Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 14

• 77 380
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Някой запознат ли е как е редно да се постъпи... след ехографски преглед са открити няколко кисти от 4 до 9мм, две седмици преди операцията?
Говорете с лекарят, най-добре да се премахнат по време на операцията.

# 556
  • Варна

Здравейте, момичета!
Днес мина моя преглед при доц.Янков във Варна. Искам да ви споделя колко очарована останах от него. Консултацията продължи близо час и половина. Определно не пестеше време и не претупваше нещата. Беше много изчерпателен и обстоен. Мери, гледа, обяснява... Такова внимание получих, нямам думи! Истински професионалист. Освен това ми допадна много и като отношение. Беше много сърдечен и спокоен.

Констатацията, която направи е, че съм с 1-ва степен птоза. Имам естествен бюст с големина около 450-500сс. Висока съм 172 см и тежа 60 кг. Имам спортна фигура и сравнително широк гръден кош. Разгледах различни видове импланти, като за всяка марка и вид ми разясни подробно всичко. В крайна сметка се спряхме на Motiva анатомични, микро-текстурирани, като размерът, който ми предложи е 360 или 440cc. Той клонеше към по-малките, но аз избрах по-големите. Забравих да го попитам само с каква проекция ще са, но не знам при анатомичните в случая дали има някакво значение.

Тъй като, както споменах имам леко увисване, предложи да бъде коригирано с Dual Plane. Каза, че така ще се избегне допълнителното рязане, което е наложително при по-увисналите гърди. Зададох му един куп въпроси. Много изчерпателно отговори на всеки един от тях. Направи ми впечатление, че той не препоръчва масажите. Стори ми се странно, защото четох тук, че на повечето момичета им е било препоръчано да правят такива.

Аз съм с автоимунно заболяване. Каза, че има известен риск, но ще ме наблюдава. Предупреди ме, че заради този проблем е възможно по-бавно да се възстановя.

Ами това е. До 2 седмици планираме операцията. После ще ви разказвам отново. Simple Smile

# 557
Аvan, голяма разлика 360-440 са си няколко размера разлика.

# 558
  • Варна
Аvan, голяма разлика 360-440 са си няколко размера разлика.

Така е. И аз се зачудих. Може би по-скоро искаше да каже нещо като минимума/максимума, който е ок да сложа.

# 559

Здравейте, момичета!
Днес мина моя преглед при доц.Янков във Варна. Искам да ви споделя колко очарована останах от него. Консултацията продължи близо час и половина. Определно не пестеше време и не претупваше нещата. Беше много изчерпателен и обстоен. Мери, гледа, обяснява... Такова внимание получих, нямам думи! Истински професионалист. Освен това ми допадна много и като отношение. Беше много сърдечен и спокоен.

Констатацията, която направи е, че съм с 1-ва степен птоза. Имам естествен бюст с големина около 450-500сс. Висока съм 172 см и тежа 60 кг. Имам спортна фигура и сравнително широк гръден кош. Разгледах различни видове импланти, като за всяка марка и вид ми разясни подробно всичко. В крайна сметка се спряхме на Motiva анатомични, микро-текстурирани, като размерът, който ми предложи е 360 или 440cc. Той клонеше към по-малките, но аз избрах по-големите. Забравих да го попитам само с каква проекция ще са, но не знам при анатомичните в случая дали има някакво значение.

Тъй като, както споменах имам леко увисване, предложи да бъде коригирано с Dual Plane. Каза, че така ще се избегне допълнителното рязане, което е наложително при по-увисналите гърди. Зададох му един куп въпроси. Много изчерпателно отговори на всеки един от тях. Направи ми впечатление, че той не препоръчва масажите. Стори ми се странно, защото четох тук, че на повечето момичета им е било препоръчано да правят такива.

Аз съм с автоимунно заболяване. Каза, че има известен риск, но ще ме наблюдава. Предупреди ме, че заради този проблем е възможно по-бавно да се възстановя.

Ами това е. До 2 седмици планираме операцията. После ще ви разказвам отново. Simple Smile
А ще обясниш ли какво е това повдигане, за първи път го чувам dual plane

# 560
  • Варна

Dual Plane или "двоен план", както се изрази доктора е начин на поставяне на импланта, като се изпозлва предимно при увиснали гърди, но с много голяма степен на птоза. Преди няколко години някакъв водещ бразилски пластичен хирург е въвел за първи път тази техника и вече на много места я прилагат успешно. Лично аз бях чела някъде назад в темите за д-р Стоянов, който също я прави. Доколото разбрах, използва се обвивката на мускула.
Долната част на импланта влиза в джоб непосредствено между тази обвивка и мускула, а горната е изцяло под него. За целта се срязват връзките на долната част на големия мускул. Нещо такова разбрах, дано не греша и подведа някого. Порових се из интернет да прочета повече за този метод. Дали Dual Plane не означава всъщност "частично" поставяне? Прилагам снимка.

# 561

Dual Plane или "двоен план", както се изрази доктора е начин на поставяне на импланта, като се изпозлва предимно при увиснали гърди, но с много голяма степен на птоза. Преди няколко години някакъв водещ бразилски пластичен хирург е въвел за първи път тази техника и вече на много места я прилагат успешно. Лично аз бях чела някъде назад в темите за д-р Стоянов, който също я прави. Доколото разбрах, използва се обвивката на мускула.
Долната част на импланта влиза в джоб непосредствено между тази обвивка и мускула, а горната е изцяло под него. За целта се срязват връзките на долната част на големия мускул. Нещо такова разбрах, дано не греша и подведа някого. Порових се из интернет да прочета повече за този метод. Дали Dual Plane не означава всъщност "частично" поставяне? Прилагам снимка.

И аз не бях чувала за този метод. Но предпо, че повечето хирурзи го практикуват в зависимост от случая на пациентката. Може би просто не го споменават, аз смятам, че това с кой метод ще те оперира, преценява той самия. Аз лично, чак в такава дълбочина не бих искала да ме запознава, по-скоро да направи това, което очакваш като резултат, пък откъде е как ще го направи, си е неговата задача. 😊 Аз също се порови и намерих това, доста ясно се виждат различните методи на поставяне. Там вече е задачата на  хирурга да подбере най-правилния. Радвам се, че си останала доволна, стискам палци и ни дръж в течение 😁

# 562
  • Варна
Здравейте момичета, планирам да започна една програма за отслабване, като крайната ми цел е -10 кг. Има ли някоя от вас, която след поставянето на импланти в гърдите е отслабнала и как "им се отрази" това? Благодаря🙂

Калина, -10 кг си е сериозна цифра! Според мен това няма начин да не се отрази на твоя бюст. Разбира се, мисля, че до голяма степен има значение как са поставени имплантите при теб. Вчера лекарят, при когото бях ми позволи да варирам в килограмите не повече от 3-4-5кг (нагоре/надолу) ако искам да запазя визията си същата.

# 563
Калина, гърдите са съставени предимно от мастна тъкан и при отслабване тя се топи, така както се топи и по другите части на тялото. Така че няма как отслабването да не се отрази на бюста.

# 564
Вече се минаха 5 месеца от моята операция при др. Молов и исках да покажа колко са се променили гърдите ми през тези месеци. Имплантите са Ментор 350сс, анатомични, среден към висок профил. Доволна съм от доктора, безпроблемно се възстанових, за около месец спряха напълно болките. Тренирам от 3тия месец натам, също и нямам проблем със спането по корем. Предполагам това е предимството на по-малкия кубик. Доволна съм от визията си, въпреки че исках да са по-големи, мисля че изглеждат добре и доктора се е справил отлично.

Като съвет към тези, които им предстои операция е да покажете на доктора си снимка на резултата който искате и ви допада, за да можете заедно да определите дали това е постижим вариант за вашето тяло и анатомия. Аз я пропуснах тази стъпка и сляпо се доверих на преценката на доктора.

Успех на всички, които им предстои операция и възстановяване!

Скрит текст:

# 565
  • Варна

breathe333, много красиви гърди! Благодарим, че сподели!

Връщам се за кратко към това, което ми препоръча доктора в моя случай (лека форма на птоза).
Според специалистите методът Dual Plane взема най-доброто от двата други метода: надмускулно и изцяло подмускулно.  Освен това, чрез този метод се гарантира една много по-красива и естествена визия на бюста. При Dual Plane за максимални резултати се използват основно анатомични  (или капковидни) импланти.

Прилагам 2 кратки видеа за повече нагледност:

https://www.youtube.com/watch?v=AyHBUYe3bE8

https://www.youtube.com/watch?v=XIoBjAGUi6M

# 566
Здравейте, аз съм оперирана от доц.Янков през 2019 по метод"двоен план" и раундблок в ляво, това което съм чела, е че това е най щадящия мускула метод!

# 567
  • Варна
Здравейте, аз съм оперирана от доц.Янков през 2019 по метод"двоен план" и раундблок в ляво, това което съм чела, е че това е най щадящия мускула метод!

dian4, би ли споделила дали си доволна от операцията?
На мен ми предстои такава на 14-ти този месец и вече тръпна от вълнение. Simple Smile
За тези две години имала ли си някакви оплаквания? Какви импланти ти бяха поставени? Предполагам самата операция е била извършена в ЕвроХоспитал, нали? Изобщо ще се радвам да споделиш всичко, което се сетиш.. Благодаря предварително!

# 568
Всички сме така, аз умирах от страх , но с няколко момичета тук си давахме кураж:)! Доволна съм от резултата , с Мотива анатомични съм 400 куб . като на лявата гърда имам раундблок, понеже бях с асиметрия и птоза първа степен.Да в Еврохоспитал ми беше операцията! Успех на операцията:)

# 569
  • Варна
Всички сме така, аз умирах от страх , но с няколко момичета тук си давахме кураж:)! Доволна съм от резултата , с Мотива анатомични съм 400 куб . като на лявата гърда имам раундблок, понеже бях с асиметрия и птоза първа степен.Да в Еврохоспитал ми беше операцията! Успех на операцията:)
Ще напиша нещо, не за да се заяждам, а за ти дам малко информация, за да мислиш до 14.04.
В Еврохоспитал има ковид легла=ковид болни.
Аз лично бих изчакала да отмине още малко третата вълна преди да вляза на планувана операция в малка болница, където има ковид болни.
Би следвало достъпа до етажа, където са ковид болните да е изолиран. Персоналът, който работи, би следвало да работи само там и да не влиза или контактува с другия персонал, но винаги имам едно наум.
Така че, помислете хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт