Нашите цветя - обща тема 6

• 26 862
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Чудя се защо нямам известия от цветната тема.. а то имало нова тема Joy
Та идвам с въпрос този бамбук, не го знам колко е щастлив, но как се размножава? От къде да го отрежа? Много самотен ми изглежда така

# 136
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Чудя се защо нямам известия от цветната тема.. а то имало нова тема Joy
Та идвам с въпрос този бамбук, не го знам колко е щастлив, но как се размножава? От къде да го отрежа? Много самотен ми изглежда така
[/spoiler]
Toй трябва да има повече разклонения и тогава. Ще ти пиша повече от вкъщи, че съм на работа и нямам нищо тук.

_djidji_, щастливият бамбук не обича прякото силно слънце, нo обича светлината.  Hуждае се от много топлина и висока влажност, за да расте и остане здрав. В идеалния случай щастливият бамбук може да бъде поставен в банята или в кухнята. Стайната температура трябва да бъде най-малко около 20 ° C. През топло лято той може да стои и в градината или на балкона. Температурите обаче не трябва да падат под около 18°C дори през нощта. Спира да расте при температури под 17°-18°. Той може да се отглежда както във вода, така и в почва. Преминаването от едното към другото по принцип се понася много леко от растението. Както водата, така и почвата трябва с изключително ниско съдържание на варовик. Независимо дали във вода или в почва се отглежда, трябва редовно да се тори нa всеки две седмици. Щастливият бамбук се размножава най-лесно като се отделят израстъци и се вкоренят или стъблото се реже и също се вкорени.
Стъблата се нарязват на резници около 10 см дълги и те се режат над пръстена, като след вкореняването на това място се появяват отново израстъци.
Тук ти давам линк към едно видео, за да видиш как стъблото е отрязано и как е пуснал корени и листенце вече. Само където тази жена е отрязала един доста дълъг резник, но както по-горе споменах, резниците са режат по около 10 см и се поставят във вода и след около месец пускат корени.
Моите са във вода и  за тях ползвам тор за орхидеи и много добре им се отразява.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 19:31 от Venetta

# 137
Bubabuba, много интересен карамфил, на китка е прекрасен. Знае ли се колко растения са в саксията?

И гледал ли е карамфил да се гледа като стайно цвете? Thinking
Ефибуш, моят карамфил живее на балкона, на открито. Мислех, че ще изгние, все пак саксия не е като в земята. Купих един корен лятото, сега май е за разсаждане напролет. Има време, ще го мисля тогава
Портокалът е великолепен, много красив, както и всички цветя, които показвате.
Магни, амарилисите в първи сезон наистина са лесни. После обаче, втори и по-натам и на мен също ми се струва висш пилотаж, за да цъфне. Събудих 2 грудки, взети от мама. Няма да се учудя нейните да изкарат цвят, а моите да останат зеленчук Grinning

# 138
Ефибуш, страхотно изкушение е този твой портокал Simple Smile! Как се удържате да не го оберете? Ако съм аз колкото пъти мина покрай него все ще си късам плодчета Yum

# 139

Малко закъсня с цъфтежа коледарчето

# 140
  • забравих си мисълта...
GGirlintheRain, благодаря ти, много си мила, но откровено казано, аз сега се уча, как да се справя с грижите покрай растенията. Преди се грижеше майка ми и аз изобщо не се интересувах. Тя ми казваше често, че иска да ми покаже, да ме научи, че един ден ще ми трябва, но аз все се оправдавах, че нямам време, за което сега много съжалявам. Нито се научих от нея как да се грижа правилно за растенията, нито как се плете, а тя беше невероятна, само да видеше плетка и можеше да я направи без повече да ѝ е необходимо да гледа блузата или каквото е там. Но когато човек е по-млад и има кой да му го направи, често се отнася несериозно, а когато му потрябва да го може,  в повечето случаи е късно вече. Disappointed Relieved

Tвоите ванди и амарилисът са разкошни, не мога да им се нагледам. Heart Eyes Орхидеите, които се виждат на заден план са истински принцеси! Kissing Heart Всичко това говори за отлични познания и грижи с много любов! Комплименти!

Ефибуш, така се наложи да опитам с клонче, че се притесних, че може и тях да загубя, затова реших да рискувам и опитам, и то пък се получи. Тъкмо растението ще има време да заякне и да се надяваме, че още това лято ще цъфне и ще ме радва.
А аз много обичам индрише не само в мармалада, нo и в компот от ябълки например. Разбира се неговият аромат не върви на всеки плод, но има някои с които си пасва превъзходно. И все пак всичко е въпрос на вкус. Blush
Портокалите ти са мечта. Аз лично не съм виждала, някой да има такова разкошно дръвче вкъщи. Поздравления за успеха! Heart Eyes
Да ви се похваля и с днешните си придобивки. Цветето за което питах какво е, го нямаха, но пък си купих червен Anthurium Andraeanum.

Едно много нежно розово мини Kalanchoe.

И единa Campanula. Много я обичам! Heart

# 141
Ефибуш, да онгледаш такова дръвче си е висш пилотаж! Браво!
Голяма красота е!

Вени, честити нови придобивки! Да цъфтят и да те радват!
Когато сме млади, си мислим че винаги  има време, по- късно осъзнаваме някои неща. И моята майка много обичаше цветята, плетките , бродериите...

# 142
Venetta, много ми харесва как комплектоваш по цвят саксия и цвете Two Hearts А на розовото каланхое направо ме тегли да му гукам на бебешки Hug

Интересно ми е също как гледате толкова много градински цветя вътре, не ми е хрумвало, особено кампанулата в лилавата саксия е оооооо! Супер. В стая сигурно и са многогодишни. Хммм, заформят се едни идеи ...

Между другото, портокалът се гледа лесно, само трябва да се храни начесто с добавка за цитруси, който иска да пробва. Като цъфти е много ароматен.

Амарилисът е добре да се захрани добре преди да се приспи, за да има сили да тръгне пак след това, като мечка се гледа Smile После на топличко и полека с водата, и трябва да се покаже.

# 143

Между другото, портокалът се гледа лесно, само трябва да се храни начесто с добавка за цитруси, който иска да пробва. Като цъфти е много ароматен.
Това е вярно. Аз много обичам да се разхождам в портокалови градинки - ухае невероятно.

# 144
Ефи, кампанулата е чудесна за стайно растение, цвете от детството ми Blush Не мога да намеря точно каквато искам за съжаление.
Портокалите ядливи ли са, или само за декорация ги ползвате?

# 145
Портокалчетата стават за ядене, не са кой знае какво, накиселяват. Всъщност скоро не сме късали, но един гост преди седмица си откъсна и беше доволен 😅Кумкуат имам също, който на вкус е отличен, сочен и сладък, но в момента са само листа.

# 146
  • на острова на мечтите
Портокалите цъфтят през април, а плодовете са от ноември до февруари. Тук ароматът от цитрусовите градини се нарича " zagara". Невероятно.
Днес ми подариха едно кактусово нещо красиво. Ама забравих да го снимам. Ама и утре е ден. И си купих кафеено растение. Идея си нямам как се гледа. Ама ще се пробвам.

# 147
danilu, едни познати имаха кафеени растения в хола. Те не са градинари и просто ги поливаха както всичко останало, дори в хола им беше постоянно с полузатворени завеси. Растенията стигнаха почти до тавана и бяха доста широки, и те накрая се отърваха от тях, защото бяха твърде големи. И това беше без особено усилие от тяхна страна.

# 148
Venetta, Biserka_a, и Eфибуш, много благодаря момичета Heart Heart, но да кажа, че красотата на моите орхидеи се дължи на търговеца и магазините от където ги купих. Само един цимбидиум цъфна с един цветонос вкъщи, но подозирам, че и това е инерция от торенето при търговеца.

Засега най-голямото ми постижение е, че успявам да запазя повече им цветове вече около три месеца и повече на някои. Ще видим следващите месеци обаче. А да, растът ми и нови листа също на около 10 орхидеи. Grinning

# 149
  • Бургас
За добро утро!

В една саксия са няколко цвята. Чакам с нетърпение да цъфнат едновременно, но сега се редуват,едно по едно.

Общи условия

Активация на акаунт