Косопад - 19

• 50 671
  • 792
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета. Аз имам малко по-особен въпрос. Как се справяте със стреса от ежедневието - говоря за дребни проблеми или както ги наричам аз махленски интриги (нещо от сорта кой какво казал за мен зад гърба ми или ме е обидил). GrinningЗнам че звучи много глупаво, но аз съм много емоционална и чувствителна и всякакви такива неща ми влияят много, което пък води до стрес и косопад. Повечето казват че когато започнеш да обичаш себе си и да полагаш грижи за тялото и психиката си, те ти се отблагодаряват, затова искам съвет от вас Heart

От известно време и аз стигнах до този извод. Аз съм много емоционален човек и сякаш съм програмирана да мисля в детайли за най-дребното нещо и се тревожа постоянно за какви ли не глупости. Отделно че косопада ми беше причинен в голяма част и от стресова травма, която не беше за глупости.
От няколко месеца по-сериозно искам да се променя или по-скоро да променя начина си на мислене и реакциите си. Все още нямам голям напредък. Оказа се много трудна задача. Но вярвам че това има много голямо значение както за вътрешното здраве, така и за външната красота.
Много ми помогна това че регулярно посещавам психолог.
Тя насърчава много спортът и то всеки ден.
Отделно йога и медитация ( тази медитация ми се струва ужасно трудно нещо ). Уча се на различни дихателни техники, чета книги и се опитвам да променя начина по който възприема света.За мен ключово е да се науча да подреждам ежедневието си и да си създам навици. Планираното ежедневие е ежедневие с по-малко стрес.

В кръга на шегата боря стреса и с шопинг или се глезя по някакъв начин.

Ще се радвам и другите дами да споделят. Борбата със стреса е важна за цялостното здраве на всеки орган и всяка система в тялото ни. Красиви коси виреят на спокойни глави Hug

# 331
Здравейте момичета. Аз имам малко по-особен въпрос. Как се справяте със стреса от ежедневието - говоря за дребни проблеми или както ги наричам аз махленски интриги (нещо от сорта кой какво казал за мен зад гърба ми или ме е обидил). GrinningЗнам че звучи много глупаво, но аз съм много емоционална и чувствителна и всякакви такива неща ми влияят много, което пък води до стрес и косопад. Повечето казват че когато започнеш да обичаш себе си и да полагаш грижи за тялото и психиката си, те ти се отблагодаряват, затова искам съвет от вас :heart
здравей щом говорят значи завиждат не им обръщай внимание и аз бях така преди кой какво казал какво направил ама спрях да им обръщам внимание щом  те обсъждат значи си им интересна

# 332
Здравейте! Един страничен въпрос, но от съществена важност за мен поне. Как се справяте със запека,  който се получава след приема на желязо? И на мен ми се наложи да пия преди време желязо, но заради този страничен ефект го спрях, защото си докарах други проблеми.
Нямам за сега такъв проблем и дано не се поввява,че е ужасно неприятно. Много важно е храненето, храна богата на фибри и много течности помагат за спокоен стомах.
Сред най-ефективните храни против запек се нареждат плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, бобовите култури, ферментиралите храни, ядките, семената и водата.

# 333
Здравейте момичета. Аз имам малко по-особен въпрос. Как се справяте със стреса от ежедневието - говоря за дребни проблеми или както ги наричам аз махленски интриги (нещо от сорта кой какво казал за мен зад гърба ми или ме е обидил). GrinningЗнам че звучи много глупаво, но аз съм много емоционална и чувствителна и всякакви такива неща ми влияят много, което пък води до стрес и косопад. Повечето казват че когато започнеш да обичаш себе си и да полагаш грижи за тялото и психиката си, те ти се отблагодаряват, затова искам съвет от вас Heart

От известно време и аз стигнах до този извод. Аз съм много емоционален човек и сякаш съм програмирана да мисля в детайли за най-дребното нещо и се тревожа постоянно за какви ли не глупости. Отделно че косопада ми беше причинен в голяма част и от стресова травма, която не беше за глупости.
От няколко месеца по-сериозно искам да се променя или по-скоро да променя начина си на мислене и реакциите си. Все още нямам голям напредък. Оказа се много трудна задача. Но вярвам че това има много голямо значение както за вътрешното здраве, така и за външната красота.
Отделно йога и медитация ( тази медитация ми се струва ужасно трудно нещо ). Уча се на различни дихателни техники, чета книги и се опитвам да променя начина по който възприема света.За мен ключово е да се науча да подреждам ежедневието си и да си създам навици. Планираното ежедневие е ежедневие с по-малко стрес.

Ще се радвам и другите дами да споделят. Борбата със стреса е важна за цялостното здраве на всеки орган и всяка система в тялото ни. Красиви коси виреят на спокойни глави Hug

И аз съм по същия начин, дори най-малкия детайл го премислям по няколко пъти дори се е случвало вечер да не мога да заспя защото връщам лентата назад. Определено темата е малко философска, но наистина искам да се променя, да обичам себе си, да се грижа както за тялото така и за ума си. Сега се насилвам да започна спорт (трудно е докато го започна, иначе знам че веднъж започна ли го ми е лесно) та се надявам да ми помогне да освободя тази негативна енергия

# 334
Дозата ми е 10000 микрограма, което е възможно най-голямата според трихолога. А ревалид пиех капсулите.
Едновременно биотин + капсула Ревалид, така ли? Или първо пи само биотин, а после мина на Ревалид?
Едновременно

# 335
Отново благодаря, frozenka!
Нямам идея кой какво е казал зад гърба ми. Не ме и интересува.

# 336
Накой
беше  пуснал клип
по-назад в темата за масаж на скалп(за мъже беше)
Два пъти го правя и двата пъти падна по една шепа коса!😱🤦🏻♀

# 337
Накой
беше  пуснал клип
по-назад в темата за масаж на скалп(за мъже беше)
Два пъти го правя и двата пъти падна по една шепа коса!😱🤦🏻♀

аз с моята коса съм така , реша я капе , мия я капе , ампула сложа капе ....вече не знам какво да и правя , как нищо не и помагаа,не знам ....

# 338
И моята коса пада от масажи, маски, ресане..... Не смея да я пипам. Коренчетата си едни мънички, като точици.
Все си мисля, че при добри изследвания, когато всичко е наред, при някои от нас причината може да е гъбички по скалпа. Дали може процесът да протича безсимптонно или винаги има зачервяване, пърхут.....?
Може би затова много хора са доволни от шампоани като Низорал.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 11:46 от moonsand

# 339

И аз съм по същия начин, дори най-малкия детайл го премислям по няколко пъти дори се е случвало вечер да не мога да заспя защото връщам лентата назад. Определено темата е малко философска, но наистина искам да се променя, да обичам себе си, да се грижа както за тялото така и за ума си. Сега се насилвам да започна спорт (трудно е докато го започна, иначе знам че веднъж започна ли го ми е лесно) та се надявам да ми помогне да освободя тази негативна енергия
включвам се в отбора, за съжаление.
Такива проблеми си докарах от това да страдам по чуджи думи и критики, и да слушам незаслужили хора, да угаждам на другите....
Е, осъзнах се, ама е трудно да се променя и сега сърбам последствията от тази своя чувствителност Sad
При мен се оказа комбинация от неща с начело висок стрес.

Само да кажа, че и аз съм чувала, че не е хубаво падналите косми да нямат корен.

# 340
Здравейте! Един страничен въпрос, но от съществена важност за мен поне. Как се справяте със запека,  който се получава след приема на желязо? И на мен ми се наложи да пия преди време желязо, но заради този страничен ефект го спрях, защото си докарах други проблеми.
Нямам за сега такъв проблем и дано не се поввява,че е ужасно неприятно. Много важно е храненето, храна богата на фибри и много течности помагат за спокоен стомах.
Сред най-ефективните храни против запек се нареждат плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, бобовите култури, ферментиралите храни, ядките, семената и водата.
здравей яж ябълка всеки ден няма значение кога другия вариант е топло мляко с захар или кафе зелен чай също помага

# 341
От колко време пиеш желязо и колко ти беше феритина преди да почнеш да пиеш желязо?
От 2 месеца пия желязо. Феритинът ми е 16 ug/L.
Gerinceto, Solgar имат желязо, води се Gentle Iron, което не причинява запек.

# 342
  • София
Включвам се и аз, след като изчетох по-голяма част от темата. С дълга и плътна коса съм (засега), но пада стабилно от около 7-8 месеца, при къпане като минавам с пръсти през нея и при ресане. В началото мислех,че е сезонно, но уви. Още не знам от какво е,  на 24 съм, Ковид не мисля, че съм карала. Предстои да изследвам доста неща-щит.жлеза, още хормони,вит Д, всичко, което прочетох, че е важно да се изследва. Но междувременно отскоро започнах прием на витамини Б комплекс + шампоан Ревалид, дано поне намалее. Бях пробвала ампулите на loreal, без резултат, пих и Геритамин за ок. 2 месеца и пак нищо. В последната една години не съм оставала без витамини, пробвала съм доста видове. Храня се здравословно иначе. Козметиката за коса, която ползвам винаги е или от аптеката или професионални серии за коса (скъпичко излиза, но си струва) Преси и маши не ползвам. И въпреки това косопада е налице... Мисля, че е възможно да се дължи и на някакъв хормонален дисбаланс...предстои да разбера. В комбинация със стрес, понеже имам проблеми и с нервите попринцип. От тези нерви да знаете много неща могат да се объркат... Аз освен косопада имам и синдром на раздразнено черво и розацея-акне. И двете вероятно вследствие на нерви. Така, че това, което е важно е да се разбере  е първопричината, за да бъде решен проблема отвътре, където е (най-често). Успех на всички и не се отчайвайте!

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:53 от LoLo30

# 343
Някой да е раздвижил в по- добра посока косопада си?
Чудя се дали да си купя миноксидил, докато чакам прегледа при Зарев. При мен си продължава окапването, оредяването си е видимо. Страх ме е да си къносам косата, че докато я измия хубаво ще опада доста(такива са ми страховете).

# 344
  • София
Къносвай смело. И мен ме беше страх, понякога гледката на падналите косми си е шокираща, но пък да ходя и с бели коси не е работа. Онзи ден в една от групите една дама се похвали с много добри резултати от Миноксидил. Казва, че косата и продължава да пада, но има толкова много растежи, наистина на снимката имаше доста бебешка коса.

Общи условия

Активация на акаунт