Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 35

• 68 510
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Ааа, тази тема трябва да върви с предупреждение, че от всяка снимка дебне изкушение. Толкова красиво, толкова апетитно, не е за хора на диета и със слаб ангел. Grinning Yum

Аз се отчитам с разядка от извара и пресен лук:

Семпла салата от прясна краставица, копър и чесън:

Пиле(пилешки бутчета) ала лютика на фурна:

Скрит текст:
Моята порция без ориз:

И вече традиционните бисквитки от овесени трици, ленено семе, ким и малко извара:

Десерта е "мус" от скир с какао и подсладител. Чудно кремче става, но него утре ще го презентирам.
Хубава, спокойна и уютна вечер на всички. Hug

# 136
mama iasi, виж тези лесни идеи за патешкото

Скрит текст:
Ако са останали патешките гърди, може да се приготвят като пиле с грах, и да се сервира гарнирано с картофено пюре. Втори вариянт е да се запържи месото на лентички със соев сос, ако ядете такива неща, или с каквито искаш подправки, и да се гарнира с ориз и гъби. И на супа да го свариш, с каквито зеленчуци се сетиш, и с фиде, също става богата работа

...............

Два вида понички от многолистно тесто: със сирене и домат, и с кашкавал, шунка и домат

Супа от всякакви зеленчуци и кайма

И пиле БББ, с бекон, бри, боровинково сладко, че и банан 🤩

# 137
За тази вечер имаше:
Бутчета печени на фурна

Чушка бюрек

И за десерт Мляко с ориз

# 138
  • София
..........
Сарма кебаб с бекон, гъби и свинско
..............
Скрит текст:
Крада, да си знаеш, благодаря!!!  много ми хареса. няма емотка с усмивка, тези изобщо не мога да ги различавам, все едни са едни и също. Ще си купя и кисело зеле, докато има при нас, дано да успея да го съхраня, до половината на февруари, точно тогава ще ми трябва и тази сарма ще я сготвя. Само да уточня нещо, тези доматки които добавяш, няма ли прекалено да киселее...важно ми е, че си имам един капризник, не е за разправяне. Благодаря още веднъж!
От мен едни пържоли по гръцки, или дрън-дрън та пляс, . Рецептата от някъде съм я отбелязала и щото не ми достига на акъл,  какво да ги правя тези пържоли взех ,че ги направих. Да, станаха много, много хубави, но това не са по гръцки, а ще ги кръстя и кача със заглавие - Пържоли със зелени чушки , гъби и сос бешамел със сметана, нещо такова.

# 139
marchеva14, важното е да са вкусни, пък как ще ги кръщаваш.....Апетитно изглеждат!

У нас салата,

пържоли с гъби и топено сирене,

моето любимо нещо - пържен хек

и кекс,

тук е зачервен, защото вместо с кайсиев джем, го намазах с роте грюце. Simple Smile

# 140
  • там където има винаги вятър
Постни чушки
Обичаме червените повече, за това и такива замразявам. А толкова лесно се обелиха, дори в сезона им не ми се е случвало.
Ефибуш
Скрит текст:
Благодаря за идеите, нещо готвено ще е, а за супа съм оставила кокалаците.

# 141
  • София-Младост
Джаста, ти се радвай че снимките не вървят с калории, че тогава...Wink
Тайна, на 14-ти по стар стил е Трифон Зарезан;)

Едни сарми с кисело зеле в гювеча...толкова вкусни станаха (да си се похваля). Направих само десетина (но големи)...и тогава единия каза, че не обичал и не ядял сарми, другия имаше хамбургери и е абсурд да му ги сервирам и така...от петък вечер до понеделник на обяд си хапвах сърми...много ми се усладиха. И ще прощавате, но се сетих накрая, че трябва и да снимам...и затова са нарязани:)

# 142
  • София
Една пържолка с кьопоолу и салатка, е, не е от къдраво прасенце, като в черешката, но пак вкусно.

И  едно брауни.Напука се при ваденето.

Цитат
Тайна, на 14-ти по стар стил е Трифон Зарезан;)
Ой, забравила съм, благодаря!

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 17:16 от Тайна

# 143
# 144
  • Шотландия/Абърдийн
🍝

# 145
  • Някъде Там
сладки орехчета

боб с кисело зеле и зелева чорбичка

# 146
  • ВАРНА
Селски хляб с пастет от патешки дроб
Спагети Болонезе

# 147
Шницели по рецепта наКарз и пикантни картофи на фурна

# 148
  • In transit
Марчева,
Скрит текст:
кради Simple Smile Домашните консерви с домати не ми киселеят. Иначе от тия в консервите някои наистина са по-кисели. Заложи на по-качествена марка или сложи малко. Зависи твоите хора колко кисело не харесват, за мен е ок с домат. Ако искаш нарежи един пресен розов..той само цвят ще даде Grinning 

За обяд хапнахме пълнени гъби с кайма и моцарела.

Вечерята още се пече.

# 149
  • там където има винаги вятър
Не знам при вас как е, но ние ядем ли каквото има... преяждаме - ха от това, ха от другото Smile
Ако има и топла кафанска погача
Суджук, мезето на ММ и пача(свински крачета и уши - във вид на саздърма)

Имаше още сирене, картофена салата, за всеки вкус.

Общи условия

Активация на акаунт