Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 235
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Ееее, страшна веселба е тук - пържиш филии, дегустирайки вино и се носиш кат' сал по течението Joy. Ако наредят цял отбор от бг-мамма в тази изба, то няма да има какво да се реди Joy
А тея на диета само смятат калории и гледат да не потопят сала Joy

# 586
  • София
Условията на задачите дали ги има някъде?

# 587
  • София
Ееее, страшна веселба е тук - пържиш филии, дегустирайки вино и се носиш кат' сал по течението Joy. Ако наредят цял отбор от бг-мамма в тази изба, то няма да има какво да се реди Joy
А тея на диета само смятат калории и гледат да не потопят сала Joy
Просто си вземат един ден отпуск от диетата/ и аз съм в отбора/ Joy

# 588
  • На морето!
Каква диета? Тази година я пиша чийт и ям, и пия все едно за Армагедон се стягам, не за НВО. 😀

# 589
  • София
При нас по 3-4 теста на ден, но и голяма резачка става на оценките. Направо полудяха тия учители, все едно да докажат на децата, че всички  са преписвали по време на ДО ги порязаха тотално. За 28т от 30т има 5 , аз ли нещо не съм в ред , вече не знам .Целия клас 2,3 , тук таме 4 и една 5.
Същата касапница и при моя. Оплака се, че учителите били като настървени и озлобени, тест след тест, от завъртян по завъртян. Нямал търпение да мине утрешния ден и да си почине от напрежението. 😃

# 590
  • София
И при нашите много тестове направиха, но въпреки това днес е тъжен ден, защото е последния присъствен... в класа всички са с маски (информация от няколко места, а и не виждам причина да ме лъже моят син) - цял ден, голямата част с ФФП2. Решили са, че са готови на всичко, за да ходят присъствено на училище и най-вече - да свирят присъствено... те имат важни изпити за прием в 8 клас, а по специален предмет просто не става онлайн...

# 591
  • София
Изтървала съм ви поне няколко теми, но се включвам. Simple Smile

Нашите ги спукаха от тестове тези седмици. Малко ми се губи идеята. След като през цялото време учителите се оплакват, че не могат да си преподадат материала качествено по време на ДО, защо вместо да преподават и изчистват нещата, те ги засипаха от тестове. На всичкото отгоре някакви блиц формати: по мат 3 задачи за описване за 20мин; БЕ- 25 въпроса за 30, Лит- "Опълченците...." предадено за 1 час, на следващия ден-контролно...Сега масово се чакат четворки, да видим как ще карат после.

# 592
  • София
И при нас тестовете бяха по много всеки ден. Това ПО беше глътка въздух за сина ми, а и се надявам да си извлече нужните поуки от шикалкавенето по време на ДО. Видя нагледно, че лъже само себе си с отбиването на номера. Мога само да се надявам, че, когато се върнат в клас на 17.03, това ще бъде до края на учебната година.
По АЕ класната им даваше тестове всеки час, за 1 грешка пише 5, за две 4 и т.н. Не са съгласни децата, но така е решила. По другите предмети е същото.

# 593
  • На морето!
Същото е и при нас, но това не били контролни, а писмени изпитвания.
Не е адекватна реакцията на учителите, само влошават и без това нелекото положение на децата. Колкото и подготвен да е един ученик, 3 писмени изпитвания на ден, няколко поредни дни се отразяват и не може да покаже Най-доброто от себе си (да не говорим и тяхното вълнение, че са заедно в училище, което още повече ги разсейва). Учителите наистина забравят, че най-големите потърпевши са децата, особено тези, които имат един-единствен шанс, в една-единствена година да влязат в гимназия. Догодина и всичко да е наред, то за тях вече няма да има значение, малко помощ, разбиране и подкрепа биха били ключови в този момент.
Дано се върнат на 17.03, но аз не вярвам.

# 594
  • гр.Варна
Честно казано и аз съм малко ядосана на тези тестове и контролни.В началото бях ЗА,но то по всички предмети се постараха да им стъжнят живота.
То хубаво,че трябва да ги видят на живо как са,ама те ги побъркаха тези деца.
Само по математика мисля,че правиха 4 контролни.
В един ден имат понякого по  2 или 3 писмени и то химия,математика и история.По другите предмети  за деня пък изпитвали и пак трябва да се учи сериозно.
Нашето ляга в 12 и сам си навива часовника за 5.Но ето,гледам школото-4-ки,петици,а той се справя изключително добре по принцип.
Освен това има и школа+урок по мат.
Кому е нужно това пренатоварване и писането на ниски оценки сега?
То е ясно,че ДО връща децата доста назад и са с много слаби познания.Почти никакви....Но това с контролните и масовите изпитвания е прекалено!Та те не им преподават никакви нови уроци.Само изпитват.
Крис с нетърпение чака ДО,че да си отдъхнел,защото им "извадили душата"!

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 09:10 от Bonanza

# 595
Уважаеми родители, във връзка с тестовете и контролните. По Наредба писмените изпитвания минават под графа контролна работа. Контролните и класните работи се изпълняват по график като се спазва правилото за 1 паралелка не може в един ден повече от 2 писмени изпитвания и за 1 паралелка не може в една седмица повече от 2 писмени изпитвания. Учителите го знаят това, но не го спазват нарочно, защото повечемот децата и родителите не са запознати с това.

# 596
  • Варна
Дъщеря ми не се оплаква от контролните, но я виждам, че е много уморена вече. Снощи пак заспа на дивана около 8 и нещо. И то без да чете опълченците! Поспа близо 2 часа там и баща й я пренесе на леглото й. Сутринта едвам я събудих, просто не помръдваше, така дълбоко спеше милата. И аз очаквам ниски оценки на някои контролни (биология, история, АЕ...). БЕЛ и математика засега са добре, но по другите предмети просто му изпуска края и не мога да я виня. Разбрали сме се да внимава в час, после няма какво толкова да учи у дома. Не преговаря за контролни, не се готви допълнително - само слуша в час и пише домашни. Каквото остане в главата, значи е било важно, другото няма значение. Стига с тоз максимализъм! Напоследък се плаша, че покрай тази ненормална обстановка, в която растат, няма да развият много важни житейски умения. А това, че не знае как точно се нарича някой орган на гъбите - тури му пепел. Това, че не могат да работят заедно, не са комуникативни, не различават някои нюанси в общуването - това ме плаши повече... Освен ако не важи само за моя умерен темерут, разбира се Simple Smile

# 597

а) 7 реда. На най-горния ред 6 бурета

б)  4 реда

# 598
Сутринта пое с бодра маршова стъпка към "последния ден" - предпочита ДО заради тишината.

# 599
  • София
Нашето ляга в 12 и сам си навива часовника за 5.Но ето,гледам школото-4-ки,петици,а той се справя изключително добре по принцип.
Стана ми тъжно като го прочетох, защо е нужно децата да се подлагат на такъв стрес? Аз бих толерирала ненаписани домашни и непрочетени уроци, за да се наспи добре детето. Преди време много се впечатлих от "Nurture Shock" - не знам дали я преведоха на български тази книга в крайна сметка, но беше голям хит преди 10-тина години. Всяка глава е посветена на различна тема и в едната говореха за "изгубения час": как децата днес спят с около час по-малко от тези преди 30 години и как се отразява това. Особено за тийновете ставаше въпрос, защото техният ритъм се измества и дори и лягайки си в 10 вечерта, просто трудно заспиват и имат нужда от сутрешните си часове сън. Цената в крайна сметка се измерва в различни здравословни усложнения като наднормено тегло, но и в директно измерим спад в резултатите на IQ тестовете, което пък е важно предвид какво им предстои тази година. Много, много важно е да си осигурят достатъчно и качествен сън, точно както виното ни е въпрос на оцеляване в този период.Wine Glass

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 09:38 от Dandelion

Общи условия

Активация на акаунт