Косопад - 19

• 53 025
  • 792
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, според вас прием на вит. А може ли да доведе до косопад, че срещах такива мнения? Взех си един с 10.000 UI, води се висока доза, ще го пия за проблемна кожа, обаче нали и с косопада се боря, та се страхувам да не си навредя нещо.

# 226
Момичета, според вас прием на вит. А може ли да доведе до косопад, че срещах такива мнения? Взех си един с 10.000 UI, води се висока доза, ще го пия за проблемна кожа, обаче нали и с косопада се боря, та се страхувам да не си навредя нещо.

Според мен дори ще помогне на косата и ще я направи лъскава и здрава

# 227
Ако наистина има недостиг на вит. А, ще помогне. Важното е да не се предозира, тогава точно и косопад, освен доста други неприятни неща, може да се получи. Токсичен е тоя витамин при предозиране.

# 228
Да, той неслучайно е забранен при бременни и кърмачки. Ами аз най-вероятно нямам запаси на вит.А, защото съм вегетарианка, не ям риба, а вместо Омега, реших да взема вит.А, че го хвалят за кожни проблеми, защото на всичкото отгоре и акне ми се появи последните месеци. Щях да купувам и B5, обаче масово четох по форуми, че предизвиквал косопад. Да се чуди човек защо B5 предизвиква косопад, след като го има в добавки именно срещу косопад, и в Приорина го има.

# 229
Защо не си провериш кръвно нивата на тези витамини и тогсва да пиеш.Не е ок така да се дозираш сама.

# 230
Аз също съм съгласна, че е редно първо проверка на нивата на даден витамин преди да си го самоназначим. Хайде ако са водоразтворими, разбирам, но при мастно разтворимите А,Д,Е и К е много възможно натрупване и токсичност. Хипервитаминозите не са шега.
В този ред на мисли някой изследвал ли е в България вит А и Е ? Аз следя тук само Д и К и не намирам лаборатория, която да има в списъците си А и Е...

# 231
Знам, че не бива на своя глава, но преди време ендокринолог ми беше изписал без изследвания вит. Е висока доза уж за косопад (не ми помогна на косопада), та затова сметнах, че може да експериментирам с вит.А. и цинк.

# 232
Пийте вит А и Е от менструация до овулация и може да няма свръх прием.

# 233
А защо някои казват, че не трябвало по време на менструация да се приема вит.А?

# 234
Приемани от М до О спомагат и за образуването на по- качествена яйцеклетка. Нямам идея защо е другото твърдение. Може и да си има логично обяснение, но аз не го знам.

# 235
Бодимед изследват витамини А и Е - по - точно взимат кръв и я изпращат в лаборатория в Германия. Цени на сайта си мисля нямат, но на място дават информация. Не съм се интересувала скоро и не мога да кажа цени.

# 236
Здравейте! Ще ви разкажа накратко моята история и ще ви помоля за съвет. Винаги съм имала много гъста коса (винаги е била дълга), но това се промени когато направих грешката да използвам много сухи шампоани и бебешка пудра. В началото косата стоеше уникална, плътна с обем. С течение на месеци обаче лека полека започна да оредява (аз го дължа на тази грешка или хормонален проблем). Да спомена че имам инсулинова резистентност която открих наскоро, но не е ясно от кога я имам. Искам да питам има ли такива от вас които са си възстановили гъстотата на косата след вкарване на хормоните в ред. Косата ми и в момента е дълга, поне с дължината нямам проблеми, расте бързо Grinning взех стимулант на икаров, шампоан и тоник на алпецин. Ще се радвам да споделите опита си, и какви изследвания трябва да си пусна според вас. Всичко ще ми от полза, много съм отчаяна че гъстата ми коса няма да се върне. Frowning1
Според мен трябва да се консултирате с дерматолог и ендокринолог, щом смятате че проблемът е хормонален.

Относно моят косопад - не спира! Вече светя отвсякъде! Взех си шампоан Парусан, втривам ампули Ревалид, тинктура от коприва, хининова вода и пия капсули на Дюкре и цинк+ биотин. Резултат все още не виждам!
Ружи,
Прави ли изследвания за нивото на желязо и по специално феритин, за да спре косопада и да има нови растежи нивото трябва да е поне 80/нормални нива 30-150/
Аз сега проучвам какъв трябва да е протокола за прием на желязо има система която показва какви трябва да са дневните нива на прием и в каква комбинация.
Но общо взето това което разбрах до сега е,че при прием на комбинирани витамини, въпреки,че във специалните такива за коса има и желязо,то е абсолютно недостатъчно.

# 237
А защо някои казват, че не трябвало по време на менструация да се приема вит.А?

Questar , съветвам те да попиташ denis в темата за добавките за приема на вит. А. От нея съм си записала, че той може да се предозира и депонира в тялото и причинява интоксикация. Приема се само 10 дни по схема. Т.к. не съм компетентна, най-добре тя да ти разясни за този вит. А. ПО-безопасната форма е бета каротин, но не знам в твоя случай коя би била по-подходяща. Но имай едно на ум.

# 238
Да, сега се поразрових из коментарите и видях и съветите на denis. Значи може да се предотврати предозиране, ако се приеме 1 МЦ (от първи ден менструация до овулация) и после се направи почивка 1-2 МЦ. Ами аз от М до О мисля през ден да взимам за по-безопасно и ще почивам 1 месец. Реално ще приема 7 дена по 10.000 UI. Ретинол е моята форма на Now.
Наистина била сериозна работа вит.А...

А капсулата в маски против косопад може ли да се слага, защото и през кожата се абсорбирал витаминът и пак можело да се предозира?

# 239
В този ред на мисли някой изследвал ли е в България вит А и Е ? Аз следя тук само Д и К и не намирам лаборатория, която да има в списъците си А и Е...

Това е в Кандиларов. С витамин А шега не бива. Пробите се пращат в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт