Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 197
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Абсолютно! В учебника по биология десетки термини наблъскани в два параграфа. Учителката им им дава отделни презентации с по 30 слайда върху тези уроци, не иска да отварят учебника изобщо. И въпреки това пак е много информацията за осмисляне.

По повод тези уроци се сетих аз като съм ги учила навремето, трябваше да носим червеи в училище и им правихме дисекция в кабинета по биология Neutral Face Още настръхвам като си спомня Simple Smile

# 136
  • Варна
Тази година и химията, и биологията са доста трудни за моето момче. Куп нови термини, които са му абстрактни и непонятни и не може да ги запомни. А учителката му постоянно твърди, че тези предмети не се учат със зубрене. Е как тогава?

# 137
Знаех си, че в НПМГ ще махнат паралелката, която искаше дъщеря ми.
Дидева, в паралелка с първа биология не може да се кандидатства с химия нали?

# 138
Здравейте, чета ви редовно, но не ми се пише 😀 иначе и аз съм със седмокласник с всички описани от вас характеристики - мързел, отлагане, перфектен в обещанията - ще се стегна, ще го направя, но някога - незнайно кога.... съответно аз не спирам да викам и редовно си сипвам с вас🍻
Моят хубостник иска да кандидатства в НПМГ - биология или физика.

Като отворихме дума за НПМГ ( слабост ми е Simple Smile ), това са заявили за държавния план-прием:

Благодаря, Дидева!

Всъщност, спрямо миналата година има две паралелки по-малко, нали така? Едната е СХН, а другата е Биология, или бъркам нещо?

# 139
Съгласна съм, че Биологията тази година има шанс да се научи само, ако се добави онагледяване под различна форма.
Иначе си е едно зубрене, като информацията е забравена много скоро.
Може да съм лоша майка по нечии критерии, но аз не подтиквам у нас да си губят времето със зубрене.
Понякога се налага, да речем термини по Бел, а и по други предмети , формули и т. н. Това го разбирам, но другото не и предпочитам в това време да се занимава със спорт, почивка или по интереси. Оценките на този етап не ни касаят, особено, ако ще са с такава цена.

# 140
  • Варна
Здравейте Simple Smile Като заговорихте за план прием реших да проверя и за Варна дали има излязла информация и видях, че в една от ЕГ има вече.
Но искам да ви питам нещо-последно кои оценки по БЕЛ и Мат ще се взимат за балообразуването - само от 7ми клас или от 5, 6и 7ми? Не ми стана много ясно от написаното там.
Току що ни изпратиха анонимна анкета за това дали подкрепяме идеята да се направят антиген тест на учениците. Някой друг да е получавал подобна?

# 141
Да и аз получих анкетата. Гласувах с НЕ желая!

Оценките по БЕЛ и Математика само от 7 клас се вземат за балообразуването!

# 142
  • София
Ние също получихме анкета. И мисля да съм съгласна. Смятам, че отдавна трябваше да има масово тестване и на ученици, и на учители.

Утре е ПИ по БЕЛ в Регалия, на призива ми да седне да учи за него, реагира "Е, той не е важен". Толкова.

# 143
Масово тестване за антитела - ок. Каква би била целта на антигенния тест? Колко пъти ще ги правят? Всеки ден? Всяка седмица?... Тестване без симптоми не съм съгласна.

# 144
Не съм получила анкетата, но съм на мнението на MollyBy. Абсолютно безсмислено ми е. Достатъчно отговорен човек съм, да взема мерки при нужда.
В препоръките кога да се направи ясно пише: Когато има данни за инфекция; когато има контакт с болен; ако се идва от район с висок процент заразени.

Като чуя за нещо масово и под строй вниманието ми се изостря.

# 145
  • Варна
И аз получих анкетата и отговорих с не. Правиха ни тестове в офиса заради контакт с болен колега. Хората от лабораторията обясниха, че антигенен тест се прави само при наличие на симптоми, и то в първите 3 дни. В останалото време е без смисъл. Прави се pcr. Но той излиза в края на деня, та няма как да е условие да те пуснат в училище. Есента никой не тестваше учителите, сега за тях пак не се говори, децата виновни. Отделно самият тест не е особено приятен и не смятам, че детето ми трябва да се подлага на това ей тъй, че и без да съм там.

# 146
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
два часа помагаше със почистване на предблоковото пространство и засаждането на цветя. и още два часа изчислява колко е заработил.
пусто, върви му математиката, сметна минималната работна заплата за отрасъла, намали си 30% (аз казах толкова) за ДОД, здравни, социални и всякакви осигуровки, раздели го на средно месечния брой работни дни (21) и после на работните часове и пресметна, че му даваме повече отколкото ако работи.
сега се опитва да осмисли идеята за неизчерпаемия и безусловен източник на доходи докато си ученик и несигурния - когато започнеш работа. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
а трябваше да учи и пише презентация по история. Simple Smile

# 147
  • София
И аз получих анкетата. И не, няма да дам съгласие. Аргументите ми за това са същите като на vox и svetli.

Прибрах сина от ПИ по БЕЛ. Много е уверен, че се е справил чудесно на въпросите от четене с разбиране, литературните въпроси, тезата и преразказа, но не и с онази тестова част, където е имало граматични въпроси по български. Аз си знам, че там има пропуски и че ще трябва да се отработват.
Дано скоро да излезнат резултати и да видим. Надявам се, че все пак е изкарал повече точки от предния изпит.
Другата събота ще е на ПИ по МАТ.

Хахаха, Добри! Твоят момък ще се окаже с бизнес и мениджмънтски нюх.

# 148
  • София
По принцип избягвам да си казвам мнението по такива въпроси, но сега ще го споделя - и аз гласувах с "Не" в анкетата. Не искам децата ми да бъдат подложени на това, малката е много чувствигелна и ще се притесни. Ако имам съмнение или проявят симптоми, сама ще инициирам тестване. Скоро четох и за сигнали от медицински лица, че при тези тестове излизат и много грешни резултати, установили са неточности в над 30 % от случаите. Не съм и съгласна децата ни са са жертвени агънца и да ги набеждават за виновници за увеличаване на заболяваемостта. Спазваме мерките, но не мога да не отбележа липсата на дистанция в големите хранителни вериги, където голяма част от хората отиват и за да  "убият" времето, шляейки се и разглеждайки всичко. В градския транспорт също не е възможно са се спази тази дистанция, особено в час пик. И всичко на фона на ДО и затворени МОЛ-ове.Никога не ходя в МОЛ,  за да се разхождам, децата и насила не мога са ги накарам  - дори и в студовете предпочитаме 15 минути на въздух.
Уважавам мнението и решението на всеки, не съдя никого за нищо - но ако това е поредната стъпка за ново затваряне на училищата като инкубатори за Ковид, просто нямам думи. Виждам щастието по лицата на децата ми след живия контакт със съучениците им - така положително са заредени и нямат търпение да ни разкажат всичко, че чак душата ми се изпълва.
st.Dobri, твоят младеж е уникат, убедена съм, че и по история ще научи и напише.

# 149
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
той нюх може и да има, но парите са в нас. Wink

Общи условия

Активация на акаунт