизод от новия сезон ще бъде сигурно пак много тежък .Поне от това което ни загатнаха в 10 епизод ,а и от реалната история ,която беше много брутална и тъжна предполагам ,че няма да е леко за гледане ,но след като за съжаление такива истории се случват ние трябва да имаме смелостта и силата да ги изгледаме ,за да помним ,че лошото съществува и трябва да се борим срещу него ,а не да оставяме глухи и слепи и да се правим ,че не съществува защото не ни засяга.Ради,Инче и според мен 10 епизод е най-силния .Мен и 1 много ме трогна и впечатли с началните кадри с Инджи и после с мъртвото и тяло при кошерите ,а също и началните кадри на всяка серия с многото червени обувки от най-различен вид и цена ,но в 10 епизод за разлика от всички други епизоди имаше надежда това е нещото което мен най-много ми хареса в този епизод.Надежда че една жена която е толкова много малтретирана и без никаква помощ от никъде успя да спаси и себе си и детето си от един мръсник.Хареса ми и това обединение на жените и това как всички те застанаха като една в помощ на една своя посестрима.
Но първо да започна с 9 епизод които също беше интересен.В него Айше беше убита от Яшар защото не си седеше тихичко и не му позволяваше да я лъже ами взе ,че го заплаши ,че ще каже на годеницата му в Германия.Що за човек трябва да си , за да излъжеш болно от рак момиче ,да и дадеш надежди и после хоооп като ти се уредят нещата да си мислиш ,че безпроблемно можеш да си заминеш при годеницата ,а Айщето в Турция емииии кво ти пука за нея ти там на далече ще си уредиш живота пък тя не стига че е тежко болна ,няма на кой да разчита ами и лошо име да и тръгне сред хората.
Ама и Айше горката много тежка съдба и е изписал Бог.Първо за нищо не ставащ баща ,второ сестра която заради едното добро име и чест е изоставила сестричката си щото сакън религиозния и мнооого достоен мъж да не разбере ,че контактува с нея .Е то и тя донякъде е права защото мъжа и като е наистина такъв ако разбере ,че общува с така наречената си лоша сестра може да вземе да я изгони и да и вземе детето.Ама все пак малко да беше съпричастна и поне ей така мъничко да беше заплакала за мъртвата си сестра ,но не тя си го прие доста добре и хич не си го сложи на сърцето.И на края на върволицата от лоши работи случили се наАйше бяха рака и Яшар.От рака се спаси ,но от Яшар не можа за съжаление.
Още в 9-ти епизод се запознахме и с Мелек ,а в 10-ти видяхме цялата и история .За щастие поне тя успя да се спаси -първо като сама се защити от съпруга и после в съда Есма и още цял куп от адвокатки и много ,много жени ,които викаха в нейна подкрепа на вън и помогнаха да докаже ,че тя е жертвата ,а не мъртвия съпруг.
В 10-ти епизод видяхме и още една частичка от живота на Селим.Тъжен спомен от детството му изплува точно когато с Филиз и баща му бяха на едно много красиво и спокойно място -големия аквариум пълен с рибки ,който по принцип носи само хубави емоции и спокойствие,но на Селим му върна спомена от тежкото му изпълнено с насилие детство.Тази сцена ме накара да се възхитя на този човек ,който въпреки всичко което е направил баща му се грижи за него с цялата си възможна всеотдайност ,но не е забравил и миналото и с всички свои сили помага на жените върху които е било упражнено физическо или емоционално насилие..
Много ми хареса Нур в ролята на Мелек.Прекрасна беше,много емоционална и силна игра направи.Всичко от начина по които изглежда ,начина по които върви и стои и начина по който говори ,всичко беше перфектно изиграно от Нур.Малката и партнъорка също не и отстъпва обаче,това момиченце е много талантливо .Много силни сцени имаха двете ,но особено тази в която Мелек беше заключена в стаята и Седеф и мушна под вратата няколко бисквитки и после си провря малката ръчичка ,за да могат да се докоснат с майка си беше много трогателна.Изобщо целия епизод беше много ,много хубав и най-важното финала му беше хубав и сега вече нямам търпение за новия сезон.А докато го чакаме ще си изгледаме и сериите с бг превод което ме подсеща отново да благодаря на милите момичета ,които се заеха с превода му
и Ени
Както и да е, мисълта ми е, че явно са имали идея за два сезона и успяха да я реализират.
Жалко.