Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 46 331
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Малко странен въпрос, но на някоя от вас да са и сменили пола на бебчето на последния преглед спрямо предходните? Питам от любопитство. Моето вътрешно усещане беше за момченце, но ни казаха момиче и ми е трудно да го осъзная. 😀🤔

Ние бяхме 90% момиченце даже си внушавах, че така ми върви и бременността, защото ми се ядеше сладко и имах пъпки. На феталната морфология в 17-18 седмица като се разкрачи и показа ...😄 онемяхме и аз и докторката, но е нормално все пак в 3-4 месец са само предположения за пол, после вече виждат наистина. От чисто гледна женска точка разбирам какво ти е и аз бях 🤨🤨🤨, но въобще не му отдавам толкова голямо значение какъв пол е😄 малко съм "джаста-праста", важното е ние да сме добре, за да са добре и бебенцата😘

# 121
Момичета, сега се връщам от ЖК. Всичко е наред с бебчето. Седи си главично вече 3 месеца, не е мръднал. И ето сега моя доктор колко е странен. Измерва там разни неща и почва - по размер на главичката термина е 26.05, по размер на коремчето термина е 28.05, по размер на бедрената кост термина е 31.05 Grinning После как да не си следя приложението и ПРМ Grinning
Та днес съм в 24г.с. и 1ден, според него съм в 25г.с. и върви напред. Всеки момент след 10 май бил удобен за раждане и могло да се случи по-рано. Току-виж съм ви изпреварила и да не е през Юни изобщо.
Иначе всичко обяснява подробно и е много спокоен, но това се термина ми е много странно.. Но важното е, че бебето е добре и аз съм добре. Че пред мен имаше една жена цяла нощ чакала с болки и кървене вкъщи, вместо да тича в спешния кабинет.. та и се накара доктора.

# 122
Привет, днес бях на ФМ и фетална ехокардиография на сърчицето. Всичко е наред, видяхме я супер подробно, вече имам частични снимки на личицето й, защото се криеше постоянно. Но пък доктора огледа всички органи и кръвотоци. Шийката е ок, но каза, че матката е доста активна и ми качиха дозата магнерот на 3х2.
Около 396гр е мадамката по ПРМ 20гс и 3 дни, по ехо 21 гс и 3 дни.
Видяхме подробности като пръстчетата на краката, при които показалеца е леко по-дълъг от палеца (наследено от баща й). Малко прилича на мен в лице, по-различна е от сестра си. Очаквах по-голяма прилика 😁 Здравичка е и това ме радва. Поздрави на всички.

# 123
И аз се съмнявам да изкарам до 1/2 юни, и си мисля че най-вероятно ще е майско чедо като мама. Стискам палци да е така, защото баща и, и сина ми са октомври през 3 дни и ми се иска и аз да имам съотборничка хах. Но и със сина ми мислех че ще е по-рано, да ама не изкарах си до термин Simple Smile

# 124
Момичета, сетих се да ви питам нещо. Докторът ме попита, но аз не съм мислила по темата и общо взето не го отразих. С първото ми дете не сме замразявали стволови клетки, то някак не беше и толкова известна опция. Сега като ме попита, се зачудих. Реално през годините съм дочувала някакви скандали и неуредици, коментирани по темата в медиите. Вие правили ли сте го? Имате ли планове сега да го направите?

# 125
И аз съм се замислила за съхранението на стволови клетки, само трябва да видя как е цената и каква отстъпка ще ни дадат от genetic 4cells, че там правих пренатеста, защото в момента лекарствата ми стъпват 500-600 лв. месечно без прегледите.... Иначе аз съм за съхраняването от гледна точка на евентуална терапия в бъдеще недай си Боже за някой член на семейството.

# 126
А дали са съвместими съхранението на стволови клетки, т.е тяхното извличане и отложеното клампиране? 🤔 Доста противоречива информация има по темата.

# 127
Мисля, че са съвместими, нещо подобно бях чела...

# 128
Здравейте момичета,
Записвам се с първа бременност в 23г.с, термин 09.06.
Вчера мина моята фетална морфология всичко с малкото човече е добре, но ме притесни изследването на урината, че съдържа следи от кетони, някоя от вас сблъсквала ли се е с това и опасно ли е за бебето ?
Благодаря!

# 129
  • Хасково
Malinka, като небременна съм имала кетони в урината, когато се хранех ниско въглехидратно. Тогава ми бяха доста завишени. Не знам при теб дали е възможно да е от храненето?

# 130
Кетоните в урината са най-вече белег за дехидратация, така че пийте повече течности.
За стволовите клетки - от няколко места и доктори чувам, че това е предимно маркетинг стратегия. Има и немалко случаи през годините на фалиране на фирмата, транспортиране до друго място, като не се знае как ще бъде съхраняван материалът при пренасянето и дали ще бъде годен за употреба впоследствие и т.н., като цяло има доста неизвестни. Отделно заболяванията, които се лекуват към момента със стволови клетки, са няколко, основно групата на раковите болести на кръвта, и според мен си заслужава да се направи такава инвестиция, ако във фамилията има случаи на левкемия. При останалите изброени лечими заболявания като автоимунни всичко е на експериментално ниво все още.
За момента сме решили да не замразяваме, но е въпрос на личен избор.

# 131
Ivayla_ хапвам си въглехидрати, като се замисля при мен е по-вероятно да е от дехидратация, както каза АлисаВСтранатаНаЧудесата. Ще се опитам да наблегна повече на водата и утре или в петък отново ще пусна изследвания, да видя как е. Благодаря! 😊

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 17:31 от malinka7

# 132
Момичета, излезнаха ми доста завишени стойности на албумин и левкоцити в урината 🙄 Няма развитие на бактерии.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем?

# 133
аз утре ще пускам пак урина, вчера пусках и всичко беше наред, но ме тревожи много факта, че ми се пишка постоянно и имам чувството, че не изпишквам всичко и се притеснявам, гледам да не мисля ама даже и ми е дискомфортно вече ..

# 134
Radeva-87
Явно вървим заедно, абсолютно същите показатели имам. На мен също ми изписа Магнерот 3х2, поради същата причина. 😊
Привет, днес бях на ФМ и фетална ехокардиография на сърчицето. Всичко е наред, видяхме я супер подробно, вече имам частични снимки на личицето й, защото се криеше постоянно. Но пък доктора огледа всички органи и кръвотоци. Шийката е ок, но каза, че матката е доста активна и ми качиха дозата магнерот на 3х2.
Около 396гр е мадамката по ПРМ 20гс и 3 дни, по ехо 21 гс и 3 дни.
Видяхме подробности като пръстчетата на краката, при които показалеца е леко по-дълъг от палеца (наследено от баща й). Малко прилича на мен в лице, по-различна е от сестра си. Очаквах по-голяма прилика 😁 Здравичка е и това ме радва. Поздрави на всички.

Общи условия

Активация на акаунт