След Пойраз Карaйел: Бурчин Терзиоолу - Hükümsüz/Пустота нови проекти и изяви на актьорите и екипа

• 33 795
  • 734
  •   1
Отговори
# 525

Много хубава снимка, няма нужда от думи за състоянието на Дениз

# 526
Ели, Инче, мерси за снимките. От мен фрагманче с превод Simple Smile

Дениз: Спомняш ли си я? Дуйгу. Още една от жените, чийто живот си съсипал. Кой знае колко още има.
Мехмет Емир: Коя?
Дениз: Хайде де, говоря за жена ти!
Мехмет Емир: Виж, не знам в какво ме обвиняваш. Но аз не съм убил жена ми.
Дениз: Лъжец!
Мехмет Емир: Но гледах как умира! Всъщност месеци наред, с месеци ѝ намеквах колко добра идея е да се самоубие.
Дениз: Защо го направи?
Мехмет Емир: исках жизнерадостна съпруга. Всеки мъж си има нужди, нали?
Дениз: Значи убеди съпругата  ти да се самоубие?
Мехмет Емир: Разбира се. Това беше най-смелото решение в жалкия ѝ живот. Тя беше страхлива. Но ти си различна. Ти се съпротивляваш. Ти ми се противопоставяш!
Дениз: Този път те хванах!
Мехмет Емир: Така ли?

# 527

Много благодаря за превода!

Мехмет Емир: Но гледах как умира! Всъщност месеци наред, с месеци ѝ намеквах колко добра идея е да се самоубие.
......
Мехмет Емир: ....Това беше най-смелото решение в жалкия ѝ живот. Тя беше страхлива. Но ти си различна. Ти се съпротивляваш. Ти ми се противопоставяш!

Психопат! Болен, болен мозък.

Виновен е за състоянието на майка му и продължава да я трови.
Жената много добре познава сина си , той пък много добре знае,че тя  ще го разкрие при първа възможнаст, както го прави Дениз.

# 528
Здравейте!
В сайта "Сериали в България" има класация за "Най-добър турски интернет сериал за годината".
Hukumsuz го има в класацията.
Ето линк:
https://poll.fm/10953417

# 529

Хакан Гендже се срещна с Бурчин Терзиоолу.Тя разказа за своите телевизионни сериали, за новите си проекти, за любовта си със спортния треньор Умут Дуйгу, за гледната си точка към мъжкото насилие и непознатите си аспекти: „ Много се забавлявах, но имаше моменти, в които много страдах... “

Утре в Hürriyet Pazar

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 20:17 от _Radi

# 530
Невероятна жена! Изглежда като един фин бял ангел Heart Eyes

Хакан Гендже се срещна с Бурчин Терзиоолу.Тя разказа за своите телевизионни сериали, за новите си проекти, за любовта си със спортния треньор Умут Дуйгу, за гледната си точка към мъжкото насилие и непознатите си аспекти: „ Много се забавлявах, но имаше моменти, в които много страдах... “
Интервютата на Бурчин винаги са увлекателни, интелигентни и интересни. Яд ме е, че не разбирам турски Simple Smile

# 531
Инче,  

И още нещо от интервюто, което си преведох с помощта на Гугъл.

Тя накара публиката да повярва във всеки герой, който е играла в продължение на 37 години, като в същото време казва, че не е достатъчно луда, за да пропусне живота, докато работи.
.....
„Дори ако една жена е наскоро разведена, носи червено червило, носи мини пола или се смее на мъжа, трябва да се знае,  че това не означава ,че е допуснала и заслужава изнасилване, малтретиране

Преводът е доста добър и разбираем.
Една истинска артистка, и като човек и жена

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 11:47 от eliNIM

# 532
Инче, Ели след като прочете интервюто, човек си мисли точно това - истинска жена и актриса, добра като ангел.  Малко са хората, особено известни и успяли, които да имат тези разбирания за живота.

Ще се опитам да го преведа, но не  знам кога ще успея. Доста е дълго.

Срещала ли си някакви трудности в житейския си път?

Животът ми е изпълнен с грешки, загуби, успехи, поражения, падения, възходи. Щастлив и труден живот като на всички останали. Ако имах възможност точно сега да променя нещо, не бих променила нищо в живота си. Не бих се отказала от това преживяване и всичко, което научих. Наистина ми е любопитно какво следва.

Какви са отношенията ти със спортния треньор Умут Дуйгу?

Спокойни, уважителни, забавни...

Какъв човек те прави любовта?

Някой, който слуша песни, танцува, много се смее и много се забавлява... Любовта ме прави по-толерантна жена и енергична  в живота.

# 533
Ради,   благодаря! Наистина е лесно разбираемо  интервюто, чрез Гугъл

Коя е най-сериозната лъжа, която някога си казвала?

Бурчин: Дълго време казвах на някой, който не може да се оправи, че здравето му се подобрява и че всичко ще бъде наред. Не се случи...

Кой ли не го е правил, преживял  загуба на близък човек.

# 534
Ради и Ели благодаря ви Heart

Бурчин е едно мини бижу. Крехка, ранима и в същото време толкова енергична и силна.
Предполятам, че човекът, който е лъгала е майка й. В доста интервюта е споделяла, че е починала от рак и това е най-голямата травма в живота й.
Радвам се, че с Умут се чувства добре и е щастлива. Това е първото интервю,  в което споделя нещо лично за връзката им, въпреки че вече са заедно от почти три години.

🧿🧿🧿

# 535
Предполятам, че човекът, който е лъгала е майка й. В доста интервюта е споделяла, че е починала от рак и това е най-голямата травма в живота й.
Така си помислих и аз, майка и беше болна мисля около 2 години. Имаше публикации в техните медии когато постъпваше за лечение в болница, също и снимки на Бурчин с Мурат.
Почина точно на  Нова година, 2014. Същата година приключи и брака и.

# 536

Любимото лице на екрана Бурчин Терзиоолу: „Мога да бъда истинска до степен на нетактичност“

Тя живее спокоен живот далеч от списанията, но казва: „Имаше моменти, когато много се забавлявах, а имаше моменти, в които страдах и продължавам... Изживявам тези неща насаме.“ Тя накара публиката да повярва във всеки герой, който е играла в продължение на 37 години, като в същото време казва, че не е достатъчно луда, за да пропусне живота, докато работи.
Срещнахме се с актрисата Бурчин Терзиоолу. Говорихме за живота, за  любовта, за ролите в телевизионни сериали. „Дори ако една жена е току-що разведена, носи червено червило, носи къса пола или се смее на мъжа, трябва да се знае, че това не е позволение за мъжа и тя не заслужава изнасилване, малтретиране."
Договаряме се да се срещнем с нея в  ден, когато тя няма да има снимки на снимачната площадка на продължаващата драма „Лъжец“. Както винаги, тя е едновременно малко дистанцирана и хладна, и в същото време  толкова весела... Тя е една от редките хора, които могат да регулират този баланс много добре. Очите ѝ винаги блестят. Изобщо не се променя, сякаш не остарява. „И аз не оставам същата, всъщност имам бръчки, задълбочаващи се линии заради възрастта. Но аз ги обичам”, казва тя. Сипваме прясно сварено кафе в чашите си и започваме да си говорим с Бурчин Терзиоолу.

Много си  стерилна. Около теб няма нито клюки, нито си на дневен ред за списанията. Имаш ли екип, който управлява това много добре или си твърде спокойна?

Разбира се, че имам много добър екип. От 10 години работя с прекрасни жени. С кого ще живееш е по-важно от това,  какво ще преживееш и как ще го посрещнеш. Ясемин Йозбудун  ме продуцира много добре. Имам и спокоен темперамент. Имаше моменти, когато много се забавлявах, но и имаше моменти, в  които много страдах. Опитвам се да ги изживея в дома си, насаме. Не искам да съм материал в устата на хората, да се натоварвам с тази негативна енергия. Когато се грижите за живота си, имате право да го изисквате от хората около вас. Но ние все пак сме хора, всичко е за нас, не се ограничавам. Не съм достатъчно луда, за да пропусна живота си.

От какво се оплакват най-много приятелите ти?

Пиша много кратки отговори на съобщения. Те говорят много, а аз  кратко и затварям много бързо. Понякога разбират, че съм изключила телефона си, когато погледнат екрана му. Те пишат много в нашата  група, а аз пиша само „ок“. Разбира се, вече свикнаха с това (смее се).

Контролираща ли си?

Надявам се, че не (смее се). Но предпочитам да имам план, особено по отношение на работата си. Обичам реда. Кара ме да се чувствам добре, ако знам какво ще правя утре. Но не се меся в живота на никого и  не се опитвам да го управлявам.

Навърши 41 години. Как би обобщила историята на Бурчин?

Беше като късометражен филм. Толкова бързо мина. Не знам кога детето, което отиваше на снимачната площадка, след като пие мляко с банан в скута на баща си, се превърна в жена, която взема собствените си решения, прави своя избор, без да пита никого и поема отговорност.

Какво е да пораснеш?

Да пораснеш е прекрасно нещо. Живях живот, пълен с уроци, преживявания, пътувания, страст и работа. Просто работех и участвах в състезанието със себе си, предпочитайки да бъда съкрушена, отколкото с разбито сърце. Единственото, което отчитам като успех в този живот е, че се опитвам да бъда добър човек. Ако имах дете, вместо да го карам да учи в добри университети, да тича от урок на урок, да го обличам в най-скъпите марки, щях да се стремя само към едно: да бъде добър човек, който е съвестен, съпричастен, уважителен и няма да навреди на нито едно живо същество...

Срещала ли си някакви трудности в житейския си път?

Животът ми е изпълнен с грешки, загуби, успехи, поражения, падения, възходи. Щастлив и труден живот като на всички останали. Ако имах възможност точно сега да променя нещо, не бих променила нищо в живота си. Не бих се отказала от това преживяване и всичко, което научих. Наистина ми е любопитно какво следва.

Какви са отношенията ти със спортния треньор Умут Дуйгу?

Спокойни, уважителни, забавни...

Какъв човек те прави любовта?

Някой, който слуша песни, танцува, много се смее и много се забавлява... Любовта ме прави по-толерантна жена и енергична  в живота.

Как винаги оставаш същата? Имаш ли естетически корекции?

Нямам своя тайна. Имам корекция, винаги съм го казвала. Всъщност аз не оставам същата. Имам бръчки поради възрастта си, задълбочаващи се линии. Аз ги обичам. Отворена съм към предимствата на всички възрасти. Обратното е против природата. Грижа се добре за кожата си. Приемам колаген, грижа се за чистотата ѝ. Използвам продукти за грижа, съобразно възрастта ми.

Ти си на снимачната площадка от 4-годишна. Играеш от 37 години. Актьорството е мечтата на много млади хора в днешно време. Кои са трудните страни на тази професия?

Актьорството, като всяка друга професия, има своите предизвикателства. Няма значение дали сте в производството, в техническия екип или пред екрана. Има ред, в който взимате и взимате решения, които са стресиращи, като се състезавате с времето. Тези решения засягат живота ви и дори живота на другите. За съжаление не всичко е толкова цветно, колкото изглежда. Много е трудно! Това е професия, в която свободата ти е ограничена зад тези ослепителни светлини, всеки има мнение за теб, без да те познава и животът ти е отворен за интерпретации от всички. Винаги казвам, че актьорството не е нещо, което можеш да правиш, без да се влюбиш в него. Но, разбира се, има различни професионални групи, които работят при по-тежки условия от нас. И би било несправедливо спрямо тях да сравнявам трудностите, които преживяваме с техните. Следователно, в обобщение мога да кажа, че без значение каква професия имате, е много трудно да продължите цял живот, ако не го правите с любов.

А вярваш ли, че с времето се постигна равенство между мъжа и жената в тази професия?

Не  за всички. Опитвам се да се балансирам. Вярвам, че трудът е равен и разликата между половете е безсмислена. Това не е приемливо. Мисля, че приоритетът трябва да бъде върху таланта и опита.

Докога ще се  забъркваш в сценарии на проекти, които смущават? Например, ако има нещо, което те притеснява относно правата на жените, ще дадеш ли гласност?

Ако ще направя грешка, ако ще бъда блъсната или ще се спъна и падна, искам да стане, докато гоня това, което знам, че е правилно. Ако човек като мен, който е обсебен от тези въпроси, участва в асоциации и придава значение на това, показва го чрез работата си, ако той мълчи или пренебрегва нещо, на което е станал свидетел, той не уважава на първо място себе си.

Героините, които си играла на екрана, често са получавали много удари в гърба. В последният си проект, играеш жена, измамена от сестра си. Доверяваш ли се бързо на друг човек?

Не съм човек, който бързо се доверява на всички и веднага ги приема в живота си. Приятелският ми кръг е много ограничен. Да влезеш в дома ми, да ми се обадиш посред нощ е право, дадено от мен и най-важното спечелено от човека насреща. Работих усилено, за да разбера това. Избирам да се доверя първо без предразсъдъци, но знам къде да позиционирам човека, ако съм разочарована в замяна. И без това има малко хора, на които вярвам. Не всяка дума, която казват, всеки ход, който правят, всяко нещо, което защитават, може да ми отива. Така че не вярвам сляпо. През последните години премахнах от живота си хора, чиято любов и искреност поставях под въпрос.

„Лъжец“ продължава по Show TV. Какъв е проблемът в този сериал от твоя гледна точка?

Ние живеем в свят, в който всеки ден отваряме очите си за новини за тормоз, изнасилване и дори убийство. „Лъжец“ е проект, избран в опит да се пребори със злите духове, които казват: „Какво правеше там в този час? Смята се, че подобни инциденти обикновено се срещат в групи с ниско ниво на образование. Всъщност искахме да покажем, че от всяко място, от всеки статус, от всяка професия ще излязат хора с нечиста съвест и душа, извършили такава ужасна постъпка като изнасилването.

Героинята ти  Дениз се събужда сутринта след среща, мислейки, че е била изнасилена. Много е трудно да убеди околните. Как те впечатли героинята?

Дениз, не се съмнява в реалността на преживяното, но не може да го докаже и в опитите ѝ  я сполетяват истински нещастия.  Да се опитваш да убедиш хората, да те карат да се чувстваш виновен в тази война, е ужасна безпомощност. Особено в първи епизод ми беше много трудно.

Как се подготви за ролята?

Проучвах жени, които по някакъв начин са преживели нещо подобно, били са в тази ситуация. Колко гласа са били чути, колко дела са приключени в тяхна полза. Има много тъжни последици. Беше по-трудно за мен да поема бремето на тази емоция, отколкото да остана потопена в нея. Дениз е толкова истинска жена. С нейните недостатъци, естественост, искреност... Много ме боли дори да си помисля какво се е случило с нея.

Била ли си някога в живота си подложена на подобно поведение?

В смисъл, подобен на този на Дениз, не. Но през годините, когато все още бях наивна и не знаех, че това е престъпление, бях подложен на тормоз и словесна обида на снимачната площадка. Заради нашето мълчание хората прекрачиха границите си и го нормализираха. Не е нормално и не трябва да бъде.

Ако беше Дениз, какво решение би взела? Би ли избрала да мълчиш или да се бориш?
Винаги съм избирала борбата. Ако ние като жени мълчим публично, правим лоша услуга на жените, които могат да ни вземат за пример и да намерят сили да се борят.

Каква отговорност пое с това, че си жена в тази история?

Отговорността  ми не се е променила. Винаги съм имала своите отговорности, затова избрах този проект. Затова изиграх адвокат Есма, която защитава правата на жените, които бяха потиснати, онеправдани и убити в сериала „Пустота“. Мечтая за живот, в който момичетата са образовани, жените нямат нужда от никого, имат финансова свобода и не им се казва да мълчат, да се възпроизвеждат и да се подчиняват, само защото са жени. Мисля, че заслужаваме да живеем в свят, в който всички имат равни права, в страна, където въпросът за „права на жените“ не е необходим. Вярвам в равенството и свободата не само на жените. Искам да живея с хора, които уважават природата, хората и всички живи същества. Искам да ни управляват такива хора, да остарявам с такива хора. Иначе ми идва много жестоко и мръсно.

Твоята героиня е изложена на въпроси и критики като "Но и ти се смя", "Ти носеше къса пола онази нощ", "Ти ме извика вкъщи". Какво мислиш за тези въпроси, пред които са изправени жените?

Това е частта, в която исках най-много да повиша осведомеността на зрителите. Независимо дали една жена е току-що разведена, носи червено червило, носи мини пола или се смее на мъжа, трябва да се знае, че това не означава, че е допуснала или заслужила изнасилване или тормоз. Разбира се, много е трудно за невежи и нагли хора да стигнат до този начин на мислене и да съпреживеят  мисленето на хората, които възприемат  този сериал като нас .  
Под коментарите в Twitter прочетох: „Покани човека вкъщи, пи заедно с него, какво очакваше, Дениз? Имаше потребител на Twitter, който написа „Ти го заслужаваше Дениз“ . Не знам какво да кажа. Ще се изправим, ще се борим и този манталитет ще се промени!

До колко хората в днешно време са лъжци според теб?

Мнозинството са нещастни. В новия световен ред няма нужда да се лъже вербално. Социалните медии вече поставят всички в един надут балон с лъжи. Никой не се чувства комфортно в реалността. Със своите вежди, очи, работа, възраст, килограми, липса на знания... Винаги се опитва да бъде някой друг. Има такива, които съзнателно лъжат и се опитват да се зарадват с това, което казват. Има такива, които лъжат, гледайки всички в очите, тези, които вярват на лъжите си за собствена изгода. Такива, които всъщност си казват най-голямата лъжа. Толкова много лъжци има в държавата...

Кажи ми честно колко си лъжец?

Наистина лъжа малко. За да не обидя този пред мен. Защото се опитвам да стоя далеч от среди, които ще изискват от мен да лъжа, и хора, които не могат да се справят с истината. Понякога мога да бъда истинска до степен на нетактичност.

Коя е най-сериозната лъжа, която някога си казвала?

Дълго време казвах на някой, който не може да се оправи, че здравето му се подобрява и че всичко ще бъде наред. Не се случи...

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 15:52 от _Radi

# 537
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря изключително много на Ради, че си направи труда и преведе това дълго интервю за нас!:heart:

Много съдържателно и интересно интервю, все повече харесвам Бурчин.
Наистина героинята ѝ в Лъжец е много близо до нея самата.

Благодаря на вас, момичета, което ми препоръчахте сериали и филм с Бурчин.
Милост го четох на книга, без да знам, че има сериал. А за Пойраз Карайел, понеже наглеждах темата, знам, че има много убийства. А не обичам да гледам.
Но филма ще изгледам с удоволствие.

# 538
Ради, благодаря.
Бурчин е човек с много качества. Това интервю е поредното доказателство. Надявам се, че с това посвещение и усилията й да промени нещо в турската реалност един ден ще постигне успех.

Светле, можеш да гледаш "Портрет на красотата" тук Портрет на красотата (bg sub)
Да те предупредя, че е малко напрегнат, но си жаслужава гледането.

Получавайки важни новини за баща си, с когото не се e срещала от години, Нисан се връща в бащината си къща заедно със съпруга и дъщеря си. В това имение, откъдето тя е избягала преди години, се случват странни неща. Какво се случва там? Каква е мистерията около жената от портрета?
Срещайки кошмарите си лице в лице, Нисан трябва да разкрие тази загадка възможно най-скоро, за да защити себе си и семейството си.

В ролите: Бурчин Терзиоолу, Биркан Сокоолу, Мелиса Шенолсун, Серкан Кескин, Феридун Дюзач
Сценарий: Пънар Булут
Режисьор: Умур Турагай
Жанр: Драма, трилър

Ако ти се гледа сериала, за които Бурчин споменава в интервюто Пустота

Участват Бурчин, Ханде Доандемир, Алиджан Юджесой, Исмаил Хаджиоолу, Мехмет Юлай, Рухсар Йоджал, Шебнем Доруер, Пънар Бибин, Дерия Пънар Ак, Мине Тугай, Нур Фетаолу и др.
Отново е тежък, а още повече, че е по действителни истории.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 18:15 от Inna_Hristova

# 539

От Бурджу Бириджик: Възможно ли е в този репортаж всички идеи, които споделям да са описани с най-точните и смислени думи. Колко добре си го казала, колко истински, Бурчин Терзиоолу Heart Hands Pray

И като стана дума за " Пустота" - Алиджан: Красавицата ми  Heart Eyes🧿   Бурчин: Липсваш ми, господин Алиджан Юджесой Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт