Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 407

• 48 756
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив

Ферит Актуг, се присъединява към сериала ни с удивителен персонаж.
Роден е 1978 г - 42 годишен. Женен. С висше образование - завършил факултет по икономика и административни науки.
Може да сте го гледали в сериала "Малки убийства", в момента се излъчва по БТВ. Участвал е с Ураз в игралния комедиен филм "Войната на етървите". А актрисата със зелената рокля, Мерве Диздар, игра с Енгин във филма "Една любов, два живота".

# 16
  • Стара Загора

Добре заварила и аз в новата тема.
Да си я харесаме и изпишем заредени с позитивизъм.

Най-коментираните персонажи през януари.

Приятелки на Берен са били на сета.
Снимките с Енгин са две. С маски и свалени маски.
Трябва да видим и усмивките и.

Прекрасен ,усмихнат Енгин.Най-после на сета да има усмивки.Много е важен партньора.Когато Туба е там,винаги е весело.Енгин също се отпуща.Много съм щастлива ,че ще ги гледам заедно!Понякога всяко зло, е за добро!

# 17
  • Варна
Чайче по вечерно време Smile

Марианка, благодаря за новата хубава тема......нова тема, нов късмет Stuck Out Tongue Closed Eyes

А този актьор Ферит еди кой си , да Араселия и аз съм го гледала в този младежки сериал Мечтатели/ Мъх от тополи оригинално заглавие/, беше доста приятно сериалче....
А пък сега се загледах в тази Мерве Диздар, сега участва в един сериал " Квартирата на невинните" страхотна роля прави момичето ..

# 18
  • Пловдив
Честита ни нова тема, дано да я изпишем с усмивки и дори да има критика,да е в рамките на добрия тон. Браво ,че Неалихан се подобрява.
Личи си ,че обстановката на сета е друга ,толкова снимки скоро не бях виждала нови, повтарям се ,но и в предишния сериал на Неслихан такива снимки пак нямаше ,та явно жената не обича да се снима с екраните половинки и там нон стоп се снимаше с друг Simple Smile

# 19
Точно, Мечтатели е сериала - тук е от него

Брей, и аз да позная някой артист 🙂 Дали няма да е свързан с Мави, мъжа и може би

# 20
  • Пловдив

Каврук: Ах, ах, ах!
Санджар: Какво има?
Каврук: Ти каза "бедната жена", а аз си помислих, че жената е "бедна", но това е истинска фея.
Санджар: Нека Господ да я събере с любимия. Не ни трябва красотата й! Падна върху главата ми. Не разбирам. Каква е работата й с Кахроман също не е ясно.

Ферит е на снимачната площадка. Тук е с гримьорката.

# 21

Досега не се бях засмивала ей-така от сърце за Санджар. Но всичките му сцени с Мави предизвикваха у мен първо спокойствие, второ усмивки.

"lokanta usulü sebze çorbası tarif / рецепта за зеленчукова супа в ресторантски стил
için malzemeler"  /материали за

# 22
Един много хубав съвсем пресен клип като за лека нощ 😍

# 23
  • Пловдив

Дъщерята на посланика, еп. 38 с бг субтитри

И тук - има опция и за сваляне:

https://yadi.sk/d/e_6ansj8j1Cszw?fbclid=IwAR1qIW-4AchhOBhOA5B7cw … AD144AE8_sNZnvDWY

И тук също с опция за сваляне:

https://drive.google.com/file/d/1QVMgKlFkzeE4orYef7n-pdCMw0_mQ4pZ/view

Превод и субтитри Barisea.
Благодаря за превода и приятно гледане.

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 23:35 от mariana51

# 24

И тук - има опция и за сваляне:

https://yadi.sk/d/e_6ansj8j1Cszw?fbclid=IwAR1qIW-4AchhOBhOA5B7cw … AD144AE8_sNZnvDWY

И тук също с опция за сваляне:

https://drive.google.com/file/d/1QVMgKlFkzeE4orYef7n-pdCMw0_mQ4pZ/view

Сърдечни благодарности за превода!

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 23:50 от Марта_49

# 25
Благодаря за превода

Нова 👍, да, наистина за две седмици имаме май повече снимки отколкото за годината до сега...

# 26

За нетърпеливите.
След малкко, ще пусна още линкове.

Благодаря за превода. Flowers Bouquet

Лека. Hug

# 27
Привет и от мен в новата тема! Blue Heart
Благодаря! Flowers Rose Благодарности и за превода! Flowers Cherry Blossom
Радвам се, че имаме толкова снимки и че настроението на екипа е добро.
Да видим, какво са ни подготвили СЦ. Дано да се стегнат. Много се надявам Мелек да е добре, но и аз имам притеснения, че ще й измислят някакъв здравословен проблем. Дано грешим. Или ако има нещо, то да не е сериозно и страшно. Worried

# 28

Докато човек е жив се надява на по-добро.
Санджар и Мелек си обещаха да бъдат щастливи. Ако съдбата им е да определила Мави да им донесе спокойствие, утеха и изцеление - нека да стане. Те също могат да станат изцеление и за нейните болки.

Момичета Two Hearts захващам серията / от този Ковид ми остана едно безсъние и до 2-3 часа дори не ми се и приспива/. Дано разбера какъв филм гледаха и какъв чай пиха Санджар и Мави, че сладко си заспаха...

# 29
  • Пловдив

https://www.facebook.com/EnginAkyurekRD/posts/2829018110749027

Превод от испански Теменужка Христова.
Момичета, когато има, има - приятно четене.

Енгин Акюрек Република Доминикана “Дъщерята на посланика”, коментари върху 38 епизод

Можете ли да повярвате, че гледах два пъти 38 епизод на „Дъщерята на посланика”? Съветвам тези, които все още не са изгледали епизода да пропуснат този пост, ако не искат да разберат какво се случва в него предварително. Първият път изгледах серията сама, по обяд, а после гледахме заедно със съпруга ми, на когото нищо не бях подсказала, защото се интересувах от мнението му.

Епизодът ми хареса много, дадоха отговори на въпроси от второстепенните сюжетни линии, които стояха висящи. Например, не знаехме нищо за Джейлян. Видяхме я отново в конака, много бременна, с приятно излъчване. Опееделено е сладко момиче. Предчувствам, че скоро ще се появи бебчето и ще внесе радост в конака Ефеоглу и най-вече на Мелек.

Каврук, подтикнат от Санджар, най-сетне се реши да признае любовта си на Зехра. Обстановката, в която е заснета сцената е много подходяща - конюшнята и Гедже като свидетел. Неждет носи забавният заряд в сериала, сцените му със Санджар винаги са комични. Сега Неждет има чудесно извинение да се приближи до Гюлсие, която не иска да има нищо общо с него. Дали съпротивата на Гюлсие ще бъде победена?

Яхя, позабравен напоследък, беше изкаран на първа линия, за да се определи брачното му положение - развод с Елван, сватба с Дуду. Видяхме го изпълнен със съмнения, дали ще приеме чуждото дете, за да прикрие стерилността си? Невероятно е колко несигурен е този персонаж, който изобщо не заслужава Елван.

Дуду преследва богатство, със сигурност ще се “пореже” с тази история за бременността. Не вярвам, че е бременна, но бърза да се нанесе като снаха в конака Ефеоглу и после ще мисли какво да прави. Обаче сметките и са грешни, толкова е заслепена от алчността си, че забравя, че насреща си ще има Халисе Ефе, която е трудна за манипулиране. Нямам търпение да видим развитието на тази война.

В този епизод Халисе имаше доста голямо участие. Отново хвана юздите на конака и обитателите му, грижи се за семейните проблеми. Опитва се да се справи с тежката ситуация на Санджар, Мелек, Елван, наблюдава и кухнята, Каврук, Гюлсие, Джейлян. Накратко, господарката Ефеоглу командва в дома си.

Елван е разбита от новината, получена лично от устата на Дуду за бащинството на Яхя. Жестока постъпка от страна на Дуду и жалко поведение на палячото Яхя, позволявайки това отношение. Сцената между Халисе и Елван, в която младата жена плаче в скута на свекърва си е много трогателна и добре изиграна. Елван разказа новината за бременността на Дуду и разкри за нас една деликатна тайна. Халисе знае за стерилитета на Яхя и е заплашила лекаря да каже,че проблемът е в Елван. Можете ли да повярвате? И всичко това, за да запази гордостта на Ефеоглу и на си а си... Как ще постъпи сега? На лъжата краката са къси и сега е притисната в ъгъла. Халисе е способна на всичко, за да защити децата си. Колко пъти е „измъчвала” Елван заради безплодието си, дори и пред Менекше я очерни, помните ли? Когато истината излезе на яве, Халисе ще загуби човекът, който се е отнасял с нея като с майка, почитала я е и я е обичала, издигайки я на пиедестал. Дори не си представям как ще реагира Санджар,когато научи.

Нашето ангелче Мелек, толкова зряла за възрастта си, страда дълбоко като всяко дете, преминаващо през такъв травматичен период. Майка и си замина и малката се чувства изоставена и самотна. Бащата и семейството помагат в случая, но празнотата и чувството за осиротялост, сама бездънна яма. Косичката не Мелек пада и тя се опитва да говори с Елван за това, но всеки в къщата скърби за нещо и тя не намери момента да разкаже за проблема си. Единствента връзка с предишния им живот и с майка и, е нейният дядо. Затова тя посреща посещението му с радост, въпреки редките контакти и странните семейни отношения в миналото. Все пак е живяла първите си 8 години в близост до него.

Семейство Ъшъклъ са отчаяни от загубата на Гедиз. Няма утеха за внезапната загуба на скъп син и брат. Видяхме и сълзите на посланика пред Мюге, молейки я за съвет как да се сближи с внучката си. Мюге не престава да ме изумява. Какъв психолог е тази жена?! Разбира се, тя насърчи посланика да посети внучката си, а ние много внимателно ще следим всяка негова стъпка, защото за разлика от Мюге, не вярваме в добрите му намерения.

Колко е хубаво, че Кахраман остава с нас! Между персонажите на Санджар и Кахраман има невероятна антагонистична динамика и те успяват достоверно да пресъздадат принудителното приятелство и партньорство.

Да поговорим за Санджар! Цели 36 епизода наблюдавахме “товарното магаре” на семейство Ефеоглу, както и Ефе-то на Мугла, да се товари с с проблемите, вината, с досадното ежедневие на всички. Помните ли колко пъти сме се питали къде спи? С пристигането на Наре, светът му се преобърна с главата надолу. Санджар нямаше и минутка време да се погрижи за себе си в буквалния смисъл на думата. Видяхме и изживяхме агонията и екстазът на епопеята, докато останахме изтощени и разочаровани от заминаването на Наре. Санджар се озова на кръстопът в живота: да се изправи или да умре; и той избра да се изправи, да продължи напред. Всички, които разбираме мотивите и постъпките на Ефе очаквахме това от него. Санджар има дъщеря, има семейство и има ангажимент към всички, които зависят от него.

Като се вгледаме по-внимателно, си даваме сметка, че всички зависят от Санджар, всички го търсят за нещо, нуждаят се от него, за да разрешат проблемът на Яхя, посещението на посланика, ситуацията на Елван и т.н... така е било цял живот. Но в този момент Санджар се нуждае от почивка, сън, кратка пауза, за да си поеме дъх и да продължи напред.

И неочаквано, в живота на Санджар се появява една мистериозна жена, която съдбата иронично поставя в току що подновената колиба на Мелек. Санджар не може да подмине нуждаещ се човек. Той опитва да помогне на непознатата, разрешава и да се подслони от дъжда и от тъмнината на нощта в колибата, за да не и се случи нещо лошо, настанява я и си тръгва с обещанието да и помогне на следващия ден. Но жената напуска колибата без да остави дори бележка и Санджар си задава много въпроси. Отново съдбата ги изправя един срещу друг в марината. Задава се буря, непознатата има намерение да се отправи към морето, Санджар е все по-сигурен, че тя има проблеми, затова когато изчезва сред бурята, Санджар впряга връзките си и решава да проведе спасителна акция.

Разбира се, че ще обгърне защитнически непознатата, която открива на дъното на лодката. Зная какво мислите: ”Ако беше някоя сладка бабка, не би го направил, не сме толкова наивни!” нали така?! За пръв път чуваме името на непознатата. Ииии... вече сме се запознали официално... Мави-Санджар. Въпреки, че се връща в конака при Мелек, Санджар за пръв път в живота си се абстрахира от всички грижи, оставя настрани за малко проблемите, изключва телефона си и просто си позволява да се остави да бъде носен от течението...

Прочетох много критики, че това не бил Санджар, когото познаваме. Имат право! Това не е товарното магаре на всички, Санджар. Пред нас стои мъж, в процес на метаморфоза; мъж, който се променя; мъж, който има нужда от минутка спокойствие и мир; мъж, нуждаещ се да знае, че е полезен и е способен да защити нуждаеща се жена. Той е просто един наранен мъж, много нещастен, който чрез помощта оказана на една непозната, опитва да излекува раните си, както каза Халисе. Аз не съм от тези, които искат да го видят като плачещ и сломен вдовец. Казвала съм го неведнъж: САНДЖАР НЕ Е ВДОВЕЦ!

Досега не бяхме имали възможността да видим Ефе в нормална среда. Наслада за очите е Ефе, търсещ рецепта за супа, цивилизован, деликатен и кавалер с момичето приличащо на фея (както я нарече поетът Каврук). Когато го видях да я изправя в леглото, си спомних ,че научи това от малкото си момиченце и то много добре. После, на крак до леглото, гледайки филма, си го представих като дете, крадешком наблюдавайки филма, билета за който не може да заплати. Единственото, което според мен беше излишно, е сешоарът, не си го представям в една хижа.

Мави не даде повод на Ефе за задълбочен разговор, само подхвърли откъслечни фрази, но от малкото, което каза, направихме извод, че е една отчаяна жена, че е загубила близък и че носи в сърцето си голяма мъка. Разбрахме, че не може да заспи, а Санджар също страда от безсъние и от дни не е затварял очи. Видяхме двама човека с разбити сърца, които спешно се нуждаят от спокойствието, топлината и близостта на някого, нещо, което да послужи като балсам за раните им. Накрая Ефе се отпусна, приседна на леглото да погледа филм и чаят с вълшебните билки на Фериде абла ги принуди да се наспят. Утре ще е нов ден в живота на Санджар, ще се върне отпочинал в конака и ще разреши всички семейни проблеми, ще се погрижи за Мелек, на която подсказа, че помага на някого, за Яхя, за Елван, за всички... Това, в което съм сигурна е, че ще има нова перспектива за бъдещето си. Ще помогне на Мави, ще разбере какви тайни я преследват и по-нататък не знам... Предпочитам да прегърна думите на Каврук и вместо да страдам за една легенда, превърнала се в лъжа, да мечтая за една фея, която ще докосне отново сърцето ма Санджар.

ПП: Моят съпруг е очарован от „Дъщерята на посланика”. След като изгледа серията, ми каза: ”В сегашният си вариант ми харесва повече! Приключи един етап, започва нов, не се притеснявай, ще бъде също толкова успешен! Забележете на какво сме способни ние, жените! Способни сме да накараме дори мъжете си да харесват и адмирират Енгин Акюрек!

Написано от Ингрид Лавандиер

Общи условия

Активация на акаунт