Нашите цветя - обща тема 6

• 26 800
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Ени,просто ги подрежи.
Моят гигант му бях премахнала цъфтежа,че много дълго продължи,поокастрих го яко,сега пак е напускало нови листеца.
Вече няма никаква форма. Вързала съм го с един конец,че много се е ,,разлистил,,.Не знам как да го подстрижа,че да има някаква форма. Оставила съм го да се шири.
Винаги цъфти,само го поливам,при положение,че почти е останало без пръст в саксията. Не му се притрисам.
Днес загледах и бялото ми каланхое. То е мини някакво. И то напускало цвят.Бях го прибрала,че беше изхвърлено.
За мен,каланхоето е много лесно за гледане.

# 91
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Добри, като гледам имаш няколко пингуикули в саксията. Пролетта можеш да ги разделиш да им е по- комфортно. Твоите явно са се делили зимата, за мен това е по- добрият вариант отколкото да цъфтят. Можеш да махнеш и горният слой пръст дето е мухлясало. И за добавянето на вода се опитай да го правиш отстрани на растенията, че пингитата не обичат много да ги мокрят отгоре, пък и им се отмива оросяването, макар че сега зимата не са кой знае колко лепкави. Simple Smile
Иначе добре ти изглеждат и имаш поне 4 растения. Напролет можеш да започнеш бизнес- 5 лв. бройката.Bowtie

детките избиха още лятото, аз мисля, че ти казвах тогава, но сега им личи повече, защото листенцата станаха тънки и дълги. 
аз пак недоразбрала, смятах, че този мъх отгоре им пази влага и бях много старателна да не го разбутам някак. Simple Smile Simple Smile щом казваш - ще го махна.
поливам отстрани, но сега бързах да изляза от стаята на Горинич и ги напръсках и отгоре. Simple Smile ще внимавам в бъдеще. и няма да продавам. нали се разбрахме, че ще направя локва в селското шато и ще ги сложа около нея. Simple Smile

# 92
Чудесни каланхоета, браво Ени. Съвети не давам, каланхое при мен не вирее. Последното (подарено ми преди месец) вече клюмна. Как пък от всички възможни цветя ми подариха точно това, дето ще го уморя...

Диди, аз изчаквам няколко двойки същински листенца, чак тогава пресаждам. Нека да заякнат малко.
Само тези в средната саксийка ми се струват нагъсто. Ще започнат да си пречат и ще оплетат корените, тях можеш да ги поразредиш по-рано. Аз смесвам семената с пясък, за да не са нагъсто.
Може би си знаеш, но някои растения трябва да се прищипнат докато са малки, за да се разклонят по-добре. Горе-долу след петата двойка същински листенца ги прищипвам.

За пингуикулите, браво момичета. Много добре ги гледате явно! Сега съжалявам, че не си взех докато имаше откъде. Сега магазина е затворен и празен, а те сигурно са отишли на компоста. Можех да спася поне едничко, е, да се опитам поне да не го уморя Grinning

# 93
Кактусче,Карз,не знам дали ще стане с рязане,щото бяха поизмръзнали и сега са едни оплешивели,само на върховете имат листа и цвят. Ще ги режа и ще слагам нови. 😃
Кактусче,нави ме за разходката. 😊
А игликите-то не е като да не сме косили преди,но нямаше,а днес намерих 5-6 нови малки. За това се зачудих.
Имам и кокичета да местя,но днес ме домързя. 😆 И една голяма магнолия също. 😅

# 94
  • Варна
Скрит текст:
Скрит текст:
Добри, като гледам имаш няколко пингуикули в саксията. Пролетта можеш да ги разделиш да им е по- комфортно. Твоите явно са се делили зимата, за мен това е по- добрият вариант отколкото да цъфтят. Можеш да махнеш и горният слой пръст дето е мухлясало. И за добавянето на вода се опитай да го правиш отстрани на растенията, че пингитата не обичат много да ги мокрят отгоре, пък и им се отмива оросяването, макар че сега зимата не са кой знае колко лепкави. Simple Smile
Иначе добре ти изглеждат и имаш поне 4 растения. Напролет можеш да започнеш бизнес- 5 лв. бройката.Bowtie

детките избиха още лятото, аз мисля, че ти казвах тогава, но сега им личи повече, защото листенцата станаха тънки и дълги. 
аз пак недоразбрала, смятах, че този мъх отгоре им пази влага и бях много старателна да не го разбутам някак. Simple Smile Simple Smile щом казваш - ще го махна.
поливам отстрани, но сега бързах да изляза от стаята на Горинич и ги напръсках и отгоре. Simple Smile ще внимавам в бъдеще. и няма да продавам. нали се разбрахме, че ще направя локва в селското шато и ще ги сложа около нея. Simple Smile

Добри, ако е мъх си го остави. На мен през телефона ми заприлича на мухъл и затова те посъветвах да го махнеш. Simple Smile
Надявам се да видя някога снимка от шатото с пингитата. Simple Smile

Флокс, с удоволствие бих ти изпратила една пингуикула. Simple Smile
Ени, прекрасно са ти нацъфтяли каланхоетата.Simple Smile

# 95
мъх е и то дебеличък слой.
от лятото наддава на дебелина. Simple Smile

# 96
  • Варна
Не им пречи да си стои. Тъкмо си имат зелено килимче. Simple Smile

# 97
Почнах и аз да ги харесвам,щом ме зарадваха с цвят. Сега обаче като прецъфтят,смятам да ги подновя всичките. Приемам съвети как да стане,че не ги искам такива големи.

Аз ги размножавам по този начин-около седмица  две ги държа във вода,докато пуснат корени и след това ги слагам в пръстта.

# 98
Bubabuba, много интересен карамфил, на китка е прекрасен. Знае ли се колко растения са в саксията?

И гледал ли е карамфил да се гледа като стайно цвете? Thinking

marchеva, чудесни петунии и въобще балкон/стълби, всичко в цвят. Two Hearts

D_e_s_i_t_o, може да покриеш пръстта в саксията с декоративни камъчета, така мухичките няма да могат да оставят ларви в почвата.

Диди, много им е малко пръстта, няма как да развият корени там, за местене са, но са много деликатни докато са с такъв размер,  по-лесно ще е да досипеш малко пръст на дългите растенийца. Стандартно се местят като им покара поне едно истинско листо. Само миниатюрчето дето е 1см високо има още да расте. 

Anyyyone, досаждай, не спирай. Особено с розовото! Hug

# 99
  • София
Здравейте!
Имам въпроси за карамфилите (Диантус) от семена, отглеждани в сандъчета.
Миналата пролет - посях семена - пораснаха - цъфнаха.
Есента събрах от тях семена, отстраних стъблата ( надземната част) , но оставих някои корени.
Тези дни забелязах, че от корените са поникнали стъбла.
1. От тези корени ще се развият ли растения, които да цъфтят или семената, които посях са селектирани така, че цвят да се образува само от растение от семе? (т.е растението да не цъфти втори път) ( семената ми бяха най-обикновени, по левче - купени от супермаркет) ( сорт Кариофилус и Синензис)
2. От събраните семена, ако посея, ще се образуват ли растения, които да цъфтят... или директно да си посея купени семена?
Наясно съм че няма как да знаете, какво точно съм купила Simple Smile - но поне някакво предположение - все пак имате повече опит от мен с подобни семена.
Предварително Благодаря!, на всеки, който изкаже някакво мнение и сподели опит.

ПП. Не  следя темата и не съм чела мнения, за което се извинявам, ако е писано вече и подразня някой.

# 100
Venetta, невероятна красота си създала у дома!
Sunny29, прекрасна е!
MagniМ, божествени са тези лилави цветчета на фона на здравите зелени листа!
st. Dobri, супер снимка на пазара "Никола Петков".!
Anyyyone, аххххх, невероятни оранжеви каланхоета си отгледала! А кокичетата са повече от красиви!

dariVale, леле, не знаех, че има толкова красиви растения като тази твоя пеперомия! Благодаря, че сподели тази красота с нас! Simple Smile

Natt*** и floren, нямам думи да опиша как ме зарадваха вашите красавици, замиокулкаса и пингуикулито!

Eфибуш, невероятни красавици си отгледала! Иглики имам и аз, не знам дали пролетта трябва да ги прибера на тъмно или да си стоят отвън...

LittleCactus, оххх, разкошна е бугенвилията ти!! Браво!!

karzz, много ми харесва твоя прозорец, така отрупан с щастливи и зелени растения!!

MagniМ, доста добре са гледани от теб твоите бугенвилии!  Толкова са красиви!!! Искам и аз Stuck Out Tongue Winking Eye

Ако съм пропуснала някой, моля за извинение. Толкова много красавици сте показали момичета, че сега са връщам пак да разглеждам и чета постовете ви.

Ето и от мен, скромно... предполага се, че зюмбюлите трябва да цъфнат с цветовете на саксийките си... а лалето е доста по-тъмно розово на живо:

# 101
Здравейте! 🌺 Приемам съвети относно грижи за амарилис след като  прецъфтят.

# 102
Здравейте!
Имам въпроси за карамфилите (Диантус) от семена, отглеждани в сандъчета.
Скрит текст:
Миналата пролет - посях семена - пораснаха - цъфнаха.
Есента събрах от тях семена, отстраних стъблата ( надземната част) , но оставих някои корени.
Тези дни забелязах, че от корените са поникнали стъбла.
1. От тези корени ще се развият ли растения, които да цъфтят или семената, които посях са селектирани така, че цвят да се образува само от растение от семе? (т.е растението да не цъфти втори път) ( семената ми бяха най-обикновени, по левче - купени от супермаркет) ( сорт Кариофилус и Синензис)
2. От събраните семена, ако посея, ще се образуват ли растения, които да цъфтят... или директно да си посея купени семена?
Наясно съм че няма как да знаете, какво точно съм купила Simple Smile - но поне някакво предположение - все пак имате повече опит от мен с подобни семена.
Предварително Благодаря!, на всеки, който изкаже някакво мнение и сподели опит.

ПП. Не  следя темата и не съм чела мнения, за което се извинявам, ако е писано вече и подразня някой.

та ти си направила най-трудното - отгледала си ги до цъфтеж от семена, а после си ги оскубала!
карамфилите са многогодишни цветя. оцеляват зимата навън и напролет пак се разбуждат.
оцелелите от коренището би трябвало да цъфнат, ако успеят да съберат сили хем да се възстановят, хем да цъфтят.

# 103
LittleCactus, орязах още, добрата новина е, че сухите на вид клонки всъщност са зелени отвътре. Сега оставям на пролетта да си свърши работата. Надявам се новият субстрат и торта да помогнат също. Новата красавица е преместена и тя.
Скрит текст:
Вчера най-после открих голям глинен съд и за сукулентчетата. Вече се ширят на воля Simple Smile Искам пак да напълнят саксията си.

В старата наредих бебе агаве. Имам в транспортни саксии още три, които се развиват много добре. Отделих ги миналата година от майчиното растение като му сменях пръстта и на него. Но нямам свободни саксии за тях. Ще трябва да си купя дузина да се намират. Вчера открих един много хубав, голям магазин за цветя. Изкарали са мушката, но аз ще чакам още да се стопли и първо ще си взема петунии, после мушки. Обаче какви красоти имаше - аууууу, един час не можах да изляза. Там видях на много добра цена керамика и мисля да подменям постепенно пластмасите.

Моите карамфили си заминаха. Дъжда ги удави и изгниха. Sad

# 104
Браво,Магни! Много добре изглежда орязана и виж как хубаво е тръгнала с новите листа. И от тези орязаните, ще покарат нови клони. Моята така я направих дълга и разклонена. Надявам се до месец-два да я похвалиш 😝
Супер са новите саксии, до края на това лято да са ги преизпълнили 😊

Общи условия

Активация на акаунт