Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 58 272
  • 843
  •   1
Отговори
# 135
Кореком!!! Ах, как миришеше! Много обичах да "ме водят" там, да дават вместо ресто Марс и Сникърс, да ми купуват от дъвчащите бонбони, в плика от които почти задължително имаше и ключодържател. Heart За 8ми март баща ми, с 4 жени вкъщи, винаги се отчиташе с подаръци от там. Някои все още помня. А, имаха и едни дънки Карера- цвят мастило. Задължително, като ми купеха нови, още на втората седмица падах по колене с тях и се прибирах с дупка поне на единия крачол. Grinning
Студентка бях 94- 99 години. Носих си Вермахта (ботуши и кубинки), ливайс (основно 501), както и един конкретен модел на Райфълс, пусто не помня кой. Но пък помня, че пред магазините и на Съборна, и под хотел Хемус се редяхме на опашка, за да влезем (това в ученическите години, значи 92- 93 някъде).
Филми по кината от гимназията, до към 2007- та някъде почти не съм пропускала, с много малко изключения и баш "Титаник" е един от тях. Няколко приятелки ми се бяха разсърдили, че отказвам да ходя с тях да го гледам. Grinning

О, да, допълвам- почти не се разделях с уокмена си. Навсякъде беше с мен. Навсякъде.

# 136
  • София
Подсети ме за магазина под Хемус. Тези години ми се губят. Много учене и купони, въпреки мизерията имаше.

# 137
99 завърших гимназия аз, помня че майка ми изтегли някакъв влог на мое име, в който е отделяла парички всеки месец с мисълта, че за абитуриентския ми бал, че и студентството ще имам една прилична сума. Такава деноминация беше, че парите ни стигнаха за едно рокле, което не беше за бал, май за втора вечер го взехме. Скъса се да плаче, още помня как излизаме от банката и тя реве:(
В Кореком не са ме водили, но си спомням че първите дънки, които ми взеха, бяха с връзки. Кожено яке не съм имала в онези години.
Купих си първото с пари, изпратени ми от брат ми, вече бях студентка, след 2000 е било.
Титаник гледахме с класната, всички ревахме;)

# 138
Подсети ме за магазина под Хемус. Тези години ми се губят. Много учене и купони, въпреки мизерията имаше.

Така беше. Прекрасни години бяха.
И много престъпност имаше също. Като се сетя, че имам няколко случая, в които буквално 10 минути са ме деляли да съм на някое място в неподходящото време, настръхвам. Късмет е било. Някой отгоре (аз си зная кой) със сигурност ме е пазил.

А опашките пред МакДоналдс помните ли? Конкретно- пред този на Славейков (първия). Grinning

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 22:49 от TuЛи

# 139
  • София
Само това, че бяхме млади беше прекрасно. Родителите ни не бяха много щастливи.
Помня, а и беше супер скъпо в Макдоналдс. После и пица Хът и Събуей бяха "луксозни".

# 140
Ние с майка шиехме дрехи... Татко купи шевна машина и първо се почна с леки блузки и полички... Стигна се до сака с изпипани ревери и капачета на джобовете със шлиц. Аз и сестра ми чиракувахме, кройките на Бурда се преправяха, ползвахме платове за мъжки костюми, намалени парчета, че за нищо не стигат... Толкова професионално е шиела майка, че всяко нескОпосно ушиване ми бърка в душичката. Така от гимназията до първите години като почнах работа. Още имам в гардероба сака тип Шанел, които ми стават, полите към тях вече не Wink
Ако намеря снимки, ще кача Simple Smile

ПП: какъв Кореком, какъв МакДоналдс, парите стигаха за студентски стол, пералня и билети за бърз влак, без запазено място... Но пък бяхме млади и оптимисти Simple Smile

# 141
  • София
На мен свекърва ми /мразя аутокоректа!/ ми уши един жесток бял костюм с панталон, с плат от майка ми. Ама вече не ми става - ни долу, ни горе.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 23:22 от Rockstar

# 142
  • София
Не съм ходила в Кореком. Там не се пазаруваше с прости левове.
За абитуриентския ми бал през 1995 г. майка ми уши роклята. Вече не ми става, иначе бих я носила при подходящи поводи и сега.

# 143
  • В градината...
Ех, вярно, че шиехме, аз колко дрехи си уших. После излязоха вторите употреби.

# 144
А, имаха и едни дънки Карера- цвят мастило. Задължително, като ми купеха нови, още на втората седмица падах по колене с тях и се прибирах с дупка поне на единия крачол. Grinning

Боже, не е истина, това ми бяха първите "истински" дънки, тъмносини с червено етикетче Карера. Кройка, мили боже, панталоните на дядо ми, мастилено син цвят дето с нищо не се връзва...само дето не ревнах с глас като ми ги купиха, толкова не ги харесвах. Но няма как майка каза да съм модна.... и до ден днешен мразя дънки може би заради този ужасен спомен. Помня и корекома от който ми ги взеха до църквата Света Петка в София.
Аз пък помня опашката пред Хъшпъпис, на Дондуков магазина, до сладкарницата - два чифта си купих, равни тип мокасина и едни задължително с токче! Е тях вече много ги харесвах и ги убих от носене!

# 145
Аз не съм пораснало момиче спрямо заглавието на темата, но се разчетох, и с голямо удоволствие ви следя. Grinning

# 146
  • София
Пускам една снимка, вероятно от 94-95, вероятно имитирам Ума Търман в Криминале. Утре трия.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 08:40 от Rockstar

# 147
За бала татко ми донесе две рокли от друга държава - аз не ги харесах. Ходихме семейно за трета до магазина на Квеле.
Обаче с моето гадже тогава /сега съпруг/ и наши приятели решихме да отидем до Варна за два дни. Първо излизане сами извън града - емоции - разбирате. Метнах роклята в сака за вечерята в хотела и я облякох съответно.

Купиха ми четвърта рокля от корекома - тъмносиня със сребристо, обувки и чанта към нея. Много хубав тоалет се получи, роклята след бала не съм я носила, но обувките и и чантата - да.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 00:17 от Sweta

# 148
  • пустинята Гоби
Мале и аз имах такава сатенена ризка, само че беше някакъв убит жълтозелен цвят Scream . Носих я веднъж на изпращането на випуска със сатенена черна пола и после потъна в забрава.

# 149
Здравейте.Слънцето започва да се показва все повече, в тази връзка да ви попитам нещо?
Какви кремове за шия/деколте, с фактор използвате сега?
И, вчера ми се искаше да имам шапка, тооолкова беше слънчево😁, носите ли някакви шапки с козирки  през този сезон?Чудя се какъв тип шапка, пазеща лицето би подхождал сега🤔

Общи условия

Активация на акаунт