Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 59 267
  • 843
  •   1
Отговори
# 270
Аз харесвам Виктория бюти (някои кремове, с охлюви) и почистващ гел на даймънд роуз. Страхотни са. Инаюе се присъединявам-често са суууупер парфюмирани кремовете. Не знам защо така ги правят.

# 271
  • В полите на Пирин планина
Харесвам много козметиката на  Phytocode. Българска, страхотно качество и иновативни формули.

# 272
А, защо да те порицаваме, Мими. Всяка кожа е различна и с нейните си претенции.
Ръцете мажа след всяко измиване, защото иначе ми се нацепват до кръв на свивките. Разни лайки и гроздета са ми идеални, без претенции към марката. Вършат ми работа всички.
На тяло хабя по 200 мл/мес. И там съм с адски суха и нацепваща се отпред на краката и около лактите кожа. Кремовете от 100 + лв ми идват много нерентабилни, а крайният ефект е почти един и същ. В постоянството е ключа. Ползвам и български понякога.
Кремове за локално приложение - Бочко против раздразнения съдържа смрадлика и цинков оксид. Оправя проблем за една нощ. Кремове от такъв тип имам още 3-4 - аптечни и от магазини за селективна козметика. Съвсем отговорно смея да твърдя, че въпреки многократно по-високата цена, никой от останалите не действа по-ефикасно. Един на Юриаж дори изхвърлих почти пълен наскоро, защото беше откровено зле при мен.
В момента съм с много обострени лишеи - по тила, деколтето, ръцете,.... От много години не се бяха показвали, но тази зима ще ми видят сметката... 5 см в диаметър стигнаха.... По-малкото време навън и дезинфектантите ме убиват... Измия ли косата с нещо различно от бебешки шампоан, става още по-зле и полудявам от сърбежите.... Бочко ми е незаменим в момента.
За лице не съм попадала на подходящи бг продукти, но не значи обезателно, че няма такива.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 23:56 от Light Beam

# 273
Аз за тяло съм толкова голям скъперник, че нямам думи. Мога да си купя обувки за 50 евро, ей така излишнички, ама един боди бутер от 17 евро ми свиди, та се пука. Камо ли 50! Почвам веднага да ги измервам в такива за лице, обувки, маратонки, ако щете и дюнери и капучинота. Реално наистина постоянството е ключът, обаче с едно изключение, тея бутери на боди шоп са просто...не знам. Уникални. Ама окато не ми се дават за крем, ще си ползвам ДМ-ките.

# 274
  • София
Лайт, и малкият ми е така. Тази зима е цъфнал целия! За него ползвам Mixa - крем, лосион, душ-олио. Между другото, имаха едно малко кремче с кръстче, обаче са го спрели, да им се....

# 275
  • София
И аз при обриви се мажа с бебешки крем за подсичане, Бочко в момента.
Освен това се мия с бебешки сапуни, въпреки че тия на Бочко миришат мн силно.

# 276
  • София
При лишеи и суха кожа всъщност не са подходящи кремове с цинков оксид тип Бочко, Здраве и т.н.

# 277
  • София
На мен ми изчезват обривите от кремове за подсичане, а съм се мазала с какво ли не.

# 278
Фитокод са номер едно ! Аз не деля козметиката на бг и западна 😂 достатъчно е да има състав за да преценя дали става или не !

# 279
  • Sofia
Веднъж ми се наложи да ползвам мицеларна вода на Виктория бюти с охлюв, на секундата ми пламна лицето , щипе и пари все едно с 90° спирт съм се намазала.  Не смея да пробвам нищо друго на марката.

# 280
  • Велико Търново
Веднъж ми се наложи да ползвам мицеларна вода на Виктория бюти с охлюв, на секундата ми пламна лицето , щипе и пари все едно с 90° спирт съм се намазала.  Не смея да пробвам нищо друго на марката.

Абсолютно същото ми се случи, а нямам чувствителна кожа.Спомням си, че беше преди доста години и от тогава нищо друго не съм ползвала.

Аз няма за какво да се докачам относно въпросната козметика-пробвах я, харесва ми, ще я ползвам.Бутерът за тяло със сигурност ще го подновя, защото ми е уникален.Естествено, че жени с чувствителна и реактина кожа ще бъдат предпазливи в избора си на козметика.
Аз съм склонна да давам пари за всякакви кремове/стига да ги имам де/, никога не съм ги обръщала в обувки, чанти и т.н. .Кожата ми е много важна.

Сега отивам да спортувам и пожелавам хубава седмица на всички!

# 281
С голям интерес следя коментарите ви за българска козметика, както и идеите за други слънцезащитни кремове. Аз от известно време съм с Missha 50 + и много ми допада - лек, не е мазен. При нас слънцето е силно и не мога да си позволя да пропускам слънцезащитата.

Змия, най-искрено завидях за балета! Много ми липсват тези мероприятия - концерти, балети, мюзикъли, театър, концерти в заведения ... Не знам кое бих определила като любимо - всички си имат своя чар и пълнят душата Blue Heart Относно мюзикълите - за първи път ги оцених след като се преместих от тази страна на океана.

# 282
Интересна тема за българската козметика. Аз също имам дадени продукти на Бочко, които все още ползвам за децата и съм много по-доволна, отколкото от чуждестраната козметика. Иначе аз съм пробвала няколко български марки, но само от една съм супер доволна от всички продукти, а доста съм ползвала:
https://www.cosmeticsbulgaria.com/brand/natural-cosmetic/.
Пробвала съм кремовете с арган и макадамия, много леки като текстура, правят кожата мека и приятна на допир. Но искрено очарована съм от серията с роза, а от ампулите наистина ми се изгладиха повърхностните бръчки и кожата ми беше кадифе. Душ геловете пък са много измивни и икономични. А сега да доуточня, че съм смесена кожа на лицето, но много, много чувствителна кожа и от повечето козметика се обривам, очите ми се зачервяват и десния клепач ми се подува Sad
Колкото за лишиите: сблъсках се и аз този проблем тази година: разноцветен лиший. Пробвах с каквото имам подръка да се лекувам, но без ефект. Но намерих добра дерматоложка и с нейна помощ се излекувах Мазах се 20 дена със следните продукти:

И някаква тинктура мазах (много неприятна на мирис), но резултатът е на лице Simple Smile
А сега не мога да не се похваля за завършек с новото червено яке и клин 💃

# 283
  • Бургас
За тяло най-ми харесват продуктите на Палмърс, за лице не съм пробвала.Покрай тях започнах да си правя крем с какаово, кокосово масло и зехтин  и основно с него се мажа зимата и лицето и тялото.Аз съм предимно на масла, но имам един-два крема за по-топло време, но и в тях съм сложила някои масла Smiley

# 284
Лятото ходихме в една ферма за щрауси и си взех крем за лице и маска за коса. Маската вече свърши, но кремът доскоро стоеше забравен в хладилника. Преди около седмица го почнах и съм доволна, както и от маската. Овлажняващи са, за суха коса и кожа, а не са скъпи - по 15 лв.

Общи условия

Активация на акаунт