Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 46 301
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Narcissus, реално никой не знае какво и как ще стане. За да си и ти спокойна, защо не обсъдите с АГ дата, до която ако раждането не тръгне естествено, да те подготвят и приемат за секцио? Така ще избегнеш преносване и предизвикване.

Иначе си много смела, че не заклеймяваш един начин на раждане, заради лош предходен опит!

И при двата варианта има място са усложнения. НО нека предварително не се плашим и очакваме най-лошото. Вярвайте в себе си и в лекарите, които сте избрали. Всичко ще е наред.
Аз родих бебе 4,250 кг без никаква упойка, без драми, без викове, не мога да се оплача да съм изпитвала някаква непреодолима болка. Болят контракциите, не раждането. Просто вярвайте в себе си ❤️

# 571
аз съм от юлските мами,но си мисля че раждането ще е юни.Имам 1 естествено раждане но сега съм решила да е секцио.Родих преди 15 години но още си спомням с ужас това раждане.Един месец не можах да си седна на дупето.Детето го вадиха с вакуум и до една годинка имаше хематоми на клепачите.Не бих си го причинила втори път
Моля да редактирате или изтриете поста...Не е удачно за тук такива изказвания
Защо да не е удачно, че и да го трие?! Админ ще реши дали поста е за триене!
 Това е живият живот! Да звучи плашещо, но нима трябва да украсяваме опита ни, за да не звучи страшно.
Нека не се залъгваме, че раждането е цветя и рози...
Всяка от нас ще има различен опит!

# 572
Може би за 15 години има все някакво подобрение в болничната грижа (Дано!). Иначе и аз има една много интересна и прилично кървава история за раждане секцио, бебето сега на 32 и ми е най-добрата приятелка. Обаче няма да я плясна така, защото има хора, които се плашат и такива истории им идват в повече и създават стрес. Не сме тъпачки, които очакват цветя и рози, всеки е наясно с рисковете и усложненията, ама няма нужда да ги мислим.
Онзи ден имахме гости, та момчето сподели една история, разбирам че се е случила с негови близки, знам, че такива неща стават, ама що и той не се сети, че заради неговата история 2 дни имах кошмари и ми създаде стрес и тревоги, които нямаше нужда да изживявам, ако не ми се наложи, разбира се.

# 573
Radeva, права си, хубаво е дa избягваме стреса до колкото можем Simple Smile
А че хората не се съобразяват какво разказват е факт, ама няма как да се борим с това, за съжаление.
Но относно поста на diandraaa, не виждам да има нещо кой знае колко страшно, кърваво и плашещо....

# 574
Да споделя и аз какво мисля:
Чувствителни сме към всичко,и още повече драматични истории свързани с раждане . Аз лично не виждам нищо лошо в по-горните постове, напротив описани са в първо лице,не звучат преувеличени, а реални. Друг е въпроса как е било разказано в трето лице и през няколко ръце ,визирам госта на Радева Grinning
Аз лично съм тип тяло ябълка,и започва да ми личи,че съм бременна 'като хората' чак в 7-8 месец. Големи гърди, от които по-широка блуза пада свободно и скрива корема. Та бях около 19 седмица ,когато личната ми майка се изцепи: 'ти бременна ли си или какво, г'лей как нямаш никакъв корем!'  и това в седмиците както знаете всички дето ту усещаме добре бебето,ту има дни на 'затишие'!  и още повече че тя ме познава,това ми е трета бременност, би трябвало да знае....Още ми е гадно от това нейно изцепване.Купих си домашен доплер заради него! Тя си ми е малко груба и директна ,но това е друг въпрос.
А относно упойките, за бебето най-безопасна е спинална/епидурална. До колкото знам пълна се налага само в спешни случаи.
А относно спинална/епидурална при естествено раждане, в голям процент водят до протрахиране(удължаване) на родовия процес,и усложнения. Не се сърдете ,но го считам за ненужна глезотия,която само може да докара проблеми.

# 575
Всеки си има в главата някакъв сценарий за раждането, страхове, опасения. Няма нужда да ги засилваме допълнително с истории от "живия живот". Живият живот за едни е с тежко раждане, други с леко... Стрес и страхове са излишни, затова смятам, че е добре да се щадим и да мислим за тези, на които ще им е за първи път.
Пак казвам - който иска да разказва, но нека предупреди какво следва, за да имат избор четящите. Simple Smile

# 576
Реално в моята публикация няма никакъв шок,ужас или някакви усложнения.Бях напълно запозната с различните възможности.Просто разказвайки я,ми беше интересно да разбера вие как бихте постъпили.В случая става въпрос за емоционална гледна точка,тъй като едно естествено раждане е доста непредвидимо във всяко едно отношение,а всички знаем как протича едно планово секцио и защо е толкова предпочитано.

Относно разказите,две страници чета постове за дължини и скъсяване на шийка и дали е нормално и колко било важно да се следи и  опасно ако не го правиш.Няма да се оплаквам как два дена съм се вкарвала във различни филми,че чак главата ме заболяваше,но на никой не съм "размахала пръст",че ме е натоварил психически.

И все пак се извинявам,ако съм накарала някой да се чувства зле след моята публикация.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 17:58 от narcissus

# 577
Момичета, стегнете се! Раждане ви чака!
Темата е точно затова всъщност, а ще видите, че като наближи и започнат някои от нас да раждат, другите ще настояват да прочетат подробности.
Не казвам да си споделяме супер ужасии, но описаните раждания са всъщност много банален сценарий и няма нищо лошо да ви е минало като информация, за да не се стресирате още повече, ако изненадващо ви се случи нещо подобно и да се панирате, че е нещо кой знае какво. Аз лично, ако бях малко по-информирана предишния път, със сигурност щях да взема други решения и да си спестя много проблеми.
Ако има някой прекалено чувствителен, то е негов избор дали изобщо да отваря такива дискусии и да чете.

И да дам моите 5 стотинки по темата - като раждала нормално и в последствие оперирана (заради останала част от плацентата) категорично избирам да раждам нормално. Ще чуете всякакви мнения, защото всеки организъм понася всичко (дори един грип) по различен начин. От моя опит, ако имам избор, винаги ще предпочета да родя нормално.

# 578
Браво,Tickles! Верно и точно казано по всички точки!
И да добавя: не само ,че всеки различно понася различни манипулации,но и един и същ човек може да има различни преживявания с една и съща манипулация. Пак аз за пример,разбира се Wink
Секцио на 22,планово (седалище) и без усложнения ,отне ми месец да ходя нормално изправена и да се почувствам човек. Секцио на 32(пак планово и без усложнения) , реших че няма да се  'цепя и отгоре и отдолу' ,и щом е тръгнало на секцио,и това ще е така,а и беше застанала дъщеря ми в гадно главично предлежание,което предразполага усложнения. Та на 32, скокнах от леглото още на другата сутрин, на 3тия ден настоях да ме изпишат,и готвех вечеря за семейството у дома все едно не съм оперирана. Ще видиме сега на 47 как ще е 'хавата' Joy

# 579
През 2012 преносих и след 24 часа мъки в родилна зала се оказах на операционната.Възстановяването беше много трудно,но не и непреодолимо.
През 2016 ми се наложи медицински аборт,отново 24 часа в родилна зала(в късен етап от бременността беше аборта) и излезе по естествен път.
Сега съм избрала нормалното раждане,но стигне ли се до интервенция ще си искам секцио с пълна упойка.
Такива форцепси и ли да съм будна и някой да ми реже тялото,дори да не усещам няма да ги преживея 🙂
Самото естествено раждане ,на което се надявам също смятам да е придружено с упойка .Не съм героиня,нисък ми е прагът на болка и болниците ми докарват паник атаки.Щом имам вариант раждането да премине възможно най-безболезнено и облекчено ще се възползвам .Успех на всички!Не остана!

# 580
Не знам защо го пиша, може би трябва въобще да не се обаждам, Но само ще кажа, че имам 2 секцио операции и абсолютно всичко, което съм прочета е 1000 пъти по-ужасяващо от реалността и няма смисъл да се плашиъе от такива истории.
Кърмата идва веднага
Не ви приспиват напълно освен ако няма някакви специфични индикации
На 8-10час ставаш и Ззапочваш да се раздвижват
Колкото повече се движиш толкова по-добре и бързо се възстановяваш
Ако ви лепят, белегът е дебел колкото косъм, който с времето съвсем не си личи
Около 10 дни е неразположението, също толкова колкото след естествено, но неразположението е в корема, а не там долу..

Не забравяйте, че сме в Божиите ръце и кой през какъв ад ще мине, само той си знае.. не е лесно, не е невъзможно, но помнете, че болката е сладка болка. Аз се моля да съм жива и здрава и бебка също, за да мога да си отгледам децата.

Имам много още какво да споделя по темата, но знам, че на много момичета няма да им хареса казаното, затова не позволявайте никого да взима решения вместо вас. Вие ще раждате, вие сте бременеели, а понякога и това е достатъчно изморително и не позволявайте никой да ви дава наклон Simple Smile

# 581
Не съм влизала от сутринта и сега с голям интерес прочетох историите. Даже като свършиха, рефрешвах да видя дали няма нови 🙂🙂 на мен ще ми е е за 1ви път, живот и здраве да стигна до там, и затова ми е супер любопитно как е минало при другите. Надявам се при мамите, които са имали тежки моменти предишните пъти, сега всичко да мине без проблеми! Пожелавам на всички ни след има няма 3 месеца да са щастливи, да гушкат малките бонбони и да са забравили за всички притеснения и тревоги през тези 9 месеца  🙏🤞😊

# 582
Ало, ало слънчице, тук никой не дава наклон, точно това коментирахме - ако при теб секциото е било песен, при други е било кошмар. Същото и с нормалното раждане. Затова всеки прави своя информиран избор, подкрепян от своя доктор и/или от медицинските показания. Това за кърмата също е строго индивидуално и категорично не е "кърмата идва веднага", без значение от начина на раждане.
Както писаха и по-горе, не само при всеки е индивидуално, а и всяко раждане на една ш съща жена може да е коренно различно преживяване. Аз съм такъв пример. Обикновено второто е много по-бързо и лесно (казват), при мен беше обратното.
Да сме живи и здрави всички да гушнем бебчетата си, без значение секцио, нормално, кърмени, на АМ и пр. Тези дебати ги има във всяка една тема и ще ги дъвчем още безброй пъти, напълно излишно.
Аз и другите мами на по-големи деца ще потвърдят, че много бързо всичко се забравя и идват всякакви нови предизвикателства покрай децата Hug

# 583
Аз нямам личен опит, мога само да споделя опита на майка ми, защото виждам че е интересна тема... две раждания, два пъти нормално без упойки (няма да лъжа, каза ми, че и двата пъти я е боляло, но са я боляли шевовете повече). Едното раждане е било, когато е била на 27 с мен, другото на 41 - със сестра ми. С нея, ато е влезнала да ражда ми каза " влизат другите майчета раждат за по 20-30 мин напъни и аз се надъхвам, че с второ раждане ще имам и аз късмет, но уви 2:30 мин раждане 😂" както всички казвате болката отминава и всичко си заслужава❤ Нещо интересно, което мога да ви споделя - докторът, благодарение на когото съм на този свят, ще е същият доктор, при когото ще раждам аз 😅❤ Вече е 23 години по-опитен и се надявам да имам хубава история за разказване❤ Успех момичета, вие всички се справяте с толкова трудни моменти, вярвам че раждането, макар и съпроводено с болка, ще е най-хубавият от всички😘😘😘

# 584
Момичета, всички тук, мисля, имаме една цел и тя е да стигнем до успешен финал, което е = на РАЖДАНЕ! За да е успешно, възможно най-бързо, безболезнено, до колкото може, според мен е важно да знаеш какво те очаква. А могат да те очакват различни неща! Не мога да разбера как може да искаш да си информиран от всякъде каква количка да избереш за бебето, но да не искаш да знаеш какво те очаква при раждането, още повече, че там и тогава много неща зависят от ТЕБ, особено при естествено раждане. И ако можеш да си спестиш няколко шева, защото знаеш какво да правиш, а не си изпаднала в паника, точно когато е съществената част, мисля, че няма да е малко! Simple Smile
Къде по-лесно, къде по-трудно, всички тук сме оцелели, че и втори и трети път ще раждаме, значи всичко се преживява.
Няма да разказвам сега за моето раждане, беше бързо и сравнително лесно. Ще го оставя за по-нататък Wink , но един важен съвет - СЛУШАЙТЕ, и не само да слушате, а и ЧУВАЙТЕ какво ви се казва и изпълнявайте, колкото и трудно да ви се струва да се съсредоточите в такъв момент. На мен това много ми помогна всичко да се случи по най-добрия и бърз начин. И, да, раждането боли, но тези бебчета трябва да излязат от някъде! Съжалявам! 🍒

Общи условия

Активация на акаунт