След Пойраз Карaйел: Бурчин Терзиоолу - Hükümsüz/Пустота нови проекти и изяви на актьорите и екипа

• 33 720
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте !        
Ради  мерси за страхотната новина която си ни донесла за началото на 2 сезон  на "Пустота" през май месец  Flowers Hibiscus .Нямам търпение за новото начало ,въпреки че първия епизод от новия сезон ще бъде сигурно пак много тежък .Поне от  това което ни загатнаха в 10 епизод  ,а и от реалната история ,която беше много  брутална и тъжна  предполагам ,че няма да е  леко за гледане ,но след като за съжаление такива истории се случват ние трябва да имаме смелостта и силата да ги изгледаме ,за да помним ,че лошото съществува и трябва да се борим срещу него ,а не да оставяме глухи и слепи  и да се правим ,че не съществува защото не ни засяга.
Ради,Инче  и според мен 10 епизод е най-силния .Мен и 1 много ме трогна и впечатли с началните кадри с Инджи и после с мъртвото и тяло при кошерите ,а също и началните кадри на всяка серия с многото червени обувки от най-различен вид и цена ,но в 10 епизод за разлика от всички други епизоди имаше надежда това е нещото което мен най-много ми хареса в този епизод.Надежда че една жена която е толкова много малтретирана и без никаква помощ от никъде успя да спаси и себе си и детето си от един мръсник.Хареса ми и това обединение на жените и това как всички те застанаха като една в помощ на една своя посестрима.
Но първо да започна с 9 епизод които също беше интересен.В него Айше беше убита от Яшар защото не си седеше тихичко и не му позволяваше да я лъже ами взе ,че го заплаши ,че ще каже на годеницата му в Германия.Що за човек трябва да си , за да излъжеш болно от рак момиче ,да и дадеш надежди и после хоооп като ти се уредят нещата да си мислиш ,че безпроблемно можеш да си заминеш при годеницата ,а Айщето в Турция емииии кво ти пука за нея ти там на далече ще си уредиш живота пък тя не стига че е тежко болна ,няма  на кой да разчита ами и лошо име да и тръгне сред хората.
Ама и Айше горката много тежка съдба и е изписал Бог.Първо за нищо не ставащ баща ,второ сестра която заради едното добро име и чест е изоставила сестричката си щото сакън религиозния и мнооого достоен мъж да не разбере ,че контактува с нея .Е то и тя донякъде е права защото мъжа и като е наистина такъв ако разбере ,че общува с така наречената си лоша сестра може да вземе да я изгони и да и вземе детето.Ама все пак малко да беше съпричастна и поне ей така мъничко да беше заплакала за мъртвата си сестра ,но не тя си го прие доста добре и хич не си го сложи на сърцето.И на края на върволицата от лоши работи случили се наАйше бяха рака и Яшар.От рака се спаси ,но от Яшар не можа за съжаление.
Още в 9-ти епизод се запознахме и с Мелек ,а в 10-ти видяхме цялата и история .За щастие поне тя успя да се спаси -първо като сама се защити от съпруга и после в съда Есма и още цял куп от адвокатки и много ,много жени ,които викаха в нейна подкрепа на вън и помогнаха да докаже ,че тя е жертвата ,а не мъртвия съпруг.
В 10-ти епизод видяхме и още една частичка от живота на Селим.Тъжен спомен от детството му изплува точно когато с Филиз и баща му бяха на едно много красиво и спокойно място -големия аквариум пълен с рибки ,който по принцип носи само хубави емоции и спокойствие,но  на Селим му върна спомена от тежкото му изпълнено с насилие детство.Тази сцена ме накара да се възхитя на този човек ,който въпреки всичко което е направил баща му се грижи за него с цялата си възможна всеотдайност ,но не е забравил  и миналото и с всички свои сили  помага на жените върху които е било упражнено физическо или емоционално насилие..
Много ми хареса Нур в ролята на Мелек.Прекрасна беше,много емоционална и силна игра направи.Всичко от начина по които изглежда ,начина по които върви и стои и начина по който говори ,всичко беше перфектно изиграно от Нур.Малката и партнъорка също не и отстъпва обаче,това момиченце е много талантливо .Много силни сцени имаха двете ,но особено тази в която Мелек беше заключена в стаята и Седеф и мушна под вратата няколко бисквитки и после си провря малката ръчичка ,за да могат да се докоснат с майка си беше много трогателна.Изобщо целия епизод беше много ,много хубав и най-важното финала му беше хубав и сега вече нямам търпение за новия сезон.А докато го чакаме ще си изгледаме и сериите с бг превод което ме подсеща отново да благодаря на милите момичета ,които се заеха с превода му

# 121
Добро утро, Ради Hug  и Ени Hug
Отдавна не съм влизала в темичката ни, нищо не гледам и нищо не знам за новите сериали, които започнаха.
Но много  се зарадвах на новината за старта на втори сезон на нашият. Simple Smile
Чудесно е, че няма да се бавят с пускането на следващите епизоди. Актьорите ще имат достатъчно време да релаксират и в същото време, няма да чакаме дълго за да видим продължението.
За сценария не се тревожа, защото според мен имат готовност за втори сезон още от преди. Помня, че докато гледахме първите епизоди Ради писа, че едната актриса е казала, че има сцени и във втори сезон, но коя актриса беше Thinking Както и да е, мисълта ми е, че явно са имали идея за два сезона и успяха да я реализират.
Сега повече и от преди сериалът е актуален и засяга болезнена социална тема в Турция.
Скрит текст:
Турция се оттегли от Истанбулската конвенция
Президентът Реджеп Тайип Ердоган е подписал указ за отказ от международното споразумение за защита на жените.
Турция обяви оттеглянето си от т.нар. Истанбулска конвенция. Анадолската агенция съобщи, че президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган е подписал указ, според който страната спира участието си в Европейския договор за предотвратяване и борба с насилието над жени и домашното насилие. Причина за решението не бе обявена. Но в консервативните среди в страната се приема, че конвенцията не съответства на семейните ценности и дори поощрява хомосексуалността. Не е добре приет и принципът на равенство между половете. Интересното е, че именно Турция е държавата, която първа подкрепи конвенцията, подписана през 2011 г. и влязла в сила от 1 август 2014 г.

Висши турски чиновници подкрепиха решението на Ердоган. Министърът на семейството, труда и социалните услуги Зехра Зумрут Селчук обяви в профила си в "Туитър", че законодателството в страната гарантира правата на жените, а правната система е достатъчно динамична и силна, за да прилага нови разпоредби според нуждите. Селчук коментира, че Турция ще продължава да демонстрира нулева толерантност спрямо насилието над жените.

Директорът по комуникациите Фахретин Алтун  пък допълни, че Турция ще води политика за по-активно навлизане на жените в социалния, икономическия, политическия и културен живот. "Винаги ще казваме: "Силни жени - силна Турция", написа Алтун също в "Туитър".
Бурчин, Алиджан, Ханде и други известни лица веднага реагираха, но това  показва, че сериал като "Пустота" няма да бъде излъчен за масовите зрители в Турция и ще си остане с ограничената таргет група в интернет.
По този повод думите, които звучаха в 10-ти епизод тежат още повече. Зачеркват с лека ръка стотици човешки животи Sad Жалко.
Започвам да си мисля, че не е безопасно за известните  да имат позиция и да защитават каузи в противовес на държавниците  с имената си.

Нова  снимка от лятото. Бурчин и Умут от лятната им почивката с приятелите им.

# 122
Привет!

✅ 🎥 ПУСТОТА - 5 епизод (бг.субтитри)
https://www.vbox7.com/play:ee52c53f85
https://disk.yandex.ru/i/2Pjy37Rzwpz0VA

Ени Инче
Сериалът едва ли ще бъде излъчен по турските телевизии, на все пак ще бъде видян от по-голяма аудитория. Може да е рекламен трик за привличане на повече зрители към втори сезон, но Ексен вече качват епизодите за гледане в youtube

Сценаристът на "Пустота" - Мерт Дикмен вече е издал и първата си книга "Чизми на ток"
Скрит текст:

# 123
Благодаря за  преведеният 5-ти епизод, скъпи момичета. Heart Eyes
Аз вече се затъжих за Бурчин, но пък тя вчера се показа в инстаграм.
Не от къде да е, а от родилното отделение. Нейни приятели са станали родители на момченце. Двойката от ляво на снимката в предния ми пост.

Бебетата покрай Бурчин се множат. Първо Синем стана майка, сега Озен, със сигурност бебчовците ще имат прекрасна леля в нейно лице и няма да скучаят с Бубето когато пораснат Simple Smile

# 124
Аз все се каня да ви покажа Ташкафа колко е отслабнал, направо е неузнаваем.

Направо е красавец.

Що не мога и аз. 😀😀😀

# 125
Момичета шокирахте ме
Пепелче, Ташкафа направо е друг човек! Даже не мога да го възприема. Загубил си е чара заедно с килцата според мен.
Инче , на снимката с Бурчинка пише имаме син и докато видя имената започнах да се чудя какво става
Да им е живо и здраво дългоочакваното детенце и да им донесе много щастие.

Ханде и Джинджър

Бурчинка

# 126
Здрасти, момичета. Hug
Знам причината Ташкафа да отслабне толкова много, Пепелче. Спрял е да яде гозбите на Юмран Joy
Не знам дали Ханде е видяла от Ташкафа, но си почива в промеждутъка от снимки с активен  спорт и детокс програма.

Какво ли прави Бурчин? Вероятно и тя е избягала някъде за да си почива.  Вчера сподели спомен от Филипините.

Пропуснах да ви кажа нещо. Онзи ден в  руския форум прочетох, че Серенай щяла да участва в нов сериал.  Шахмерман или нещо приблизително подобно.
Не знам защо, но се сетих за Илкер. Преди го спрягаха за същото дизи. Може да се окаже, че проектът, за който не искаше да издава подробности е същият.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 19:09 от Inna_Hristova

# 127
  • София

Пропуснах да ви кажа нещо. Онзи ден в  руския форум прочетох, че Серенай щяла да участва в нов сериал.  Шахмерман или нещо приблизително подобно.
Не знам защо, но се сетих за Илкер. Преди го спрягаха за същото дизи. Може да се окаже, че проектът, за който не искаше да издава подробности е същият.

Инче, много ще се радвам да не си права. Колкото и да го искам на екран,
нея не я искам с него. Освен всичките ми "симпатии" към нея, си мисля,
че ще дойде малко "големичка" за него. Много ми се ще да си партнира
с някоя мъничка и фина актриса.
Ако някоя от вас харесва много Серенай, надявам се да ме извини
за откровеното мнение Flowers Hibiscus

# 128
Аз я харесвам  без да смятам, че е голям талант. 😀
Просто ми е симпатична.
Алексче,  сега да видим кой ще извади късмет... 😀😂😂 Все ще е по-добре отколкото с  Джерен Морай. 🤣🤣🤣

# 129
Здравейте!
Благодаря за превода на ,,Пустота,, с Бг буквички. Нищо не съм гледала все още, но  ще го направя с удоволствие при първа възможност.

Ташкафа е неузнаваем. Драстична промяна.
Допада ми волята за отслабване, особенно за хора които освен талант работят и с  визията си.

Скрит текст:

Пропуснах да ви кажа нещо. Онзи ден в  руския форум прочетох, че Серенай щяла да участва в нов сериал.  Шахмерман или нещо приблизително подобно.

Инче, много ще се радвам да не си права. Колкото и да го искам на екран,
нея не я искам с него. Освен всичките ми "симпатии" към нея, си мисля,
че ще дойде малко "големичка" за него. Много ми се ще да си партнира
с някоя мъничка и фина актриса.
Ако някоя от вас харесва много Серенай, надявам се да ме извини
за откровеното мнение

Алекс, +1.
  Споделям мнението ти. Серенай я харесах във Фи-чи-пи, направи страхотна роля.
Въпреки това не мога да кажа ,че би ме накарала да се интересувам от играта и като цяло.

# 130

Може пак да слагаме тигана преди рибата да е уловена, но да кажа и аз за Серенайката, не че някой ме пита
Споделям мнението, че във Фи Чи Пи направи блестяща роля, симпатична е, но много зависи от историята.
Съгласна съм  и с мнението на Сашето и ми се иска този път Илкер да играе с някоя мъничка  и фина актриса.
На първо четене се сещам за някоя като Дамла Сьонмез. Не бих я нарекла красавица, но е разпознаваема, със
собствен почерк в изграждането на ролите си, харизматична и много талантлива. И Илкер е такъв типаж. Не е супер красавец, но е много обаятелен. Затова смятам, че някоя с кукленска красота няма да му подхожда.
Като се замисля, (сега ще си кажете, че съм пристрастна) но от всичките му партньорки харесвам единствено Бурчин.
Нито една от другите, с които е играл не ми допада. Ама все му избират едни ... Гьокче Бахадър, Джерен Морай, Нехир Ердоан... Хвани едната, удари другата
При Бурчин и преди съм го казвала,  е точно обратното. По някаква причина дори тези, с които съм смятала, че няма да ми допадне, впоследствие са ми харесвали. Пандата на Дениз ми е фаворит Heart
Нови снимки от фотосесия на Фунда ... А, с нея на Илкер му се получи спойката. Харесаха ми.

# 131
Да споделя, че имам удоволствието в момента да гледам Фунда в Последно лято.
Много хубава двойка се получи с мъжа на Хазал Кая.
Наистина ми е кеф да ги гледам, а и сериалът е приятен (макар да го гледаме само две съфорумки 😀😀).

Ето ви мъничко с нея
https://www.instagram.com/p/CNLYzQPKfZg/?igshid=dalcj9a755d1

https://www.instagram.com/p/CNLPHKJKLc7/?igshid=51x91q4d6adh

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 09:32 от pepel_ot_rozi

# 132
Малко късно е за добро утро, но все пак "добро утро" от Бурчинка и добър ден от мен на всички ви. Heart

Партньорките на Илко направо сте ги разкостили Joy
Аз мога само да добавя, че освен с Бубето го харесвах  с Аслъ Енвер. Фунда няма да я коментирам. Пойраз и Еда бяха страхотен екип.

Пепелче, Последно лято още ли го дават? Останала съм с впечатлението, че отдавна приключи. Поне такъв спомен имам. Четох, че рейтинга е нисък и приключва.
Превеждат ли го? Къде го гледаш?
Като спомена мъжа на Хазал, по нетфликс ще излъчват нов игрален филм, в които той ще си партнира с Ханде и Халюк Билгинер.

Скрит текст:

Допълвам, че все пропускам да ви кажа.
Епизодът на "Обади се на моя мениджър", в който участва Бурчин има бг превод.

Обадете се на моя мениджър епизод 8 бг. суб.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 11:47 от Inna_Hristova

# 133

Инче, дано и за Бурчин денят да  е добър.  След сторито с "Добро утро" към втората снимка е написала "Добро утро ли?"
Очите ѝ са насълзени, а в някои коментари под снимката изказват съболезнования...Дано не я е сполетяло нещо лошо Hands Pray
Аслъ Енвер съвсем я забравих. И аз харесвах Фалко и Йозлем.

# 134
Забравихте и Дъно с Неслихан А. и Беррак...

Инче, гледам го на руски, но не следя рейтинга.
Колкото толкова, че даже бих предпочела само още няколко серии без да разтягат локумите.
Приятен сериал и въпреки мафиотските работи не е натоварващ.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 16:55 от pepel_ot_rozi

Общи условия

Активация на акаунт