Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
В нашето училище продължават да са ПО, защото имат само по една паралелка на клас. Но, когато бяха в ДО, часовете бяха по 30 мин. , а междучасията по 15 мин.

# 661
Въпросче - увеличиха ли междучасията на 7-мокласниците ви от както пак са ДО? В училището на дъщеря ми занятията са по 30 минути, а междучасията по 20 минути?
и при нас е същото, много загубено време
трябва да са паралелни часовете на ПО и ДО

# 662
и при нас е така. класната каза, че дори да си затворят очите за заповедта на министъра (30 минути максимум час при ДО), физически не могат да успеят, защото се местят с лаптопите и всички бумаги от стая в стая за всеки час. защо правят така, не знам.
п.с. задачата с бай генчо е с непълно условие - липсва адресът на избата и не мога да я реша.

# 663
  • Варна
В нашето училище също е така. Дори голямото междучасието е колкото един учебен час - 30мин.
Днес отново апатия и мързел са обхванали детето. Как само се променя според По или ДО. Пита ме как било възможно точно на неговия випуск да се случи този вид подготовка за НВО. Наистина му е трудно. Но като се замисля, ако започва да учи чужд език ДО ще му е още по-трудно.
Някой гледа ли брифинга днес, има ли някакви новини, свързани с отваряне на школите?

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 15:09 от Лилла

# 664
  • София
Нищо не казаха за школите. Следили обстановката, доволни били от броя заразени, каквото и да значи това.

Часовете са по 30 мин с големи междучасия. Пълна загуба на време.

# 665
Същото и при нас - часове 30 мин., междучасия 20, пълна загуба на време...

# 666
  • София
Тази седмица съм в отпуск и наблюдавам онлайн обучението на сина ми. Няма такава загуба на време. Мотивацията вече я няма никаква. Сутринта "присъствах" в часа по БЕЛ, той си беше отворил още един прозорец и си пишеше с някой. На учителката явно също й идва в повече ДО, защото толкова приспивно обясняваше урока, че и аз да бях на мястото на учениците и аз щях да правя нещо по - забавно.
При дъщеря ми пък ДО стартира с два свободни часа, защото учителката не им изпрати линк. Два часа си говори със сученичките.
И при тях междучасията са по 20 минути, а часове по 30. Неприятно е, че са втора смяна, свършват в 18:30 и въобще няма да им остава време да излизат навън. Ще излизат от уикенд на уикенд 🙁

# 667
  • Varna
А при нас часовете вървят по двойки. Свързват 2 последователни по 30 минути и след 60тата минута имат 40 минути междучасие. Този година всички разказвателти са веднъж седмично нж с 2 последователни часа, като по същият начин е и БЕЛ и МАТ и английски...
Обаче, аз като една зла майка казах, че в междучасието може да си помогне с домашните за другия ден, а не да ми стои пак по нощите да учи. А нашите часове свършват в 19:15... Не му дадох да се отдаде на почивка и мотаене на това дете... Но вече 2 седмици учи вечер до 12 и става сутрин в 7 и не смогва. Поне да има някаква полза от това ДО и да се наспи....

# 668
Здравейте, в нашето училище останаха присъствено, но аз никак не съм доволна. Дисциплината е под всякаква критика и материала не може да се предаде.

Замислям се дали да не го оставя ДО.

# 669
аз също не виждам статистика в регалия, ако някой види - да свирне. според мен, ще сложат, когато и получим мейл с резултатите. поне аз очаквам мейл... но пък може и да няма, а сами да си проверяваме.

# 670
  • София
Има обобщена статистика в Регалия:
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/piz_7kl_2021/BEL … 1_bel_070221.html
Мисля, че имаше и по-подробна разбивка като се въведе курсов/ входящ номер.

# 671
  • На морето!
И при нас са по 20 и 30 мин. междучасията, за да се синхронизират с часовете По, тъй като едни и същи учители преподават едновременно и по 2та начина.
През март пък минават на друга схема, до 17ти. Виждам, че учителите са оптимисти и насрочват всички контролни след 20.03, когато се надяват да са присъствено.

Иначе за ПИ- в Образователни технологии ми казаха, че няма как да се проведе присъствено, писали са до РЗИ и от там им отговорили, че нямат право да смесват повече от 1 паралелка нито за часове, нито за ПИ.

# 672
Какво ви излиза в статистиката от Регалия? При мен излиза само резултатът и не виждам на кое място е.

# 673
  • На морето!
Може би това имат предвид:

Среден брой точки от първа част - 47,52

Среден брой точки от втора част - 24,47

Среден брой точки от изпита - 71,94

# 674
  • София
Явно навсякъде е така схемата. И за мен е загуба на време, но наистина трябва да се координират с часовете на ПО.

Аз също придумвам девойката да пише в междучасията домашни, за да може да излиза вечер. Скоро ще се стопли, денят нараства и това ще е възможността за разсейване малко, т.к. с bestie-то са в различни смени.

Общи условия

Активация на акаунт