„Отдел Издирване“ - новият български сериал на NOVA от 26 февруари тема 1

• 37 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Би било много разочароващо ако е той. Сериалът е изначално сбъркан като драматургия. Правилото е, че всички персонажи освен протагониста не трябва да търпят развитие. И друго - епизодичните персонажи трябва да си останат такива. Иначе всичко започва да прилича на турски сериал.

# 571
Петър е замесен, сигурна съм! Уби Борис, за да не издаде повече подробности пред Ралица. Нарочно изигра театъра със заминаването и после се върна, за да я подкрепи... Айде бе! Иска да следи какво се случва изкъсо. А дъщеря му да не се окаже осиновена от Петър, за прикритие. Въобще да не е имал брак, деца... Знам ли, щом Магдалена я припозна от дома за сираци.

Това как Камен отиде в Хърватия и намери Нера пак граничеше с фантастиката! Сори, ама ми бодат очите такива недомислици. Ние зрителите не сме малоумни все пак. Уж много тайна тая Нера, каква е, що е, ама на две уиските и един разбит нос Миро Николов е казала адреса й, който не би трябвало да знае...

# 572
  • София
Добре де, относно онази постановка за която Нера си призна на Камен. Нали чухме как я заплашват по телефона със сестра и? Аз си помислих, че сестра и е отвлечена и я принуждават насила да шпионира, краде информация или нещо подобно. Тя така го разказа на Камен, че е част от постановката, т.е. няма сестра. Тогава каква беше тази заплаха по телефона? Явно няма отвлечен, а по-скоро я заплашват, че ще посегнат на сестра и ако не им играе по свирката. Не гледах много внимателно тогава и това ми бяга определено като смислено развитие.

# 573
И аз си го мислех това за сестрата... Хем няма, хем я заплашват. Значи все пак трябва да има физически някое момиче, някъде, което се представя за нейна сестра. Или Нера лъже отново, или е дупка в сюжета.

# 574
  • Другата България
Постановка.
Било е постановка.
Пълно прикритие.

Петър за мен е башмайстора.

# 575
Е много елементарно, ако е баш майсторът.

# 576
Е как пък тези, които я заплашват, няма да знаят, че няма сестра? Особено главният поръчител. Дали не играе двойна игра тя точно защото се страхува за сестра си.

# 577
  • София
Ама в смисъл как така постановка? Разбирам да е постановка ако около нея има хора и тя да разиграва театро. А тя бе сама, на улицата доколкото си спомням и някакъв и се обади по телефона и я заплаши със сестра и и тя видимо разтревожена каза, че ще съдейства. Или са отвлекли някаква нейна 'фейк' сестра, но едва ли, стои ми слабо, а и тя трябва да действа или хората зад нея, не може да оставят невинен човек да страда, все пак това е Европол, има си норми. Или пък я заплашват със сестра и, но не са си написали домашното, че да разберат, че няма такава.
Като цяло целия този момент ми е малко странен и не добре написан, освен ако тепърва не ни обяснят повече.

# 578
Нера беше сама в къщата на Камен, обади й се хърватина и тя излезе на разходка в гората. Бяха закачили снимка на сестра й на дървото и я заплашиха. И аз останах с впечателенето, че Нера се притесни от това. Обаче пък и Европол да не знаят, че сестра й е отвлечена, заплашена... Но да, няма как да поставят някой човек като явна мишена на военна групировка. Най-логично е наистина да се окаже, че Нера е предателка и помага на групировката като използва поста си в Европол. Накрая предвиждам Нера да бъде убита и все пак Камен и Ралица да се съберат.

# 579
"Обичайните заподозрени" ми е любим филм.

Аз гледам за втори път серията, че май много неща съм пообъркала. Според мен Петър може даже да е организирал убийството на този, който даде информация на Ралица. Нали тя му призна за изневярата и защо я е направила, има мотив.

# 580
Според мен убиха Дансаджията, защото той разбра коя е Нера, може би? И да натопят Камен. Петър може да има връзка с убийството му, да.

# 581
Би било много разочароващо ако е той. Сериалът е изначално сбъркан като драматургия. Правилото е, че всички персонажи освен протагониста не трябва да търпят развитие. И друго - епизодичните персонажи трябва да си останат такива. Иначе всичко започва да прилича на турски сериал.
Това правило май не го цитираш правилно, защото звучи доста скучно.

# 582
Правилно го цитирам.

# 583
# 584

Петър за мен е башмайстора.

И за мен.
И не мога да повярвам как 2 топ ченгета не се запитаха защо Петър уби Борис и какво разследваше Камен когато се опитаха да го отровят?

Общи условия

Активация на акаунт