Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 157
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Bonanza, моля те сподели коя е тази програма за ограничаване на времето? Имам нужда от такава за тийна.

Днес говорих и с частен учител по МАТ да започне работа с него. Не мога да се справя сама. Стигнах момента  и аз да се откажа от бутане, но не мога да приема, че ще се провали заради чист мързел. Една торба с пари даваме за неговото обучение, дано има смисъл накрая, че иначе...

Ще се опирам да снимам задачите на Регалия в неделя.

# 706
Само ще се включа да кажа, че моята дъщеря е в 8 клас на фег. Учат си прекрасно ФЕ и в ДО, и в ПО. Може и късмет с класната да е, но нямат нито пропуснат час, нито нещо претупано по материала. Имат с 3 различни учителки часове по ФЕ и с нито една не се претупва, а си се учи сериозно (аз съм взискателна на тема учене и си следя целия учебен процес). Т.е. ако на някое дете му се учи нов език, да си следва мечтата без да се притеснява от ДО. (Детето на моя приятелка е в 1 аег, ми техният учител не провежда синхронни часове, та и това си е до късмет.)

# 707
Браво на момичето ти, Dive. Моята също съм я улавяла в час уж, а на телефона, но не решава задачи, а се забавлява.
С междучасията и при нас е така, като е и непредвидимо. Понеже са на блок часове, понякога учителите решават да слеят двата часа по 30 мин. и карат час онлайн, а после 40 минути до следващия блок часове. Тъй като техните преподаватели влизат и в 5, и в 6 клас, е голяма лудница, къде се чува, къде не. Като бяха всички ДО беше доста по-добре.
Да стисна и аз палци за детето на Валерия, дано са добре.
За болни от присъственото при нас не се чу, нямаха почти отсъстващи, само 2-3 деца, но повечето бяха по други причини - кой на ски, кой в чужбина, поне по информация от детето. За сметка на това класът на нейна братовчедка е бил карантиниран още на 4ия ден ПО.
Аз лично,въпреки рисковете, предпочитам присъственото обучение. Моето дете иначе не се организира да излиза, само чати онлайн с приятелки и е голям зор да я измъкнем от вкъщи. Надявам се със запролетяването да се раздвижва повече.
Не знам дали съм ви показвала нейни рисунки, но ще пусна за да ви е пролетно. Нещата са стари, сега рядко остава време да рисува, а като го прави са композиции - графика .
Скрит текст:
Това е от 5 клас с акварел

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 15:09 от MianaNia

# 708
Мария, разкажи за Френската. Доволни ли сте от повечето преподаватели?
Преди Ковид имало ли е някакви клубове, училищни мероприятия, несвързани с учене?

И аз съм на мнение, че ако децата и учителите са сериозни, няма голяма разлика в усвояването.
Естествено ако учител се скатава, тогава за децата е много трудно, дори за учещи такива. А ако дете се скатава, то и на училище ще е подобно.

Джени, дано сте добре и ако детето е хванало, да мине леко.
Валерия, надявам се, че и при вас всичко е наред.
Дайв, твоята прекрасница ми е любимка още от пук.
Миа, много ти е талантлива девойката! Даже и да избере друго училище след 7ми клас, трябва да продължи да рисува.

Моята се е класирала на някаква олимпиада по англ.за втори кръг, но е чак март и не ми се иска да я пускам. Тя иска да ходи, но с тези матури и ковид не знам дали ще има време за такива своеволия.

# 709
MianaNia, много красиви картини! Браво на наборката!

От моя гледна точка няма нищо лошо в по-дългите междучасия, децата имат повече време, за да се раздвижат, да хапнат нещо, да направят почивка и да не се събират дълги часове само пред екрана на устройството. Hо тъй като през деня не съм у дома, не знам дали нещата се случват точно по този начин.

# 710
Мария, разкажи за Френската. Доволни ли сте от повечето преподаватели?
Преди Ковид имало ли е някакви клубове, училищни мероприятия, несвързани с учене?
Аз съм много приятно изненадана от фег. Беше ми леко притеснено как ще е като среда, като ниво на обучение. Но моята дъщеря попадна в страхотен клас, разбират се, всички са много готини деца. От учителите съм възхитена. Може би защото нямах очаквания, не знам. Нямам впечатления само от учителката по музика, защото нямаха първи срок. Но в осми клас има малко предмети и не зная как е с учителите по разказвателните. Чета в темата на фег, че имало къси клечки.
Дъщеря ми ходи на фуч Живопис и графика и на клуб по рисуване. Отделни неща са. В началото на годината ни раздадоха едни листа за избор на клубове. Ще кача снимка от какво можеше да се избира. В клуба по рисуване са деца от 8ми и 9ти клас. Малка е групата - около 10 деца. Но си рисуват и в ДО и то доста си рисуват. Учителката ги наставлява кое как да променят.
Зная, че хорът на фег бил с много участия, но тази година няма хор. Имало е клуб по дебати, както и театрална група. И двете ги няма тази година. Всяка година е имало посещение на Париж на осмокласниците през април, но и това ще ни се размине.
В момента се строи нова сграда, залепена за фег. Там ще е спортната зала и ще има нов корпус с кабинети. Има идея да станат в една смяна, когато се завърши сградата.
Мястото на фег е много харесвано от децата.
Засега съм много доволна, дано така да се запази това ми впечатление. Спокойствието ми идва вповечко, но сигурно защото съм нервак. Всичко се случва, но някак малко по-бавно отколкото бях свикнала, но пък това сигурно си има добри страни. Децата са спокойни, никой не ги пресира, държат се с тях като с големи и равни хора.

# 711
Някой случайно утре да има ПИ по МАТ със СМБ - Русе? Че не им разгадавам старт-часа за започване на втората част...

# 712
  • гр.Варна
Bonanza, моля те сподели коя е тази програма за ограничаване на времето? Имам нужда от такава за тийна.

Днес говорих и с частен учител по МАТ да започне работа с него. Не мога да се справя сама. Стигнах момента  и аз да се откажа от бутане, но не мога да приема, че ще се провали заради чист мързел. Една торба с пари даваме за неговото обучение, дано има смисъл накрая, че иначе...

Ще се опирам да снимам задачите на Регалия в неделя.
Ползваме тази програмка засега безплатно:
https://www.kaspersky.com/safe-kids
Мисля,че и в годишен аспект не е особено скъпа-около 23-24лв,което е по около 2лв.на месец.
Моля,ако някой може да ми израти задачите от ПИ от тази година,ще бъда много благодарна Simple Smile

# 713
Мария, много ти благодаря за отговора! Точно това ме интересуваше.
Много добре звучи и дано и занапред да е така!

Програма за телефон ползваме тази: https://parentalcontrol.eset.com/?stscheck=YgBhADYAOAA3AGQAYgA4A … ANwAxADMAYQA1ADgA

# 714
  • София
catty_m, има и безплатна програма за ограничаване на времето. Като напишеш фемили линк и ще ти излезе приложение. Инсталира се както на вашето устройство, така и на устройствата на детето.

# 715
  • Варна
О, Мария звучи приказно тази ФЕГ! Страхотно е, че дъщеря Ви е попаднала на хубав клас и се чувства спокойна!
В моите представи по подобен начин е 4та ЕГ във Варна. И затова някак ми се иска такова училище за детето ми - без много стрес, с възможности за изява в различни насоки (не само академични), хубав и задружен клас... Щом и език ще научи - какво повече да искам от гимназията! Обаче мойто диване както я искаше така май взе да гледа към МГ, където ми се струва, че няма да е така лежерно, особено за такива, които са "външни" след 7 клас. Но и да го мисля от сега - няма смисъл, съдбата си знае работата! Simple Smile

Дъждче, Heart Exl

Някой питаше за ПИ по БЕЛ. Ще се постарая да кача в пощата, каквото успея да форматирам, че е пипкаво, надявам се през уикенда да го направя, но не го взимайте за обещание, че малко вятър ме вее на бяла кобила тия дни Simple Smile

# 716
  • София
Аз пък малко ще опонирам на Мария 007. Имам момче във ФЕГ. Според него ученето присъствено на френски е съвсем различно от ДО и много по-лесно. Но разликата основно според мен идва от натюрела и отдадеността на детето.  Дъщерята на Мария е едно от най-съвестните, старателни и отговорни деца, които аз познавам (има още едно девойче пак от нашата тема и пак учи във ФЕГ). Само ще ви кажа, че тя изкара 100 т. математика и 99 т. БЕЛ на НВО със собствени усилия. Та при детето на Мария може усвояването на езика да е еднакво добре ДО и ПО, но при моето не е така. Класната е попадение, изключително сериозна и изискваща (вместо по един учебник работят по два, вместо по една граматика пак по две), определено не се пести жената и се раздава, но според моето дете е различно преподаването на езика и разбирането му ДО и ПО. Той е от децата, които ако може да скатае нещо ще скатае и в никакъв случай не е отговорен и съвестен като момичето на Мария.
Но и за миг не съжалява, че учи във ФЕГ и то този труден език. Обстановката в гимназията е страхотна. Класът и децата са прекрасни. Аз имах страхотни притеснения, защото той е по-чувствително дете и имахме проблеми в старото училище как ще протече адаптацията. Буквално на втория ден той ходеше с огромно желание на училище. Разбира се чудесно с всички, момичетата са свестни и интелигентни (в стария клас не контактуваше с тях, защото по неговите думи бяха кифли и глупави). В сряда, когато свърши ПО вечерта плака вкъщи с глас, че няма да ходи пак на училище.
С две думи препоръчвам с две ръце гимназията. Съгласна съм с Мария, че чисто организационно някои неща се случват по-бавно, но се случват. Учителите са сериозни и изискващи и се учи стабилно (в старото квартално училище беше с отличен успех, е тук не е така не се пишат лесно шестици). Със сигурност има и „къси клечки”, но то май вече навсякъде ги има. Но най-важното за мен е, че детето ми се чувства прекрасно в училището и както написах и в нашата тема вече съм дзен за оценките.

# 717
Опрощавам си оставащите 45мин до 5 ще полея поста на мама МОНИ. Така ми се иска да мога да кажа подобни думи след една година... Наздраве!

# 718
  • София
Всички май ще полеем поста със същата надежда, anitsa. Наздраве Wine Glass !
Ама сега ми пуснаха мухата за тази ФЕГ... та ще мисля... Ама какво да мисля аз, като синът не иска ЕГ Head Band
Пак ще си сипвам....

# 719
  • София
Опрощавам си оставащите 45мин до 5 ще полея поста на мама МОНИ. Така ми се иска да мога да кажа подобни думи след една година... Наздраве!

От сърце ти го пожелавам не само на теб, а на всички ви. Няма нищо по-прекрасно за един родител от това детето му да е спокойно и да ходи с удоволствие на училище. Тогава дори и дребните неразбории не се забелязват и не им се отдава такова внимание.

Общи условия

Активация на акаунт