Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 199
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Такова тестване е именно, за да не се набеждават отворените училища за покачване на случаите. А иначе тест само при симптоми със сигурност не може да хване всички заразни, а и децата честно са безсимптомни. Тестът не е чак толкова гаден. Защото сега отварят моловете, ще отворят и заведенията скоро, но след това ще почнат да затварят и първи ще са училищата. Ами съжалявам, но този експеримент за учениците вече почти година е малко  в повече и ще има дългосрочни последици. За това бих се съгласила, за да се докаже, че не училищата са най-големият проблем на заразата.

# 151
  • София
той нюх може и да има, но парите са в нас. Wink
st. Dobri, както казва синът ми :"Само засега..." Joy
После той щял да ме води някъде по океаните, където имало палми, пясък и шум от вълни. Беше започнал от първи клас да майстори и продава разни неща м училище. Помолих го  да спре, когато един ден с усмивка ми сподели, че директорът си купил нещо от него, та дори и бакшиш му дал - направо не знаех какво да правя.
Catty m,ако това, което пишеш, е действителната причина за тези тестове- нека действат. То така или иначе ще направят каквото са решили, анкетата е проформа.

# 152
  • София
Не съм получила такава анкета, но и аз съм против. Не стига, че тези деца са най - потърпевши от всички и дано не съм лош пророк, но се съмнявам, че ще успеят да се извъртят всички класове да ходят на училище, ами сега и ще ги тестват. И тъй като аз лично не вярвам вече на тази статистика, която ни поднасят всеки ден, започнат ли с масовото тестване на учениците съм убедена, че % на заразените ще се увеличи многократно и отново ще ги затворят вкъщи.
Кали, и моята не се е справила с граматическите въпроси и най - вече със сложното изречение. Смятахме точките, пък  след две седмици ще разберем дали правилно сме ги сметнали 😁
Добри, твоят син е голям сладур. Много му се радвам, всеки път като разказваш за него.
Бебчо, много ме разсмя, как детенце е продало и на директора 😂

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
обичам го, маймуната, той си знае и ми се качва на главата. Simple Smile
като го погледна и все за Чудомир се сещам: "...се пръква или голям човек, или голямо магаре, а в наш Съби се събрали и двете." Simple Smile
само жив и здрав да е, всичко друго ще мине.

# 154
В нпмг нали не са задължителни оли, а може и само тяхното състезание, как са го написали значи: "и/или"...

# 155
В нпмг нали не са задължителни оли, а може и само тяхното състезание, как са го написали значи: "и/или"...
Детето може да се яви и на олимпиади и на състезанието на НПМГ. Системата взима резултата, който е в полза на детето, примерно на олимпиада по химия има 40 точки, а на състезанието по химия има 70. Системата сумира бала с резултата от състезанието - 70 точки.

А ако няма точки (не се явил) от олимпиада или състезание, то тогава се брои за 0 точки.

# 156
  • София
И аз го разбирам като теб - че може само и с тяхното състезание, още повече, че било на някакви модули. Дидева, помагай Kissing Heart
Аз се загледах в НПМГ, наборът няма никакви изявени желания, ще мина да гласувам още веднъж с" Ще си сипя!" Joy

# 157
st. Dobri, може да се доверим на думите на един друг голям писател.
"Най-силна е онази любов, която може да проявява слабости" - Елин Пелин

# 158
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile

# 159
  • на Мелмак
Добри, увеличи ДОД на 45-6% Wink
Готини са, и моята работи при мен и си събира, смята Two Hearts

# 160
  • София
Излезна ни резултата от ПИ по БЕЛ при частната учителка от миналата седмица. Очаквано, тезата е понижила драстично общия му резултат, но той си го знаеше. За сметка на това е изкарал 31 точки на преразказа, което е най-доброто му постижение досега. Общо има 71 т. Не е много, но не е и малко. Важното е, че има напредък, особено с преразказа.

# 161
Детето може да се яви и на олимпиади и на състезанието на НПМГ. Системата взима резултата, който е в полза на детето, примерно на олимпиада по химия има 40 точки, а на състезанието по химия има 70. Системата сумира бала с резултата от състезанието - 70 точки.

А ако няма точки (не се явил) от олимпиада или състезание, то тогава се брои за 0 точки.
Може само с едното, но състезанието не е ли голямо дърво? Смисъл, че е много по-трудно?

Биологията е ужасна. На дъщеря ми й е интересна, но само колкото да слуша в час и да запомня, което е крайно недостатъчно за оли. Затова аз стратегически реших да не си губи времето с олимпиадата, но сега единствената паралелка с немски е с първи профил биология, което ще я натресе на състезанието, където съвсем няма да има шанс. Мен ми се струват толкова натоварени, че беше повече от абсурдно да я карам да зубри по биология. Състезанието май беше след НВО, та ще го мислим  тогава.

На областен кръг на оли може ли да се ходи с червен паспорт вместо с лична и ученическа карта?

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 20:42 от Дъждец

# 162
  • София
По спомени от миналата година, оли са били по- лесни от състезанията на НПМГ.

# 163
  • На морето!
И аз гласувах с "Не" в анкетата. На мен ми правиха антигенен тест и е ужасен, мисля че и без него децата плащат твърде висока цена за глупавите решения на правителството и липсата на отговорност на възрастните.

Успех на децата, които ще се явяват на ПИ в Регалия, аз реших този път да пропуснем, но ще му дам ПИ по математика от линка на Дидева, за да сме солидарни с вас.

# 164
  • София
Пробният по БЕЛ в Междучасие остави в мен смесени чувства с текста за преразказа. Смятам, че е безсмислено с такива неестествени откъси да измъчват децата. Упрекът не е към Междучасие,  а към специалистите, прокарали такива тъпотии за изпит на целия народ. И потриват ръчички "ах, как ги измъчваме"...

Общи условия

Активация на акаунт