Нашите цветя - обща тема 6

• 26 849
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Аз затова много обичам темата. Освен показаните красоти наистина сте много полезни. Heart
Копривката чийто връх отчупих както ме посъветвахте, направи огромни корени във водата. И тя е вече в по-голяма саксия, острани сложих и новото растение и сега е кипра.

Беше напъпила да цъфти, но някъде четох че е по-добре да се махат цветовете.

# 106
Невероятни цветя показвате, момичета!🥰🌺

Ще изчакам да заредят с ароматни карамфилчета и ще си купя. И сега намирам красиви, но нямат аромат.

Магни, с нейните сукуленти само подклажда огъня и днес си взех това бебе:

# 107
Обещаните минзухари

И един все още самотен

# 108
  • на острова на мечтите
Благодаря за новата тема!

Моите орхидеи.

И гигантската еуфорбиа. Все още само с едно цветче тази година.

# 109

Моите минзухарчета 😉🏵️🏵️🏵️

# 110
  • Deutschland/HE
Здравейте,
днес си разглеждах какви семена имам и да започна да правя разсад. Имам семена за флокс, винка и сакъзчета,  как се прави разсад от тях? В началото ще са в една стая, която не е никак слънчева, температурата е около 18градуса, става или да им търся друго място?

# 111
Аз всяка година правя разсад на цветя.
Харесва ми да наблюдавам как растенията се развиват от една семка, за да достигнат етап на цъфтеж.
Моите разсади са при температура 22-24  градуса, като са в мини парници( кутия за храна с капак). Отварям ги да подишат и после пак пускам капака. Овлажнявам ги с  с пулверизатор. Получават и достатъчно светлина.

# 112
Трябва ли им светлина преди да са проникнали?. Защото насях семена, но сложих съди ката на масата в средата на стаята, че на прозореца ми се струва, че ще им е студено.

# 113
Моят е на прозореца. Без светлина ще са хилави и жълти( личен опит споделям🙂).
Дори продават лампи за разсад, няма как без светлина.

# 114
  • София
Благодаря за новата тема Heart

Имам въпрос - как да накарам фикус еластика да се разклони?

# 115
Ето и моята орхидейка
Скрит текст:

И аз имам въпрос - купих си лаленца в много малка саксия от Лидл и не знам дали трябва да ги оставя там или да ги пресадя по-нашироко?  Ето така изглеждат:
Скрит текст:

# 116
  • забравих си мисълта...
BBubabuba666, карамфилите ти изглеждат прекрасно. Моите също не се чувстват добре през лятото, но пролет и есен са много свежи. Аз зимата ги държа навън, нищо им няма, чувстват се добре, но не цъфтят като твоите, но есенните им цветове остават често до пролетта свежи.
Marchеva14, много са ти хубави цветята.
Anyyyone, много нежни цветове, плениха ме тотално.
GGirlintheRain, с нетърпение очаквам да цъфнат зюмбюлите ти и да ни ги покажеш, а лалето е като малка принцеса сред тях.
MagniМ, сукулентчетата ти са големи сладурчета, подредила чудесно, а копривката е разкошна! Облазявам те за климата, който е при вас. При нас е все студено и намръщено време, не можах да му свикна.
Bise, сукулентчето бебе с много сладуресто, много ми хареса. Разкошно е!
Sunny29, тез мензухари направо ми докоснаха сърцето. Моите ги посадих чак в края на декември, така че може би ще поникнат много по-късно, но аз съм търпелива, само дано поникнат.
Danilu, чудесни орхидеи и еуфорбиа.
Zai4eee, да ни ги покажеш като цъфнат, да им се порадваме и ние.
Plamena, много ти е нежна орхидейката.

Нали ви бях споменала, че едното ми индрише нещо му стана и започна да съхне. Изкарах го на терасата и каквото стане, аз имам още две. Добре че не оставих голямото навън. После гледам обичките едни такива взеха да се омърлушват и ги напръсках с разтвор от вода и препарат за миене на чинии. Не знам какво съотношение се получи, направих го на око и си казах, каквото стане. Все пак след като ги напръсках хубаво, реших да отчупя клонче и да опитам, какво ще се получи. Сложих го във вода и може би за около 4-5 дни започнаха да се подават коренчета. Ще изчакам още малко да пораснат и ще го засадя. Дано се получи.

Едното мушкато явно вече му е пролетно и реши да цъфти. Цветът е малък, но то по това време и в този студ, как изобщо  цъфти. В стаята, където са цветята, не пускам парното, а прозорецът е доста дълго през деня открехнат отгоре. На другите, въпреки ниските температури, също им е някак пролетно, но още не цъфтят.

Ето и тук само едно цветче. A може би защото последния път ги полях малко по-обилно, не знам.  Thinking

Кичестото мини каланхое има само две цветчета. Едното е от тази страна, другото от другата.

Жълтото мини каланхое се разклони много настрани и в средата остана някак празно, но като прецъфти, тези разклонения ще ги отчупя и каквото стане. Така разклоненo не го искам. Оранжевото за сега не цъфти, да видим и то какво ще реши, накъде ще се разклони.

# 117
Казвала съм, че никак не обичам калахое, обаче Ени и Венета направо ми напълниха очите с техните. Особено жълтото.

# 118
Вени, какви нежни цветове има мушкатото! Аз много им се радвам точно на тези зимни цъфтежа.
 Сякаш, напук на студа се борят и красотата надделява!
Чудно жълто каланхое, а розовичкото е точно в стил: И сам войнът е войн.Simple Smile
И аз като Sunny29 не съм голям любител на каланхоетатя, но жълтото и оранжевато са много красиви.
Ако ти харесва сукулентчето, като поотрасне малко ще ти отделя. Гледам, че има бебенца.

# 119
  • забравих си мисълта...
Sunny29, много ти благодаря! Hug
 Бисе, разкошно е, но аз със сигурност тази година няма да си идвам. Дано отмине тази лудост с карантината и тогава. Да сме живи и здрави, надявам се да е догодина. Аз на теб преди да си дойда ще ти пиша и също ще ти донеса от моите, от всички от които искаш. Heart Hug
Дами, знае ли някоя от вас кoe е цветето в ляво долу, това ниското, с малки зелени листенца е, че не им пишaт имената.

https://at.cat-ret.assets.lidl/catalog4media/at/article/20210204 … 2102041013_01.jpg

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 20:09 от Venetta

Общи условия

Активация на акаунт