Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 202
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Замислих се, на ПИ по математика присъствено или онлайн, разрешават ли ползването на готов лист с формулите? По спомен на НВО е разрешено или греша?

# 166
  • Варна
Добро утро и от мен. Преди малко събудих младежа за да е готов за ПИ към Регалия. Определено не е в кондиция. Първо е на частен урок по БЕЛ и после уж ще сяда за пи.
Пожелавам успех на всички, които ще се явяват днес!

# 167
  • София
Пробният по БЕЛ в Междучасие остави в мен смесени чувства с текста за преразказа. Смятам, че е безсмислено с такива неестествени откъси да измъчват децата. Упрекът не е към Междучасие,  а към специалистите, прокарали такива тъпотии за изпит на целия народ. И потриват ръчички "ах, как ги измъчваме"...
Защо така мислиш, ЗаСлон? Питам, за да чуя различно мнение, не се заяждам.
Моето момче от лятото досега е правило страшно много преразкази. Текстовете са били най-различни - от детски (напр. Хари Потър, Пърси Джаксън, Пипи), до откъси на класически български произведения, като "По жицата", "Андрешко" и "Немили-недраги". Наблюденията са ми, че колкото е по-описателен един текст, толкова е по-закопаващ за детето. И обратното - колкото повече действие има, толкова по-лесно се преразказва. В този смисъл, по мое мнение, откъсът от "Войната на таралежите", по който писаха на ПИ по БЕЛ, е съвсем подходящ, а и всяко действие, което се случва в училище на децата им е интересен. Синът ми каза, че се чувства удовлетворен от това, което направил на преразказа и тъй като това е може би третият текст от тази книга, по която му се налага да пише, явно е събудил любопитството и поиска да му я дам да я прочете цялата.

# 168
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аница, дават формулите, при нас дадоха на всяко дете преди изпита. Simple Smile не че аз не бях разпечатала тези от Дидева де. Simple Smile

а преразказът беше "Географски корем" така и не го намерих в нета, но е забавен.

# 169
  • Варна
За малко ви изпуснах от поглед и имах да наваксвам с четенето.
Кой ви изпраща анкети в събота?! При нас нищо... Не мога от сега да кажа как бих гласувала, трябва да прочета какво точно ме питат първо. Но като цяло не виждам много смисъл от антигенен тест, по-скоро от такъв за антитела, който обаче е кръвен и не мисля, че биха го правили в училище, а в лабораториите свят ще им се завие ако всички ученици бъдат подложени на това. Бих направила тест на детето ако трябва да иде на лагер, например. Но в училище, както ежедневно контактуват с родители, които ходят на работа, движат се с ГТ, пзаруват - не виждам смисъл да се прави еднократно, защото няма гаранция, че отрицателният днес няма да е положителен утре.
Щерката се надяваше да излиза със съученички на разходка и после да прави ПИ на Регалия, но като видя какво е времето навън, може и по-скоро да го направи Simple Smile Снощи беше заспала в 9 милата. Насъбрала е умора. Вчера беше доста динамичен ден  - школа сутринта (тихичко отбелязвам преразказ, оценен на 34т.), после дълга разходка, занятие по химия (след което небето беше сравнено с цвета на фенолфталейн (който знае какво е, моля да не ми се смее, че не знам как се пише) смесен с не-знам-си-какво друго), после домашно измислена игра за учене на неправилни глаголи по АЕ, накрая заспала с О, Шипка! на телефона...
Относно НПМГ, доста съжалявам, че не можа да се яви на олимпиадата по химия, защото не е съвсем изключено да се завърнем в София и ни стоеше като вариант, но сега като гледам, че е само 1 паралелката, която евентулно би я интересувала, мисля да не си причиняваме стотици километри за явяване на състезанието.
А какъв е бил текста на Междучасие, който обсъждате?

# 170
  • София
Открих две грешки на Междучасие Simple Smile
Не мога да се оправя с форума.
Текстът беше откъс от Мормареви

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 11:49 от ЗаСлон

# 171
сподели кой е текста. стана ми любопитно.

# 172
  • София
сподели кой е текста. стана ми любопитно.
Както писах малко по-нагоре, текстът е от "Войната на таралежите". С две думи: Маляка се измъква от час, за да открадне баскетболно табло, взима отливка с восък от заключената врата и отива при ключар, за да му изработи ключ.

# 173
като си знам чудото, щеше да преразкаже целия филм.
стенографски. Simple Smile

# 174
  • гр.Варна
И на нашето момче излезе резултата от пробният по БЕЛ. Има 72т,от които 28 на преразказа. Куца му литературата и трябва да работи в тази насока. Но при среден резултат на явилите се 59.33 съм доволна от постигнатото.
Вчера беше на пробен по МАТ. Дали са задача от триъгълник и външна ъглополовяща в модул 2. Триъгълник са взели в четвъртък и е направил нещичко.
Негови приятели са решили 1 от трите задачи в модул 2.Били по-трудни от тези, които дават на реалното НВО.
Математиката му уж е по-силна. Да видим Simple Smile
Как мога да получа достъп до седмокласната поща?
Благодаря!

# 175
  • София
Моят направи ПИ на Регалия. Преразказът беше на разказ на О'Хенри, но не разбрах кой, че гледах да не влизам и да не се меся, за да не го разсейвам. Първият модул завърши за 40 мин., а преразказът за около 60 мин., като се нави да пише на чернова и после да препише на белова. План не е правил. Много ме притеснява това негово бързане.

# 176
  • София
Здравейте. Моят Убавец започнал ПИ на Регалия в 9 часа - не бях вкъщи и се върнах навреме да сканирам и прикача преразказа. Само от коментарите му"...то има време до НВО, ще си преговарям" ми стана ясна картинката. Дано се постресне, вчера цял следобед мери улиците. В нашата школа премахнаха занятията в понеделник и стана страшно - в неделя е от 11.30 до 19 на курс, първо по БЕЛ, после по математика  - без почивка. А програмата за понеделник е ужас и половина, дано не му изгърмят бушоните. Сподели само, че текстът за преразказа бил странен и толкова.

# 177
  • Варна
Момичета, моля ви не споделяйте информация за ПИ на Регалия докато не го затворят. Някои още не са го почнали и няма да е коректно да изтича инфо преди 19ч.

# 178
  • На морето!
Момичета, моля ви не споделяйте информация за ПИ на Регалия докато не го затворят. Някои още не са го почнали и няма да е коректно да изтича инфо преди 19ч.
Това не го разбрах? Съмнявате се, че някой родител ще помага или ученик ще преписва на ПИ ли?

# 179
  • Варна
Лично аз в своето дете не се съмнявам. Но ми се струва нередно преди да е приключил даден изпит да се коментира какво включва. Принципен е въпросът. Не че нещо кой знае какво са споделили момичетата или са издали големи тайни. Просто призовавам да обсъждаме след края на всеки изпит, този няма да единствения отворен цял ден, предполагам...

Общи условия

Активация на акаунт