Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 14

• 77 378
  • 763
  •   2
Отговори
# 585
Момичета ,как стои въпроса с цикъла и операцията. Опасявам се , че ще ми зкъснее( предполагам от вълнение 😊)
,мисля че ще ми дойде ден- два преди операцията ,или на самия ден . Дали ще е проблем за самата операция ?

# 586
  • Пловдив
Момичета ,как стои въпроса с цикъла и операцията. Опасявам се , че ще ми зкъснее( предполагам от вълнение 😊)
,мисля че ще ми дойде ден- два преди операцията ,или на самия ден . Дали ще е проблем за самата операция ?

Няма никакъв проблем да бъде извършена самата операция. Някои доктори обаче, си имат предпочитания жената да не е в цикъл, за други няма значение.

# 587
  • Варна
За съжаление в моя случай при метода, който ще бъде приложен Dual Plane, докторът каза, че в долната част мускулът ще бъде срязан. Сега, когато се замисля, може би е имал в предвид, че връзките, които го държат към тъканите ще бъдат срязани, но така или иначе ще има такава интервенция и това много ме притеснява. Обясни ми още, че понеже мускулът е еластичен и има функция да се свива, след прерязването му отдолната страна той автоматично ще се вдигне наполовина нагоре. Тогава горната част на импланта се подпъхва и намества под мускула, докато долната му част се разполага над обивката му, някъде под млечаната жлеза.

Някоя от вас има ли поставени гърди по метода Dual Plane, което предполагам е същото като частично подмускулно? Явно при частично подмускулното поставяне винаги се срязва долния край на гръдния мускул.

# 588
И при 2мата лекари, с които имах консултация категорично ми повториха няколко пъти дори, че НЕ трябва да съм цикъл. Може единствено ако ми е след 5ти,6ти ден. Обсъди го с лекаря си и не рискувай излишно. Има нещо общо с кървенето по време на операцията. Не е шега.

# 589
Чак пък нечовешки болки при рязане на мускул... Доста преувеличено.

# 590
  • Бургас
Здравейте, искам да попитам има ли момичета, които са си увеличи бюста при д-р Веселин Молов и какво е мнението ви за него. Нова съм в форума, но все пас ве открих подобна тема, а смятам да се оперирам при него.
.

Оперирах се преди една година в Бургас. Докторът е позитивен , млад и енергичен човек. Безпроблемно се комуникира с него, ако имаш готови въпроси - дава отговори, които са лесно разбираеми. Проведохме обяснителна консултация с продължителност около час, без бързане и напрежение- подробно измерване, записване, снимане . В последствие и получих избор между два размера на импланти Ментор. Преди да започне всичко обаче се поинтересува как си се представям - естествено или по забележително. Съобрази се с мнението ми. При мен в крайна сметка всичко се получи добре, но и не бях сложен случай - почти без птоза, малък бюст ( чашка Б) , едва доловима асиметрия.
Негативи : и до днес нямам епикриза ( за това доста се разгоряха дебати миналата година) . Бях попитала на няколко пъти асистентката Мария Чимева, но получих любезен отказ или нещо подобно. След това в интерес на истината не съм си я търсила. Като и при  мен двата номера на имплантите съвпадаха, което беше масово явление миналата година.
В заключение - засега всичко е наред, харесвам резултатите. Надявам се да няма проблеми. За в бъдеще , ако реша за друг тип пластична интервенция обаче , бих се обърнала към друг хирург. Най - вече заради притеснителнотп пренебрежение към изрядна документация.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 16:31 от Z-Тина

# 591
  • София
Моята епикриза от Молов, която чакам от абдоминопластиката ми, която той ми извърши, още я чакам и, разбира се, няма да я видя никога, а и в нея кой знае какви глупости са писани. Да не говорим, че не съм доволна от операцията, имам сериозни забележки, които и други пластични след това видяха и които в момента коригирам при Др Христов, при когото си поставих импланти преди 2 месеца.
Препоръчвам ви да се въздържате от Молов като хирург. Много е любезен и при него е евтино, с това позитивите се изчерпват. Преди го защитавах, но така и не си взе бележка за доста неща, като документация и още по-сериозно, да прави симастия с неговата мания за сближени гърди.

# 592
Аз мисля, че след миналогодишния "скандал", др Молов и екипа му си взеха бележка и вече са изрядни с документите.
Аз се оперирах преди 4 месеца, получих епикриза в деня на изписването, намирам гърдите си за перфектни като размер, форма и разстояние между тях.

# 593
  • София
Аз се оперирах точно преди 1 година, напомнях за епикризата си многократно и накрая се отказах.

# 594
Здравейте, дами, за пръв път пиша, за да си споделя сагата и много ще се радвам на отговори. Прочетох почти всички теми, но сякаш няма много случаи подобни на моя, но все пак да попитам. Аз съм с туберозни гърди и това винаги ме е притеснявало. Бях на единствената ми дотук консултация при д-р Хатър - приятна личност, доволна съм и ми се потвърдиха всички очаквания. Констатира неразвити сектори на жлезата, асиметрия, различна изпъкналост на гръдния кош от двете страни. Ще се наложи липофилинг и то "доста" според докторката поне 200 кубика чиста мазнина (, която ще вземат от много места - бедрата, малко от корема, от частта около колената). Искам да попитам има ли дами, преминали през изземане на мазнина от толкова много места и бързо ли се възстановява после организъма поне от тази част на процедурата? Докторката ме предупреди, че ще имам доста синини по краката и че ще се наложи освен компресивния сутиен да нося и такъв клин. Освен това ще се наложи и смаляване на диаметъра на ареолите - дали ще е по-голям шансът да загубя чувствителност на зърната? Също ми заяви, че методът на поставяне ще е dual plane, но аз не разбрах да има такова срязване на мускул (някоя дама с подобно поставяне би ли споделила снимка?). Хатър ми обясни, че dual plane е междинен вариант между подмускулно и поджлезно. При туберозни гърди, ако се използвал само подмускулен метод, резултатът можело да наподобява така нежелания double bubble. Понеже трябва да разрушат и концентричния пръстен, присъщ за туберозни гърди, съм предупредена, че има висок риск да не мога да кърмя в бъдеще. Ии макар сагата с моя бюст да звучи доста сложна, мисля, че почти съм го решила вече и че ще се подложа на операцията. Още един въпрос (, който ще питам и самата докторка), но вие подписвали ли сте договор преди операцията? Ии последно и преди да ида при нея, но и тя каза, че би предложила същото ..та спряли сме се на Мотива ергономикс (375cc ми е таванът + липофилинг). Каза ми, че могат да поръчат със или без чип, като ми обясни, че големият плюс на чипа освен инфото, което съдържа, е четец на температурата около имплант и по този начин да се разбере лесно дали има някакво възпаление. Мен лично чипът сякаш не ме притеснява - но и друг плюс, който ми спомена е, че ако имплантите са с чип, пациентът има допълнителна застраховка и Мотива правят "финансов реверанс" в някакъв размер - някоя от вас да е запозната? Ами стана доста дълго, но определено съм във фаза преди запазване на дата за операция и ми се иска да съм наясно с всичко по възможност Grinning

# 595
Здравейте, дами, за пръв път пиша, за да си споделя сагата и много ще се радвам на отговори. Прочетох почти всички теми, но сякаш няма много случаи подобни на моя, но все пак да попитам. Аз съм с туберозни гърди и това винаги ме е притеснявало. Бях на единствената ми дотук консултация при д-р Хатър - приятна личност, доволна съм и ми се потвърдиха всички очаквания. Констатира неразвити сектори на жлезата, асиметрия, различна изпъкналост на гръдния кош от двете страни. Ще се наложи липофилинг и то "доста" според докторката поне 200 кубика чиста мазнина (, която ще вземат от много места - бедрата, малко от корема, от частта около колената). Искам да попитам има ли дами, преминали през изземане на мазнина от толкова много места и бързо ли се възстановява после организъма поне от тази част на процедурата? Докторката ме предупреди, че ще имам доста синини по краката и че ще се наложи освен компресивния сутиен да нося и такъв клин. Освен това ще се наложи и смаляване на диаметъра на ареолите - дали ще е по-голям шансът да загубя чувствителност на зърната? Също ми заяви, че методът на поставяне ще е dual plane, но аз не разбрах да има такова срязване на мускул (някоя дама с подобно поставяне би ли споделила снимка?). Хатър ми обясни, че dual plane е междинен вариант между подмускулно и поджлезно. При туберозни гърди, ако се използвал само подмускулен метод, резултатът можело да наподобява така нежелания double bubble. Понеже трябва да разрушат и концентричния пръстен, присъщ за туберозни гърди, съм предупредена, че има висок риск да не мога да кърмя в бъдеще. Ии макар сагата с моя бюст да звучи доста сложна, мисля, че почти съм го решила вече и че ще се подложа на операцията. Още един въпрос (, който ще питам и самата докторка), но вие подписвали ли сте договор преди операцията? Ии последно и преди да ида при нея, но и тя каза, че би предложила същото ..та спряли сме се на Мотива ергономикс (375cc ми е таванът + липофилинг). Каза ми, че могат да поръчат със или без чип, като ми обясни, че големият плюс на чипа освен инфото, което съдържа, е четец на температурата около имплант и по този начин да се разбере лесно дали има някакво възпаление. Мен лично чипът сякаш не ме притеснява - но и друг плюс, който ми спомена е, че ако имплантите са с чип, пациентът има допълнителна застраховка и Мотива правят "финансов реверанс" в някакъв размер - някоя от вас да е запозната? Ами стана доста дълго, но определено съм във фаза преди запазване на дата за операция и ми се иска да съм наясно с всичко по възможност Grinning
Аз съм оперирана при д-р Хатър, при мен  също беше вземано от краката за липофилинг, но много малко количество, около 20 дена имах синини. Странно, но мен не ми е предлагала вариант за чип, ще ми е интересно да се включат и други момичета оперирани при нея дали са имали тази опция. След като ще се наложи да взема от повече места мазнина сигурно си слаба и нямаш особено мазнини, така ли е?

# 596
Flushed 20 дена не са никак малко, но какво да се прави.. Висока съм 1,71-2 и тежа 53-4 кг. Преди два месеца се подложих на режим, с който сега малко си компроментирам желанията за операция, защото отслабнах с 8 килограма и сега мазнината ми е ограничена.. но кой да се размисли🙄 каквото станало, станало. В сайта на Мотива намерих само тази опция за финансово подпомагане, което обаче от написаното, не смятам за възможност. Прикачвам скрийншот, дано се получи:

# 597
Трябва да кажеш кой е този режим. За 2 месеца 8 кг са супер резултат.

# 598
Основната нормативна уредба на епикризата се съдържа в Наредбата №49/18.10.2010 за основните изисквания, на които трябва да отговарят устройството, дейността и вътрешният ред на лечебните заведения за болнична помощ и домовете за медико-социални грижи. Чл. 24, ал. 1 от Наредбата гласи "В деня на изписването на пациент от лечебно заведение за болнична помощ или от дом за медико-социални грижи се издава епикриза в три екземпляра - за пациента, за изписващото лечебно заведение и за лечебното заведение за първична извънболнична помощ, където лицето е регистрирано. В случай, че в деня на изписването лечебното заведение все още не разполага с резултатите от извършени при пациента изследвания, които трябва да бъдат посочени в епикризата, по изключение епикризата може да бъде издадена до една седмица от деня на изписването на пациента."
Както знаем, д-р Молов ползва операционни зали на лечебни заведения, с които най-вероятно отношенията му са по д-р за наем, което за мен означава, че няма как да бъде санкциониран при неизпълнение на задължението за издаване на епикриза. Може би и за това отказва издаването на болнични.
Наред с това, издаването на епикриза е изискване, записано в Правилата за добра практика на Българска асоциация по пластична, реконструивна и естетична хирургия, а д-р Молов не е нейн член.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 11:51 от Req_

# 599
  • София
Аз продължавам да не разбирам, защо при такъв голям избор има толкова желаещи за операция при този доктор Молов. Неиздаването на епикриза дори след напомняне от пациента е безобразие.

Общи условия

Активация на акаунт