„Отдел Издирване“ - новият български сериал на NOVA от 26 февруари тема 1

• 37 827
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
И аз клоня към такъв вариант. Възможно е да е непознат герой, а всички останали да са свързани по някакъв начин с него.
Петър, без съмнение е замесен, но според мен не е главния, не ми изглежда достатъчно корав, за да бъде той, по-скоро е изпълнител.
Струва ми се, че той е подмолен, страхлив и е възможно да е бил принуден/изнудван с нещо, за да съдейства или каквото там прави около Ралица.

# 631
  • София
Може би само аз от темата засега мисля, че Портиера още не сме го виждали на екран, но пък е тясно свързан и със случая на Камен от преди години, и с героите по други начини. Bowtie
Възможно, но така всеки нов ще е подозрителен😜

# 632
Някой спомня ли си един момент от първи епизод, след като бяха намерили убитата жена в парка, дадоха няколко кадъра с мъж, който говореше по телефона на чужд език (не мога да се сетя какъв точно)?
Възможно ли е той да е Портиера?

# 633
Не. Портиерът не убива никога сам, стои си на дивана и си пие уиски.

# 634
Повече клоня към това, че вече сме го видели, но да не е попадал ясно под прожекторите.
И аз като Ванилия смятам, че мъжлето на Ралица е прекалено смотан, за да е Портиерът, макар че да изглеждаш и да се държиш смотано си е добро прикритие.
Единствените, които съм изключила за себе си са Камен и Валери - първият е протагонистът, а вторият - защото няма как да е за втори път убиецът, когото търсят, макар че ако излезе той ще съм в шах от подобно развитие Joy

# 635
Сетих се за един от любимите ми трилъри "The Girl in the Fog" с Жан Жак Рено и се замислих, че Портиерът може да не е само един. Но в контекста на видяното досега би било трудно да се навърже подобен сценарий.

# 636
Не. Портиерът не убива никога сам, стои си на дивана и си пие уиски.

Ами той точно така беше представен, образ тип Big Boss. Раздаваше някакви нареждания по телефона или се караше на някого, не мога да се сетя точно, пък и не ми се връща сега момента на тази серия да го видя пак.

# 637
Бяха открили номера му в телефона на убитата и след това той се обади на някого друг да се кара защо му звъни мъртва жена. Определено си беше важна клечка, пък дали е баш шефа или някой по веригата ще видим...

# 638
О, да, един белокос и висок мъж с костюм, в гръб. В някакъв кабинет в къща... може би посолство (това си помислих тогава).

# 639
Този мъжа от първа серия според мен е баш шефа и точно неговите интереси за засегнати. Обаче този Портиер не е ли връзката на хърватите с нашенската полиция? Аз така разбрах, че Портиера е предателя или пак не съм доразбрала правилно Grinning

# 640
Аз съм го казвал няколко пъти, по-добри сценаристи от нас тук - няма! Да вземем да си направим ние една кримка ще избием рибата JoyJoyJoy

# 641
  • София
Неке не забравяме, и други път съм го писал. Това е форум и фен тема, тук пишат дзверове, ама буквално
Гледаме много сериали, филми, четем, споделяме, учим се един от друг и т.н. Дългогодишния ми опит от форумите е доказал за мен, че това което ние тук познаваме няма нищо общо със света извън форума. Не забравяйте, че има стотици хиляди хора (всъщност много по-големия процент от аудиторията), които не пишат по форуми и не гледат толкова внимателно или задълбочено дадено шоу, още по-малко да внимават за скрити подсказки (тук лошото е, че нашите Бг режисьори не ги обичат и почти няма такива неща в техните продукции, което е много жалко). Тези хора просто сядат със салатката за малко разтуха и толкоз. Така че ако е Петър ще си е изненада, за тях, това съм сигурен. Или ако е психолога също. Даже там още повече.
През годините при толкова много изгледани от мен сериали и филми после като съм ги коментирал с мои роднини, приятели или колеги, ами повечето хора не са в час, трябвало е да им обяснявам, да казвам, 'ето защо стана така, още от там се знаеше' и пр. И това е нещо нормално като се замислиш... Всъщност не говори добре като цяло за начетеността на масата народ, но така е по цял свят, не само при нас. Simple Smile

относно темата, аз лично ще съм изненадан ако се окаже някой външен или такъв, който не сме го виждали и изведнъж да се разкрие и просто да го видим като Портиера последните епизоди сякаш гледаме обикновен епизод от крими масовка. Аз пък при такъв сценарий ще съм разочарован.
Основния трик за подобен тип сериал е или филми е убиецът да е някой, който е около нас и го виждаме или регулярно или по-малко, но достатъчно. Това си е а.б.в. закон, ако излезеш от него, ами не е добре, само това ще кажа. Веднага ти олеква сценария. Тук изключвам филмите и сериалите в който знаеш кой е лошия още от началото. Когато има загадка/мистерия/чуденка, това е сценария, който ти трябва. Simple Smile

# 642
Психологът е интересен вариант, но не залагам на него толкова, защото неговото досие ни беше показано в списъка на хърватката със заподозрени, което по логиката на този тип филми автоматично го изключва, защото няма да има изненада. А и защо ще прекръщават "Психолога" на "Портиера".

# 643
  • София
Психологът е интересен вариант, но не залагам на него толкова, защото неговото досие ни беше показано в списъка на хърватката със заподозрени, което по логиката на този тип филми автоматично го изключва, защото няма да има изненада. А и защо ще прекръщават "Психолога" на "Портиера".
Амии, психологът е един вид портиер -  този става, този не става Wink

# 644
  • Другата България
За мен той няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт