Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 59 307
  • 843
  •   1
Отговори
# 435
  • някъде под слънцето...
Моето скромно мнение за козметика е, че най важното е да е работеща за конкретната кожа.
Машинките за домашни процедури също не са за подценяване.
С подходящия продукт, ако не чудеса, то поне дават видими резултати.
Dez за изсветляване и изравняване са подходящи продукти с млечна и гликолова киселини , а също така и витамин C .
Последното ми открите за вит C e този серум, най работещия за моята кожа от всички, които съм ползвала през последните 5  години

Задължително качествена слънцезащита целогодишно  в необходимото количество с подновяване навън  на два часа.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 12:35 от sl

# 436
  • София
Контурът и на мен ми е проблемен, особено от както качих кила.

# 437
Определено има голяма разлика при мен ,но снимки няма да пускам.....
Генът е едно и си е късмет ,грижата и постоянството е въпрос на приоритети...Тенденцията при добрата грижа за лицето последните години е да става все по достъпна и почти всеки може да си я позволи,хората вече плащат нормална цена за активни изчистени съставки,а не за помпозни имена на козметични гиганти.
Например аз слагам BHA ,ретинол,пептиди,витамин Ц и витамин Е серуми ,това отделно от хидратацията с хиалуронова к-на ,кремовете и УВ -то .Тези съставки никой крем не може да ги събере под една шапка ,защото са несъвместими и са пръснати по различни части на деня и дори различни дни.И да определено по млада няма  да стана ,но държа кожата ми да изглежда възможно най-добре .Така е и във всички други сфери -тренировки,храна,добавки -всичко дава резултат ,ако ти се занимава...

# 438
  • някъде под слънцето...
Точно.
Но всеки трябва да го открие сам за себе си.
Не всички имаме добър ген.

Ако  20 състоянието на кожата  е ген то над 40+ е  резултат на грижите полагани във времето.

# 439
  • Бургас
Познавам жена на близо 60, която цял живот ползва само крем нивея за лице и измиваща пяна. Има уникална кожа, с равен тен и без бръчки, петна и е свежа.  Но пък приема вътрешно доста добавки и се храни пълноценно.

Диетите и рестриктните режими, разказват играта на кожата, според мен. Тренировките я подмладяват до толкова, че стимулират кръвоснабдяването и чистенето.

# 440
Моето скромно мнение за козметика е, че най важното е да е работеща за конкретната кожа.
Скрит текст:
Машинките за домашни процедури също не са за подценяване.
С подходящия продукт, ако не чудеса, то поне дават видими резултати.
Dez за изсветляване и изравняване са подходящи продукти с млечна и гликолова киселини , а също така и витамин C .
Последното ми открите за вит C e този серум, най работещия за моята кожа от всички, които съм ползвала през последните 5  години

Задължително качествена слънцезащита целогодишно  в необходимото количество с подновяване навън  на два часа.

sl, съгласна съм за работещата козметика. И аз ползвам серум с витамин С, но друга марка. Избистря тена и кожата е като преродена. От него наистина има видим резултат.
Този от къде го поръчваш? Бих го пробвала.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 13:05 от Sysly

# 441
Безразборното хранене, захарта, пушенето и алкохолът са далеч по-голям бич, и по-често срещани от "диетите".
Или поне аз нямам поглед върху абнормално диетуващи хора. Не съм виждала такива.

# 442
Ексфолирането е по-добре да се прави с киселини, а не със скрабове.
Аз ползвам млечна на The Ordinary.
Не е точно така. Киселините не са препоръчителни за определени типове кожа и могат да нанесат вреди и при неправилна употреба.
А за определени неща - например свръхпроизводство на кератин точно скраб се препоръчва.
Има и груби и щадящи въпрос на избор.

# 443
Бях писала преди няколко дни за разочарованието ми от Дъглас: поръчах Екрана на Clarins и трябваше да получа още един като подарък, но в пратката го бяха пропуснали, като и пожеланите мостри.
Обадих им се веднага и обясних проблема. Обещаха, че ще пратят липсващите неща веднага. И всъщност го направиха и днес си получих крема и мострите.
С противоречиви чувства съм към Дъглас .

# 444
  • някъде под слънцето...
Sysly от кварталния Prumor
https://www.primor.eu/1469_breylee
в сайта им предлагат само другия серум с витамин C, който също имам, но не е толкова работещ при мен.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 19:02 от sl

# 445
# 446
  • Бургас
Например, кожата реагира много добре на диети богати на омеги и мазнини, както и на суплементиране на витамини от групата Б и Д, ама масово диетите рестриктират подобни храни, които носят тези суплементи, защото са висококалорични- глутенови и житни храни, елди и подобни въглехидратни, както и мазнините. Айде за последните сега е супермодерно високомазнините диети, ама яко режат от въглехидратните и от там масово от суплементирането на Б витамините, да не говорим че се носят слухове как се дебелее от тая група витамини и масово девойките бягат дори от добавките като дявол от тамян. А как бууства коса, кожа и нокти от точно тази група храни и добавки.

# 447
Познавам жени със страхотен ген, ползващи 1 продукт, и без дефекти и бръчки.  Виждам и себе си, че съм тръгнала в посока, която не ми харесва и грам, и поне ще правя това което ми е по силите.

Наесен вече ще ми трябва професионален пийлинг, защото имам петна, и като цяло кожата на лицето ми не е с равномерен тен. Ползвала съм всякакви продукти, ползвам добра слънцезащита винаги, но професионалната намеса няма да ми се размине. Щях да ходя тази есен уж, но с тези карантини и олелии не ми се занимаваше.
Доста жени го правят, аз все се дърпах, и аз не знам защо.
Аз определено не съм от тези дето се мажат много ...сега за дермабленда ме разколебахте, щом е тежък. Не обичам да имам много слоеве по лицето определено....
Към март април ще си сложа ботокс на мръщещата бръчка. Не минлото по миналото лято пробвах, изпъва я определено, и е по добре. Нея с никакви кремове не мога да я изправя.

# 448
  • София
Абе ще стигнем до пачата:-).
Храненето е важно.

# 449
Имам и ползва тази серия за без пари:
Скрит текст:

Много съм доволна, като се има предвид, че всичко това е за 25 лв. Върши чудесна работа и не отстъпва по нищо на луксозните марки. Кремът чака да свърша  Микса и го почвам него. За лятото е чудесен. Имам чувството че лицето сияе след него, някак го озарява.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 14:39 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт