Нашите цветя - обща тема 6

• 26 855
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Вени, много си мила!❤🌺
Сущулетите  издържам на път, така че ако решиш, мога да ти изпратя.
Пък живи и здрави догодина- други китки ще си предложа🥰

# 121
  • на острова на мечтите
Трябва ли им светлина преди да са проникнали?. Защото насях семена, но сложих съди ката на масата в средата на стаята, че на прозореца ми се струва, че ще им е студено.
Семената на тъмно, разсад на светло. Цитирам от една програма за отглеждане на цветя.

# 122
Бисе, сукулентчето ми прилича на бебе дундьо- много е сладурско Simple Smile!
Съни, страхотни минзухари, и тях много ги харесвам!
Вени, големи красоти пак показваш, много нежен цвят мушкато!
Магни, завиждам ти за топлото време и за чудесните цветенца, които показваш и те радват целогодишно Simple Smile!

# 123
Хаха, Нати, да😀 Дундесто е.
Добри го беше показала преди време като рядък сукулент и днес като го видях, хич не се замислих. Точно над рафта със сукуленти бяха закачили една клетка с папагалче, та и то ме посъветва да го грабвам веднага😉

# 124
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
поемам вината. и ракии ако има Simple Smile и тях поемам.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

аз нали си купих две тиландизии, два дена чета как да не ги уморя. Simple Smile пинтереста ми помага - предлага нови и нови материали. а днес ми пусна това.
мммммммммм

https://www.pinterest.com/pin/546413367296007506/

# 125
Има, Добри, за теб винаги!🥂🍾

# 126
  • София
Днес бяхме на Витоша и видях това непознато за мен цвете. Природата се събужда. Имаше и кукуряк,но защо не снимах,не знам. Нищо следващия път.

Венета,цветето от снимката ми прилича на традесканция,но не съм сигурна. Тя е с по- големи листа и не стои като топка, а това е с малки. Но пък може и да е някаква разновидност на традесканцията.

# 127
  • на острова на мечтите

Тук диворастящи ириси вече са нацъфтели. Бях забравила за снимката.
А днес и бадемите са цъфнали,или поне аз днес ги забелязах.

# 128
  • забравих си мисълта...
Вени, много си мила!❤🌺
Сущулетите  издържам на път, така че ако решиш, мога да ти изпратя.
Пък живи и здрави догодина- други китки ще си предложа🥰

Много ти благодаря, Бисе, много си мила, Heart Hug но недей защото, от една страна не знам как е с растенията, дали е позволено от частни лица да бъдат изпращани по пощата, от друга страна тук изобщо не внимават за пакетите. Аз мога да ти снимам кашона от транпортерите, да видиш в какво състояние пристигна, отвсякъде разкъсан, а и не само той, много често получавам пакетите си разкъсани до безобразие. Вече не е като едно време. Когато си дойда, тогава. Hug
Натуся, благодаря ти.  Hug Утре ще мина през Л и ако е това, което ти казваш, ще си го купя, харесва ми.

# 129
MagniМ, много хубава аранжировка сукуленти. Жалко за карамфилчетата. На копривката казват да се махат цветовете за да останат кичести, иначе стават дългучи.

Biserka, какво е бебето-сукулент? Харесва ми, на ръбато грозде прилича Smiley

danilu, показвай още моля, от красотите на заден план, да им се нарадваме отблизо. За първи път виждам такава еуфорбия, много интересен вид! Капризни ли са?

Plamena, красива орхидея! Лалетата така ще цъфнат в стая, тамън са.

Venetta, какво е латинското име на това индрише от снимката, или на друг език? ( аз като индрише друго растение знам, като здравец такова Thinking )

Голяма радост са мини-каланхоетата.

st. Dobri, този филандедрон действително си отговаря на името, прекрасен. Тиландзия гледах една окачена надолу с главата под "шапка", на медуза го бяха направили и сега само се оглеждам къде мога да закача подобно чудо, много ме впечатли (не ми се дупчи таван)

Натуся, жълтото цвете е Tussilago farfara

# 130
  • забравих си мисълта...
Venetta, какво е латинското име на това индрише от снимката, или на друг език? ( аз като индрише друго растение знам, като здравец такова Thinking )
Голяма радост са мини-каланхоетата.

Eфибуш,  накара ме да се върна да чета, какво съм написала, но не съм пропуснала да спомена, че на снимката са  обички.

А индришето, което имам, е подобно на здравец, както ти казваш. Майка ми го донесе от България. Тук техните уж изглеждат същите, но нямат този силен аромат като нашите, затова много си го пазя и все се застраховам с по няколко през зимата. Тази зима за малко да го загубя, добре че прибрах голямото и него, а гледам съм посадила и още едно при мушкатото. Така че пак съм запасена. Ето го как изглежда моето индрише. Снимката е от лятото 2020.

# 131
Venetta, поздравления за цъфналото мушкато!! НЕвероятна красавица е, а твоите умения са впечатляващи!
Момичета, показали сте отново огромни красоти! Браво!!  Heart Eyes

Малко и от мен:

На преден план са една от розовите ми ванди и огромен като грамофон червен амарилис. Grinning

# 132
Ефибуш, приложението го разпознава като хавортия купера.
На на саксийката има  надпис " микс сукулент"

GirlintheRain, при теб е като бутик за цветя❤ Каква красота!

# 133
Много искам индрише. Тук в съседските дворове е пълно и даже си бях захванала една ческа. Обаче ми я унищожиха гъсениците. Май е време да опитам отново. Вчера орязах и аптениите. За съжаление времето се разваля и поне месец ще почакам докато аранжирам градината на покрива. Иначе и тук цъфнаха бадемите. Цветята които показвате са висш пилотаж за мен - орхидеи, амарилис, мога само да се радвам на вашите.

# 134
Venetta, благодаря за обяснението, обърквация е настъпила явно. Обичка от клонче знам че по-късно напролет се слага, но като е вътре на топло може и да тръгне по-лесно.

Баба ми слагаше индрише на любимото ми сладко от цели кайсии и я карах да прави бурканчета без него специално за мене Satisfied иначе беше в кухнята и миришеше приятно.

GirlintheRain, възхитително, като магазин! Smiley

Biserkа, мерси, суперинтересно растение, прозрачно стои.

MagniМ, амарилисът е много лесен, гледа се сам!

Като се замислих, вкъщи не държим цъфтящи цветя Satisfied но портокалите стават все по-големи 

Общи условия

Активация на акаунт